Популярните личности, пропуснали да оставят или променят завещанието сиЗавещанията на популярните личности най-често могат да бъдат измерени в спомени и творчество, но за техните наследници спомените и творчеството имат и парична стойност. Нарочно или не, някои от онези, които продължаваме да слушаме, гледаме или четем, не оставят наследство или не успяват да го променят преди смъртта си, което предизвиква серия от спорове сред наследниците им. Британското издание "Телеграф" изкарва на преден план някои от тях.


Един от тях е легендарният китарист Джими Хендрикс, който почива през 1970 г. на 27 години. Дълги години след това семейството му е в спорове за това кой да го наследи.


След злополучната катастрофа изпълнителите на волята на Даяна, принцесата на Уелс, решават да дадат на децата й малки подаръци за спомен вместо по-щедрите дарове, описани подробно в нейното писмо, описващо желанието й за разпределение на благата след смъртта й. То бива прикрепено към наследството й, но не е законообвързващо.
Изпълнителят Бари Уайт пък оставя деца, съпруги и приятелки в борба за състоянието му, след като умира на 58 години през 2003 г.


Реге иконата Боб Марли има шест деца от различни жени и три от съпругата си. Въпреки 8-месечната борба на изпълнителя с рака, която приключва със смъртта му през 1981 г. на възраст 36 години, Марли не оставя завещание. Той оставя състояние от 30 млн. долара и десетки ищци. След погребението му, посетено от близо 30 хил. души, започват и разправиите за това кой да сложи ръка над наследството му.


Авторът на поредицата "Милениум" Стиг Ларшон, който става жертва на сърдечна криза на 50-годишна възраст през 2004 г., също умира, без да посочи свои наследници, заради което състоянието му е наследено от неговия баща, а не от партньора му.


Дори и да оставите завещание, трябва да се уверите, че то е актуализирано, допълва изданието. Членовете на семейството се променят с раждането на дете или с разбиването на брака, така че, ако волята ви не е променена, за да включи или изключи бенефициентите, които искате, то някои от тях могат да отпаднат от нея, без да имат основание за претенции. Така дъщерята на актьора Хийт Леджър - Матилда, бе оставена извън завещанието на звездата, съставено преди нейното раждане.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK