
© Reuters
"Нома" е разположен в бивши пристанищни складове.
Ресторант "Нома" (Noma), който се намира в Копенхаген, е обявен за най-добрия в света за втора поредна година от британското списание Restaurant в конкуренция с още 49 заведения от Испания, Италия, Великобритания, САЩ и други държави.
Наградата в класацията S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants често е наричана оскарът на ресторантьорската индустрия. Преди датчаните 4 години поред номер едно бе испанският El Bulli, който сега е затворен и не участва.
Подредбата в годишния списък бе оповестена в Лондон след гласуване на над 800 майстор-готвачи, ресторантьори и специалисти по хранене, съобщи "Ройтерс". Експертите провъзгласиха "Нома" и за лидер на "новата гвардия" в световната кулинария.
На второ място е испанският El Celler de Can Roca, следван от още едно испанско заведение - Mugaritz. Четвърти е италианският Osteria Francescana, пети - прочутият британски ресторант Fat Duck, а на шеста позиция е чикагскиятAlinea.
"Нома" е разположен в бивши пристанищни складове в Копенхаген, а готвач е 33-годишният Рене Реджепи. Той предлага нова генерация скандинавска кухня с ястия като мускусен бик, морски таралеж с копър, пушен костен мозък или говежди бузи с круши.
© Reuters Главният готвач Рене Реджепи.
"Опитваме да сме най-добрите. Сега работим върху поддържане на темпото в нашия регион. Отличието е добро послание и за останалите страхотни майстор-готвачи, които тепърва ще откриваме. Смятам, че наградата ще има много силно въздействие", коментира Реджепи.
Уилям Дрю - главният редактор на Restaurant, заяви, че десетото юбилейно издание на класацията значително е разширило географския обхват и е включило такива възхождащи кулинарни центрове като Перу и Русия.
Британският шеф Хестън Блументал, известен с ястия като каша от охлюви и сладолед от бекон и яйца, коментира, че наградата е признание и за изгряващи кулинарни звезди. "Смятам, че най-важното е признанието за младата енергия, от която в бъдеще ще се оформят големи майстори", каза главният готвач на Fat Duck. Този ресторант в Брей, графство Бъркшайър, преди време също бе номер едно.
Подгласникът El Celler de Can Roca, управляван от трима братя, се изкачи с две позиции нагоре. Другият "испанец" - Mugaritz, също се изкачи с две места до третото, възстановявайки се успешно след пожар през миналата година.
Една от най-оспорваните награди е "Изборът на майстор-готвачите", която тази година отиде при Масимо Ботура от италианския Osteria Francescana.
© Reuters Според датчаните ресторантьорският оскар е признание за многобройните скандинавски майстори в кухнята, макар че призът за най-добър сред готвачите отиде при италианец.
****
Този коментар беше изтрит в 21:47 на 19/04/2011 от неговия автор.
nesty
Рейтинг: 409 НеутралноСтокхолм е столицата на Швеция! В Копенхаген, Дания има нещо гнило. Това е моята скромна редакцийка
twizal
Рейтинг: 430 ВеселоНе знаех, че Стокхолм е столицата на Дания
Rowan Atkinson
Рейтинг: 524 НеутралноВсичките споменати в статията "испански" ресторанти се намират в провинции претендиращи че не са испански.
Каталунските готвачи май са най - уважаваните.
Дива селянка
Рейтинг: 860 Неутралноглавния готвач-албанец.
Лодка в гората
Рейтинг: 1157 НеутралноАло,"Дневник" нещо не ми се вързват Дания и Сокхолм!
|
Рейтинг: 1154 НеутралноСтокхолм, Копенхаген -- все тая. Да не искаш журналята в България да знаят разликата между двете. Но иначе ние българите много обичаме да се бием в гърдите, че разбираме географията по-добре от американците
Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.GATSBY
Рейтинг: 898 НеутралноХубава статия!!! Наистина !!ГЪДЕЛ ЗА СЕТИВАТА, че все пак някъде НЕЩО Е РЕАЛНО И СЕ ОТЦЕНЯВА ПО ДОСТОЙНТСТВО НЕ ПО ЛИЗАНЕ НА РУСКО-КГБ-ски ЗАДАНЦИ. Само малко дето нещо таквозинката със Столиците ..ДЕ ! Случва се ....де . Жалко че сОФия не е столилца на Германия. И другите задници в сбърканата селоОфия не са немци ....НО има идруги паралелн... И ....светове където всичко това е РЕАЛНОСТ.
rotorblade
Рейтинг: 524 Неутрално"Британският шеф Хестън Блументал"
Chef е главен готвач, не шеф като мениджър или ръководител...
Thermobee
Рейтинг: 1441 ВеселоТова е писано от някой, дето е бил пиян на мотика!
Не на ислямската инвазия в Европа!Коки
Рейтинг: 698 ВеселоНещо не ми харесва храната в мензата на университета, що не взема да ходя там да хапвам.
katyad
Рейтинг: 1326 НеутралноРазбира се,че ще отиде при италианец или французин те имат наѝ–добрите кухни.Този скандинавец сигурно е специализирал,там някъде.Скандинавските държави имат добри маѝстори готвачи,но бедна национална кулинария.Любимото ядене на норвежците е овнешко със зеле–форекол,варена риба и картофи.Върху пицата меткат направо пържола,изненадана съм много от тази класация.А,българската кухня е несравнимо по добра от тяхната когато ми доѝдат гости на вечеря всичко омитат.Много от тях,ходят на нашето море и са влюбени в държавата и манджите ни.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
renegat
Рейтинг: 1212 НеутралноГЛЕЙ СЯ КЪДЕ СА ИМ шапките на тези главни млади експериментатори, ще напълнят с косми и пърхут чиниите...
Да им се и класациите...
katyad
Рейтинг: 1326 НеутралноДо коментар [#4] от "Rowan Atkinson":
И те понякога ги забъркват странни буламачи.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
Дони Тръмп
Рейтинг: 65 Веселов България има каде по-добри ресторанти с хубава атмосфера този номер 1 НОМА е скучен
Диана Димитрова
Рейтинг: 1441 ЛюбопитноРазковничето за развитие на кулинарната сфера и създаването на нови ястия, е да се измислят такива като:"каша от охлюви и сладолед от бекон и яйца"...тоест причудливи и немислими като вкусови съчетания или с изненадващи форми и начин на обработка. Има готвачи, които използват истински цветя не само за украшение в ястията, но и като съставка в тях. %BD%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D0%BA%D1%8A%D0%BF%D0%B8%D1% 82%D0%B5-%D0%B1%D0%BB%D1%8E%D0%B4%D0%B0-%D0%B2-%D1 %81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0.html
" You've got to jump off cliffs and build your wings on the way down". Ray BradburyЕто 10-те най-скъпи блюда в света заради използваните необичайни съставки:
http://proweb-bg.net/111/%D1%82%D0%BE%D0%BF-10-%D0
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
****
Този коментар беше изтрит в 22:37 на 19/04/2011 от неговия автор.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
Косьо
Рейтинг: 987 ЛюбопитноПари за глупости в тая 20 годишна българска криза не давам....дават тези с късмет,минало,връзки и още ...Защо бих изял морски таралеж с копър, ако не съм дуещ се комплексар!
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
Sniper
Рейтинг: 1212 НеутралноДо коментар [#24] от "katyad":
"Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней СенекаЗащо от Дания,аз съм в Норвегия.
--------------------------
Здрасти Кате, не съм те виждал отдавна. Я кажи какви манджи бъркат по норвежко? Има ли нещо дето да става за ядене, като за нашия вкус.
|
Рейтинг: 1154 НеутралноДо коментар [#16] от "katyad":
Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.Има много голямо значение. Тъкмо реших да купувам билети за самолет да ходя да обядвам там и се зачудих за Дания или за Стокхолм да ги купя.
Иначе за теб може и да няма значение.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
Диана Димитрова
Рейтинг: 1441 ЛюбопитноДо коментар [#27] от "katyad":
" You've got to jump off cliffs and build your wings on the way down". Ray BradburyЯ кажи, кое твое българско ястие най-много се харесва на норвежците?
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
Rowan Atkinson
Рейтинг: 524 НеутралноДо коментар [#15] от "katyad":
Разбира се. В статията става дума за елитните готвачи, а не за национални кухни. Все пак най-популярното каталунско ядене е хляб с отъркан в него домат. Вкусно е, но не е нещо с което бих бил особено горд.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
katyad
Рейтинг: 1326 НеутралноДо коментар [#32] от "Диана Димитрова":
Падат си по шопска салата,кебапчета,кавърма таратор,баница по познати за тях работи от България.Шефката ми има вила на Балчик сега си заминава там за две седмици.Тя много си пада и по пещерската повече,отколкото по козунака.
Диана Димитрова
Рейтинг: 1441 ЛюбопитноДо коментар [#37] от "katyad":
" You've got to jump off cliffs and build your wings on the way down". Ray BradburyСега е ред да опитат малко козунак! Бях чела, че Теди Кацарова готвела на своя бивш съпруг- финландец, само мусака! Всичките им приятели си облизвали пръстите, казвали:"разкош, разкош!"
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
|
Рейтинг: 1154 НеутралноДо коментар [#38] от "Диана Димитрова":
Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.Козунака не е българско ястие.
kensiko
Рейтинг: 621 Неутралноскандинавия като цяло има най лошите ресторанти а англия ги следва ако не ги и надспреварва!
отидете в нюйорк сити ако искате да опитате върховна кухня.
в някои ресторанти се чака по над 6 месеца
аз специално си падам по френската кухня и френските вина и мисля че никой не може да се мери с тях.
katyad
Рейтинг: 1326 НеутралноДо коментар [#29] от "sniper":
Националното им е овнешко със зеле,подобно на нашето свинско,но зелето го режат на лодки обичат много картофи и риба,които са им останали от бедните години,когато е нямало какво да ядат.Те са били много зле,преди да открият нефта.
Диана Димитрова
Рейтинг: 1441 НеутралноДо коментар [#40] от "|":
" You've got to jump off cliffs and build your wings on the way down". Ray BradburyНе казвам нищо за произхода му /който е френски/! Козунакът си има побългарен вариант и е част от нашата традиционна кухня.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
|
Рейтинг: 1154 НеутралноДо коментар [#44] от "katyad":
Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.Модифициран еврейски Кала хляб.
http://en.wikipedia.org/wiki/Challah
|
Рейтинг: 1154 НеутралноДо коментар [#43] от "Диана Димитрова":
Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.Не е френски.
kms_07
Рейтинг: 466 ВеселоМой приятел е ходил в този ресторант и ми сподели,че ястията му са били новаторски,но посредствени и сладникави,малко повече от обичайното.Също така имало употребата на антагонистични подправки,но забравих точно какви,не съм много по ресторантите, специално за този помня обаче,защото ми го представи за най- добрия ресторант на света.Цените му били приемливи.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
Реалния
Рейтинг: 466 НеутралноХора на вас каквато и новина да ви се поднесе ще си я коментирате по идиотски начин.Ако няма какво да кажете просто не се изказвайте неподготвени.Уникално идиотски коментари прочетох които нямат нищо общо с темата.Тука сте като махленски клюкарки.Едната рекла че някой си леко фъснал и до края на коментарите се стигнал че той се бил насрал.Тука при вас е същото.
|
Рейтинг: 1154 НеутралноДо коментар [#48] от "katyad":
Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.Не, искам да ям в Нома.
Диана Димитрова
Рейтинг: 1441 ЛюбопитноДо коментар [#46] от "|":
" You've got to jump off cliffs and build your wings on the way down". Ray BradburyГолям залък хапни /може и от козунак/-голяма дума не казвай!
Разясни, как така не е френски?
|
Рейтинг: 1154 НеутралноДо коментар [#51] от "Диана Димитрова":
Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.Ами така, не е. Показал съм какъв му е произхода. Ако смяташ, че не е вярно, обоснови се _ти_.
|
Рейтинг: 1154 НеутралноДо коментар [#51] от "Диана Димитрова":
Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.Иначе козунак/challah bread ям почти всеки ден.
katyad
Рейтинг: 1326 НеутралноДо коментар [#45] от "|":
Всяка национална кухня си инпровизира и привитизира по нещо от другите,и така се допълва.
|
Рейтинг: 1154 НеутралноДо коментар [#54] от "katyad":
Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.С изключение на българската, която няма нищо оригинално
lehchevo
Рейтинг: 122 ВеселоДо коментар [#39] от "katyad":
Занчи зимаш 3 чушки от тия камбите, не моо да ги нема там по магазинете. И в една тава у фурната слагаш и ги печеш заедно с два домата, един морков и една глава лук срезана на 2. Поръсваш със солчица и задължително малко захар.
Като се опeчът, всичко слагаш в едно кастролче сипваш маслинено олио така бая, една бучка сиренце и некоя маслинка. С миксера пасираш, доде стане като нашата лютика. Ако немаш сиренье сложи моцарела.
Отгоре украсяваш съц ситно нарезани перца от пресен лук или мерудия. Препичаш мънички филийки с хлеб и сервираш.
После гледаш кък ония си облизват пръстите и им се смееш!
Връви като аператив с некво бело вино.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
|
Рейтинг: 1154 НеутралноДо коментар [#57] от "katyad":
Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.Не, Нома! Няма да ям докато не пристигна.
renegat
Рейтинг: 1212 НеутралноДо коментар [#40] от "|":
...нито пък мусаката е българско нещо...
Sniper
Рейтинг: 1212 НеутралноДо коментар [#42] от "katyad":
"Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней СенекаНационалното им е овнешко със зеле,
----------------
Овнешко..., ааа не ще пропусна норвежката кухня тогава. Не знам как е датската кухня, но като че ли нямам и желание да пробвам.
Благодаря ти за информацията, и поздрави с нещо " горещо ", че знам че ти липсва слънцето.
http://www.youtube.com/watch?v=7FDXPYE0nVw
До скоро!
|
Рейтинг: 1154 НеутралноДо коментар [#59] от "renegat":
Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.Няма никакви български ястия. В което няма нищо лошо, такъв ни е кръстопътския късмет.
katyad
Рейтинг: 1326 НеутралноДо коментар [#56] от "lehchevo":
Мерси много,звучи ми апетитно.Има и страхотно българско сирене.Такова даже,да ти кажа и в България не бях яла.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
renegat
Рейтинг: 1212 НеутралноДо коментар [#62] от "katyad":
...аха забрави чесън две три скилидки за нюанс...
Диана Димитрова
Рейтинг: 1441 НеутралноДо коментар [#52] от "|": %83%D0%BD%D0%B0%D0%BA
" You've got to jump off cliffs and build your wings on the way down". Ray Bradburyhttp://www.hrani.bg/articles/view/7/760
http://en.wikipedia.org/wiki/Cozonac
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%B7%D1
renegat
Рейтинг: 1212 НеутралноДо коментар [#62] от "katyad":
...то щото всичко хубаво се изнася та за тук не остава нищо,само от палмово масло и сол нищо не излиза. И при нас в Буркина Фасо има от това в зелените тенекии, а скоро почнаха и от сините да внасят...
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
|
Рейтинг: 1154 НеутралноДо коментар [#65] от "Диана Димитрова":
Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.Нали не си въобразяваш, че не съм ги чел тези неща. Или си мислиш, че щом го пише в Уикипидия, значи е истина?
katyad
Рейтинг: 1326 НеутралноДо коментар [#61] от "|":
Таратор,това си е само наше.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
Диана Димитрова
Рейтинг: 1441 ВеселоДо коментар [#61] от "|":
" You've got to jump off cliffs and build your wings on the way down". Ray BradburyДо коментар [#59] от "renegat":
Много симпатично дразните...То ако разчленяваме подробно разговора, трябва да стигнем до произхода на отделни състави и растения. Доматите са от Южна Америка, но не забелязвам да растат щамповани с:"не яж, плати първо патентен данък!"
katyad
Рейтинг: 1326 НеутралноДо коментар [#64] от "renegat":
Аз съм фенка на чесъна,много го обичам.Испанците готвят с много чесън.
Диана Димитрова
Рейтинг: 1441 ВеселоДо коментар [#68] от "|":
" You've got to jump off cliffs and build your wings on the way down". Ray BradburyНе, то просто е така ясно, че няма начин да не го пише и в Wiki-то.
renegat
Рейтинг: 1212 НеутралноДо коментар [#71] от "Диана Димитрова":
Сама виждаш, че едва през 1920 година, като са се посъвзели хората малко та са могли да си купят захар и почват възстания и атентати, щото то зависта човешка няма граници, сега ми става ясно защо е взривена катедралата и войнишкото възстание, а после и септемврийското - ВСЕ ЗА КОЗУНАКА са станали... ЕГО сега като е общо достъпен смее ли някой да гъкне...щото после минава на стария обичай.
renegat
Рейтинг: 1212 НеутралноДо коментар [#72] от "katyad":
Да аха, чесъна е велико нещо, древните египтяни са го боготворели и са го изобразявали по стенописите, ако питаш мен е било поради липса на сол и захар по натам са ги открили и тях.
Но чесънът е и лекарство и афродизиак, испанците и юга го обичат за да предизвиква изпотяване, което пък охлажда тялото и т. н...но все пак не е прието днес да се носиш във вътрешноста на облак от чеснова миризма, някои хора са алергично настроени...
Диана Димитрова
Рейтинг: 1441 ВеселоДо коментар [#74] от "renegat":
" You've got to jump off cliffs and build your wings on the way down". Ray BradburyТи направо перифразира култовото:"Ръната пра'и борбата" в "козунаа пра'и борбата!"
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
|
Рейтинг: 1154 НеутралноДо коментар [#73] от "Диана Димитрова":
Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.Ахам, евреите ядат обредния Кала хляб от хилядолетие, но българския обреден Козунак няма нищо общо с него, само дето си приличат по вкус и вид 1:1. Напротив, произлязал е от някакъв си митологичен френски хляб, но няма да дадем никакви доказателства за това, освен три абсолютно идентични текста.
renegat
Рейтинг: 1212 НеутралноДо коментар [#76] от "Диана Димитрова":
Е не е ли така, попарата с козунак, къде къде, хваща повече от колкото със стар ляб, което за мен не е верно но така е прието, хората са гътнали цяла черква и за малко да ликвидират държавата 150 от един път, и 790 ранени някои осакатени завинаги... И то пак пред Велик Ден - майсторска работа, разработена на Север, където и досега козунак няма...
Тъпата майна
Рейтинг: 1441 НеутралноМалко съм изненадан, че в статията не се споменава нищо за шкембеджийницата на изхода на Асеновград към Кърджали.
Това мнение е дело на една тъпа майна****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
katyad
Рейтинг: 1326 НеутралноДо коментар [#82] от "Пловдивски":
Кво му е на шкембето,бе?С много чесън и люти чушки е трепач.В Испания много ядат шкембе с чуризо.Тука при тия е забранено.
Диана Димитрова
Рейтинг: 1441 НеутралноДо коментар [#79] от "katyad":
ture=related
" You've got to jump off cliffs and build your wings on the way down". Ray BradburyКате, това е за теб...Песента се казва "Слънцето блести" /една от любимите ми/
Лека вечер!
http://www.youtube.com/watch?v=yKNWkfuDPbI&fea
До коментар [#81] от "renegat":
С такива неща, шеги не бива да се правят. Атентатът в "Св. Неделя" е варварщина и не мога да повярвам-случила се в България.
До коментар [#80] от "|":
Не знам този обреден еврейски хляб от какво се приготвя. Трябва да постнеш съставките. Така ще изключим съвпаденията или ще ги потвърдим. Много сладкиши имат и сходни съставки: брашно, яйца, захар, масло, какао...Важно е обаче съотношението им и техниката на приготовление, като може крайните "произведения" въобще да не си приличат на вкус след това.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
renegat
Рейтинг: 1212 НеутралноДо коментар [#86] от "Диана Димитрова":
...шега няма хляба е в основата и никой не е по-голям от него...
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
naturisten
Рейтинг: 638 ВеселоДо коментар [#11] от "Коки":
Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!"Той предлага нова генерация скандинавска кухня с ястия като мускусен бик, морски таралеж с копър, пушен костен мозък или говежди бузи(?!?!?!) с круши."
Луд ли си? Слизай в стола, ма'ай пръжки с лук, наденица с боб или яйца на очи и си щракай с пръсти...
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
Николай Узунов
Рейтинг: 581 Неутралнодоста датски неща са най-добри в света, особено в областта на архитектурата и дизайна. не се учудвам за този рестрант въпреки, че не ми излглежда нищо особено
naturisten
Рейтинг: 638 ВеселоДо коментар [#49] от "Реалния":
Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!Батка, аре гледай се в огледалото и се заслепявай, няма смисъл да слизаш на толкова ниско ниво при нас, форумните плебеи...
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
renegat
Рейтинг: 1212 НеутралноАз например съм готов да направя един български ресторант с датска кухня близо до северния полюс - много ще се харчи постепенно ще свикнат и с българската средиземноморска находчивост.