За любовта и всичко останало в "Ние с Коко - Крикор Азарян отблизо"

Част от корицата на "Ние с Коко - Крикор Азарян отблизо"

© Издателство Enthusiast

Част от корицата на "Ние с Коко - Крикор Азарян отблизо"Стихове, сънища, спомени, снимки, жестове, писма – между тези 300 страници Валентина Радинска събира цял един живот.


"Ние с Коко - Крикор Азарян отблизо" е много лична и много откровена книга, в която нещата са назовани с истинските им имена. Книга, в която има и много любов, и много болка. Като изповед.


"Защо написах тази книга? За мен нямаше нищо по-естествено от желанието да бъда още малко, макар и под друга форма, с любимия човек, когото загубих…", пише поетесата Валентина Радинска.
В книгата тя връща онези щастливи времена, когато светът изглежда по-пълен, а тя държи в ръцете си ръцете на любимите си хора. Но Валентина Радинска намира думи също и за трудностите, за колебанията, за болката и за усещането, че светът е едно много крехко място, в което всеки миг трябва да се задържи максимално.


"Не знам нищо по-трудно на този свят от това да бъдеш майка", признава Радинска в един от онези моменти, в който човек може да си позволи да бъде напълно откровен.


"Ние с Коко" е не само разказ за един съвместен живот, но и портрет на големия режисьор – в светлината, в която любимата му жена го е виждала непрекъснато – търпелив, добронамерен, отдаден изцяло на театъра и на хората, които обича.


"Смисълът на живота е в това – да даваш", записва думите му Валентина Радинска.


"Бъди в мир със себе си", записва Крикор Азарян като правило номер едно в своите "10 Кокови заповеди за Театъра". А някои от тези заповеди могат да важат и за живота.


Ние с Коко" е заглавие на издателство Enthusiast.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK