Сериалът по БНТ "Под прикритие" ще се излъчва на три континента

Текат преговори за международното излъчване и на втория сезон на сериалаПървият сезон на българския криминален сериал "Под прикритие" е продаден за излъчване в над 40 страни, съобщиха от БНТ.


"Финансовият рипорт за приключили сделки по територии на американската компания "Ню филмс интернешънъл", която дистрибутира филма посочва, че това са Китай, цяла Латинска Америка, Германия, Франция, Великобритания и Турция", уточняват от държавната медиа. В началото на октомври миналата година БНТ продаде правата за разпространение на първи сезон на световния филмов дистрибутор. Сделката стана по време на най-големия международен пазар за кино и телевизионни продукции в Европа в Кан. 


"Този успех на сериала е реално признание за качеството на една продукция, която от локален продукт се превръща в световен. С продуцирането на "Под прикритие" БНТ демонстрира мащаба на обществената телевизия, която с производството на високо качествен продукт постига комерсиален ефект и възвращаемост на субсидията от данъкопладците", е коментарът на медиата в официалното съобщение за успешните сделки. 
"Успешните продажби на толкова пазари, които имат много високи критерии за телевизионни продукции всъщност не ни изненадват. Вярвахме, че след като създаваме продукт по всички нормални за европейските производствени стандарти стъпки, той ще бъде оценен и международно. Това, което направихме в БНТ беше да селектираме потенциално добър проект, да бъде реализиран с успешна продуцентска компания като "Камера" и след успеха му в България, го представихме на най-големия телевизионен пазар в Кан, където го продадохме на световен дистрибутор. Другият голям успех на "Под прикритие" е, че той и след края на втори сезон, продължава да се гледа в интернет и да увеличава зрителите си", коментира програмният директор на БНТ Севда Шишманова, която отговаря и за преговорите с "Ню филмс интернешънъл". 


От БНТ уточняват, че вече текат преговори за международно излъчване и на втория сезон на "Под прикритие". В момента екипът на сериала работи по сценария за третия сезон, който предстои да бъде разглеждан и одобрен от студио "Екран" (звеното в БНТ, което отговаря за филмовата продукция - бел.ред.) 


"Под прикритие" е сред най-успешните продукции на медиата за последните година и половина, който спечели на БНТ хилядна аудитория и в интернет. 

Международният трейлър на "Под прикритие"

Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK