18-годишен драматург и квартет от акордеонисти са сред номинираните за награда "Стоян Камбарев"

Отляво надясно по часовниковата стрелка: Квартет "Корд", Огняна Серафимова, Свилен Димитров, Стефан Прохоров, Йордан Славейков и Димитър Димитров.

© Младежки театър

Отляво надясно по часовниковата стрелка: Квартет "Корд", Огняна Серафимова, Свилен Димитров, Стефан Прохоров, Йордан Славейков и Димитър Димитров.Номинираните за Наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев" са вече ясни, съобщи Младежкия театър "Николай Бинев".


За приза на името на покойния театрален режисьор ще се борят 18-годишният драматург Стефан Прохоров, чиято авторска пиеса "Правилата на играта" се играе на сцената на Младежкия театър, сценографът Огняна Серафимова, работила по "Посещение при бащата" и "Куклен дом" от програмата на "Сфумато", режисьорът на анимационния Rew Day Свилен Димитров, авторите на пиесата "Паякът" ("Сфумато") Йордан Славейков и Димитър Димитров от "Сдружение Б+" и музикалният проект "Корд", съставен от акордеонисти.


Победителят ще бъде обявен на церемония на 23 април в Sofia Live Club. Той ще получи статуетка и парична награда в размер на 3000 лв.


Наградата, учредена от Деси Тенекеджиева, вдовица на Камбарев, за първи път беше връчена през 2010 г. и е ориентирана към млади творци. Тогава лауреат стана Камен Калев за дебютния си филм "Източни пиеси", а през 2011 г. призът беше спечелен от режисьорката на спектаклите "Карнавал.com" и "Нордост" Василена Радева.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK