Риалити "Стани грък за една седмица" ще забавлява британците

Риалити "Стани грък за една седмица" ще забавлява британците

© Yannis Behrakis, ReutersПроблемите с гръцката икономическа криза вдъхновиха телевизионните продуценти от британския "Канал 4" (Channel 4) за риалити предаване с документален характер на име "Стани грък за една седмица" (Go Greek For a Week), предаде БТА.


В сайта на телевизията в описанието на предаването, което ще включва риалити елементи и разговор с експерти, се казва, че действието в него ще се развива в три британски семейства, които ще трябва да изпробват върху гърба си данъците, пенсиите и работните практики, довели до икономическата криза в Гърция, и строгите мерки, целящи намаляване на дефицита и спасяването на ЕС.


Един от участниците е 54-годишен фризьор, който открива щедростта на гръцката пенсионна система, която все още позволява на фризьори, сладкари, радиоговорители и хора от почти 600 професии да се пенсионират на 53 години на 90 процента от последната им заплата, тъй като работата им е квалифицирана като рискована.
Шофьор на автобус ще жъне облагите от гръцкия подход в сектора на държавните услуги, където шофьорите на автобуси получават двойно над средната за страната заплата, както и допълнителни бонуси, ако идват на работа рано и проверяват билети. 


В третото семейство пък британски хирург ще открие как плащането на данъци по гръцкия модел ще промени напълно състоянието на разполагаемия доход.


Личният опит на трите семейства ще бъде допълнен и с интервюта с експерти, които ще установяват модели за укриване на данъци, корупция и лошо управление, довели до дълбоката криза в гръцката икономика, пише още на сайта на предаването. 


Предаването "Стани грък за една седмица" ще бъде излъчено на 7 ноември от 20 ч. (местно време) по "Канал 4" (Channel 4).


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK