Младото божоле пристигна за шестдесети път

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (12)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Рейтинг: 1276 Неутрално

    Винцето е готино но heavily overpriced! За четвърт цена (при производителите) има куп други "млади вина" които за обикновен пияч не се различават от Бужоле Ново. С бомус че наистина си пазят качеството до 1/2 г, за разлика от "оригинала". Който месец след бутилирането вече не е същия, 'ма кой помни това

    I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
  2. 2 Профил на Iskren Gueorguiev
    Iskren Gueorguiev
    Рейтинг: 381 Весело

    Традицията е хубава, виното (в 90% от годините) далеч по-малко

  3. 3 Профил на stile libero
    stile libero
    Рейтинг: 594 Неутрално

    киселоч, не случайно преди 60 години никой не го е имал за вино във Франция. Ама маркетингът е велика сила, а и вкусът на простолюдието е вече определящ.
    музика, храна - в много сфери е вече така, за съжаление

  4. 4 Профил на Незнайко в Слънчевия град
    Незнайко в Слънчевия град
    Рейтинг: 5398 Неутрално

    До коментар [#1] от "Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)":

    На мен ми е безвкусно, освен това не го намирам за чак толкова скъпо. Предпочитам по-южни и по-тежки сортове с по-силен аромат. Ако ми предложат божоле и мелнишко, няма да се поколебая в избора си. Или хубава риоха, както и монтепулчано.
    Вървят перфектно с хубаво месце. А божолето е лудо вино за наливане.

    "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
  5. 5 Профил на prof.
    prof.
    Рейтинг: 488 Неутрално

    Наистина, рекламата създава един продукт.

  6. 6 Профил на cucing
    cucing
    Рейтинг: 648 Неутрално

    Важното е да се пие вино.
    А пък и ние си имаме достатъчно хубави сортове и вина, ама никой още не е тръгнал с вилосипед да ги пропагандира, ами все чака на гюме някой да се закачи.
    Иначе пийте вино - добре е да е младо и душата Ви ще запее и Вие ще станете по-добри.
    Вечна слаба на бога Дионисий и никога да не свършва гроздето.

    ура и да живей!!!
  7. 7 Профил на Filip
    Filip
    Рейтинг: 381 Неутрално

    Айде, още една година преоцененото Божоле залива пазарите. Французите умеят да си продават продукта, браво

  8. 8 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Рейтинг: 1276 Неутрално

    [quote#4:"от Мюнхен"]На мен ми е безвкусно, освен това не го намирам за чак толкова скъпо.[/quote]
    Зависи къде го купуваш. По нашенско таз'годишното го продават към 15 евро в магазина, но не сме в ЕС и има яки мита. Като имаш предвид че Амароне или някое от трите Б(в 'талянските вина, не в музиката) са по 25-30 евро-Бужулето ми се вижда скъпичко. В София проверих преди малко-14 лв, това на Drouhin...Е, плаща се и за името, както правилно написаха тук в няколко коментара.

    [quote#4:"от Мюнхен"]Предпочитам по-южни и по-тежки сортове с по-силен аромат.[/quote]
    Същото, мрем за тежки, и танинови, вина. Монтепулчиано не е върха на италианските, тези по на юг са много по добри по параметъра value for money, па и по евтини (поне при производителите, след 2-3 ръце търговци...нещата се изкривяват).
    П.С. А колко е таз'годишното Бужуле в немачко?

    I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
  9. 9 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 114 Неутрално

    В Лидл са пуснали едно червено вино на Менада в картонени опаковки. 1,89 лева за литър. В момента си пийвам от него. Твърде добро е. Не ми се правете на разбирачи и не ми обяснявайте колко евтино е, за да бъде добро винце. Просто идете в Лидл и си купете от него. Няма да сгрешите. И мисля, че не е стабилизирано, което за мен е твърде добре, защото от стабилизаторите обикновено ме боли глава.

  10. 10 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 114 Неутрално

    "със своя велосипед обикаля Франция, за да продава вината си."

    Не познавам Божолето, но това за велосипеда ми хареса. Има нещо стилно и очарователно в тази история. Макар да съм сигурен, че да обикаляш с велосипед Франция през 52-ра не е като да караш колело по магистралите сега. Ще помоля някого да сравни Божолето с някой от познатите ни в БГ-то сортове вино!

  11. 11 Профил на stile libero
    stile libero
    Рейтинг: 594 Неутрално

    До коментар [#10] от "masteryoda1":
    Ти вярваш ли на тази маркетингова приказка?
    как обикалял Франция с велосипеда си и две дамаджани на багажника?

  12. 12 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 114 Неутрално

    До коментар [#11] от "kr":

    Ами ако е нямал кола, нищо чудно да е кръстосвал с колелото си. 52-ра все пак е периодът на възстановяването след войната. Е, може да не е кръстосвал нашир и надлъж цяла Франция чак, но е реалистично да се придвижваш с велосипед на доста сериозни разстояния.





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK