Българка е първият уволнен в новия британски сезон на "Стажантът"

Биляна Апостолова успя да мине през целия кастинг, за да попадне сред  16-те финалисти, но се оказа първият отстранен от състезанието.

© BBC One

Биляна Апостолова успя да мине през целия кастинг, за да попадне сред 16-те финалисти, но се оказа първият отстранен от състезанието.Любителката на стратегии Биляна Апостолова стана първата отстранена участничка в новия британски сезон на популярния риалити формат "Стажантът" (The Apprentice).


Още в първия епизод, който бе излъчен снощи, работодателят лорд Шугър я критикува за това, че не е успяла да наложи мнението си. "Казах още в началото, че не искам никой да се крие и в този смисъл ти изобщо не си помогна, Биляна. Уволнена си!"


Българката коментира след отстраняването й от състезанието че не смята решението за справедливо, както и че точно тя е виновна за неуспеха на отбора й.
Наложи се лорд Шугър да припомни на 16-те финалисти за какво са там. "Не става дума за работата и не търся приятел - ако си търсех приятел, щях да си взема куче. Търся партньор, Маркс за моя Спенсър, Ленън за моя Маккартни."


Двата отбора имаха за задача да купят за 500 паунда някакъв материал - чаши, подложки за компютърни мишки, тениски - изобщо, нещо, за което да създадат някакъв дизайн, да го отпечатат върху стоките и да ги продадат като уникален продукт на клиентите.


Отбора на момичетата се кръсти "Стърлинг", а на момчетата - "Финикс", като едните избраха да продават в лондонската зоологическа градина, а другите се разделиха на две места, покривайки потока на гара "Сейнт Панкрас" и туристите по брега на Темза.


Българка е първият уволнен в новия британски сезон на "Стажантът"

© BBC One


Биляна си спечели антипатиите на своя отбор със слаба тактика за постигане на добри продажби. Тя изгуби доста от времето за продажби на "Стърлинг" с търсене на подходящо място (на практика в един момент отборът се изгуби), след което се оказа, че стратегията й е да се опита да отнеме от продажбите на другите в района. Реакцията на останалите момичета бе крайно негативна и те коментираха, че са се чувствали "като животните в зоопарка".


Докато момичетата наблегнаха на дизайна на продукта си (тениски с ръчно нарисувани три животинки), момчетата дадоха в проекта си приоритет на добро изчисляване на производствените разходи и маржа на печалбата. Така те се спряха на плюшени мечета с британското знаме и чанти с прочутите червени лондонски автобуси, предлагани на непретенциозните туристи.


В крайна сметка момичетата спечелиха £214.80, а момчетата - £616.20В заседателната зала лорд Шугър попита Биляна Апостолова защо смята, че съотборничките й се държат хладно към нея. Тя отговори, че причината е, че не е била достатъчно гласовите и е подходила към задачата с анализиране на рисковете.


На което работодателят отвърна: "Биляна, седиш тук и ми говориш като стратег от Ситито за толкова елементарна задача. Това не е изкупуване на банка от Goldman Sachs, ставаше дума за нещо толкова простичко."


На сайта на риалити формата Биляна Апостолова е представена като 25-годишен риск анализатор от Лондон. Тя е започнала кариерата си на предприемач на 6 години, като продавала охлюви във фермата на баба си и дядо си в България. На 17 години отива във Великобритания, говори руски и китайски.


"Сама се издигнах от комунистическите блокове в България до върха на небостъргач в сърцето на лондонското Сити", казва Биляна със самочувствие.


В момента учи да управлява активи на британски предприемачи. Обича да ходи на работа с ролери, да танцува, да готви и да пътува. Смята че е позитивно настроена и адаптивна, а слабото й място са реакциите й в ситуации, когато трябва да се конфронтира с някого.


Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK