Календар с истории

Календар с истории

© издателствоКакво ще се случи ако от градските фонтани започнат да прехвърчат сапунени балончета, ако някъде след Вакарел съществува shortcut до морето, който наистина работи, ако ски учителите или учителите по борд махнат с ръка на уроците, парите и всичко и се отдадат на чистото удоволствие да карат в пудрата сами...


Това са само предположения. Някъде могат и да се случват – някой учител по сноуборд може и да реши, че всичко му е писнало, някой смешник може и да сипе малко шампоан в градските фонтани и да се радва на балоните, но всичките тези истории наведнъж се случват само в сборника с разкази на Александър Шпатов.


"Календар с разкази" събира на едно място дванайсет разказа за всеки месец плюс два допълнителни – за Великден и Коледа.
Трудно могат да се разкажат, трудно могат да бъдат обяснени, защото Александър Шпатов се занимава повече с парадоксите и изключенията, които разместват обичайния ход на събитията, но общото между всичките истории е, че носят истинско удоволствие за четене. Подобно на онова удоволствие от карането в хубав нов сняг.


Шпатов има вече две издадени книги - "Бележки под линия" (2005) и "Разкази под линия" (2008), издадена в Германия през 2010 г. и превърнала го в най-младия български автор, превеждан в чужбина.
"Календар с разкази" е заглавие на Enthusiast.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK