БНТ издирва ново лице за бъдещ свой сериал с риалити формата "Кастинг"

БНТ издирва ново лице за бъдещ свой сериал с риалити формата "Кастинг"

© БНТКастингите за участие в най-новия реалити формат на БНТ "Кастинг", което ще търси лица за нов сериал на телевизията,  започват на 10 януари, вторник, от Велико Търново и ще продължат до 20 януари в София, съобщиха от БНТ.


Чрез кастинга специално жури от различни професионалисти в сферата на киното, телевизията и театъра ще избере 15 лица, които на втория етап от риалити формата "Кастинг"]ще бъдат сведени до 10, които ще се състезават за голямата награда - първото място и роля в нов "гимназиален" сериал, който БНТ ще продуцира през 2012 г.   


Кастингите започват на 10 януари, вторник в "Инте хотел Велико Търново" във Велико Търново, ще минат през Варна, Бургас и Пловдив, съответно на 12, 14 и 16 януари и ще завършат с тридневен кастинг в София на 18, 19 и 20 януари. Всички са с начален час 10 ч., като преди това е необходимо желаещите да се пробват да се регистрират. Кандидати трябва да са навършили 16 години, като допълнително информация за условията и местата на провеждане по градове има на официалния сайт на предаването.
До момента най-младият регистрирал се за участие е на 11 години, но условията не позволяват, докато най-възрастният е на 58 години.


Одобрените за участие в "Кастинг" ще трябва да демонстрират силни артистични качества, като част от задачите им ще включва заснемането на възстановки на култови сцени от българското кино и партньорство с вече утвърдени български знаменитости.


Журито, което ще трябва да избере първите 15 участници в "Кастинг" от предварителните кастинги в страната, е в състав Боряна Пунчева (ръководител на студия за телевизионно филмопроизводство "Екран" към БНТ), актьорът Владимир Пенев ("Под прикритие"), режисьорът и писател Димитър Коцев-Шошо ("Лора от сутрин до вечер), писателката, драматург и сценарист Яна Борисова ("Малка пиеса за детска стая" и "Приятно страшно"), актрисата Снежина Петрова ("Три сестри", "Монолози за вагината") и режисьорът Атанас Христосков ("N1").


Форматът на "Кастинг" е създаден по оригиналната идея на българския продуцент от Лос Анджелис Атанас Колев, журналистка Ростислава Генчева и продуцента Георги Тошев. Продуцент е Българската национална телевизия.


Първото предаване в ефира на БНТ ще бъде след края на кастингите, но телевизията все още пази в тайна конкретната дата на началото, както и периода, дните и часовете, в които то ще се излъчва.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK