Магърдич Халваджиян: Би Ти Ви се опита да наложи цензура над "Господари на ефира"

Магърдич Халваджиян

© Дневник

Магърдич ХалваджиянБи Ти Ви се опита да наложи цензура над "Господари на ефира", заяви продуцентът на компанията "Глобал вижън" Магърдич Халваджиян на пресконференция по повод свалянето на предаванията й "Господари на ефира" и "Пълна лудница" от ефира миналия петък. Халваджиян обяви, че компанията ще предприеме съдебни действия срещу телевизията, която междувременно разпространи изявление, в което определя твърденията като некоректни и подвеждащи.


Халваджиян каза, че екипът на "Господари на ефира" никога не се е поддавал на натиска да не излъчва определени репортажи. "Да, ние не сме сериозни разследващи журналисти, но да, ние направихме много репортажи, които показаха нелицеприятни неща. Никога, никога, никога няма да допуснем някой да ни казва какво може и какво не може", каза още продуцентът, като даде и примери за репортажи, които са били неудобни за Би Ти Ви и са били последвани от "обаждания и заплахи".


На сайта си Би Ти Ви уточняват, че ръководството е подавало сигнали към "Господари на ефира" единствено с целта да "подпомогне работата на колегите в посока на обективността в съдържанието".
Първият случай, разказан от Халваджиян, е с жена от провинцията, която отива до болница "Св. Наум" в София, където очаква да има специална и скъпа апаратура. Чрез скрита камера се показва, че такава техника няма, а парите, с които е трябвало да бъде купена, са от даренията за инициативата на президента Георги Първанов "Българската Коледа". По думите му ръководството на телевизията е посъветвало материалът да не бъде излъчван и е изказало опасения, че това ще ги вкара в проблеми с президентската институция.


Друг случай бил, когато в Българското национално радио се оказва, че е нает мамолог без лекарско образование. Когато Би Ти Ви разбрали, че това е темата на репортажа, последвали "хиляди мейли". Магърдич Халваджиян каза, че са били поставени условия да излъчат материала само ако не споменават името на радиото и директора му, тъй като телевизията имала "някакви уговорки" с него. "Как може, след като цялата история се случва в Българското национално радио, ние да спестим името му? Абсурд!", заяви Халваджиян.


Въпреки всичките забележки екипът е излъчил репортажите, без да променя нищо от оригиналния им замисъл – решение, което винаги е било последвано с нови обаждания и дълги разговори, казаха продуцентите.


Джуди Халваджиян

© Дневник

Джуди Халваджиян


Джуди Халваджиян, братът на Магърдич и също част от "Глобал вижън", каза, че ръководството на телевизията е изразявало несъгласие с някои гости на предаването, тъй като "не са от нашия отбор", а идеята да бъдат събрани кандидатите за президент в рубриката "Блиц" била определена като "скрита политическа реклама".


Екипът на няколко пъти е бил обвиняван, че действа умишлено против интересите на телевизията, беше казано на пресконференцията. Братята напомниха, че в полезрението на предаването попадат всички български телевизии и предавания и това е очевидно от репортажите, които се излъчват.


Разногласия са съществували и за отличените с наградата за гаф "Златен скункс" кадри на Би Ти Ви Вили Сечкова, Васил Мавриков, Елена Петрова и Елена Розберг. В случая с актрисата Елена Петрова, която беше арестувана, след като шофира с превишено количество алкохол в кръвта, екипът бил обвинен, че ще "провали сериала "Стъклен дом" и че "ако не спрете репортажа, ние ще ви спрем предаването".


В скандал се е превърнал и един от епизодите на "Господари на ефира", в който те показват приликите между сериала на Би Ти Ви "Домашен арест" и американския "Двама мъже и половина". "Драмата беше огромна, а проблемът дори се превърна в интернационален", каза Джуди Халваджиян, без да уточнява повече около случая.


"Впоследствие Би Ти Ви задействаха механизмите на икономическата принуда", каза Асен Чанков, съсобственик на "Глобал вижън" заедно с братята Халваджиян. Започнали са забавяния на плащанията, а понякога изобщо нямало плащания. Въпреки това те са продължили да изпълняват стриктно договора си и категорично отхвърлиха твърденията на телевизията, че не са били коректни.


Братята цитираха изявлението до медиите от Би Ти Ви, в което те благодарят за труда, който екипът на "Господари на ефира" е положил, и най-вече на актьорите и водещите, като ръководството се извинява, че те са научили всичко първо от пресата.


Димитър Рачков, Зуека и Асен Нанков

© Дневник

Димитър Рачков, Зуека и Асен Нанков


Магърдич Халваджиян интерпретира това като "лигавене пред актьорите" с цел разрив в отношенията между водещи/актьори и продуценти. Според него това е практика на телевизията и вече се е случвало с предаванията "Огледала" и "Бон апети". "Такива средства са типични за жълтите медии, ама най-жълтите!"


Продуцентите коментираха и твърдението на телевизията, че рейтингът на предаването е паднал с 28%. Те уточниха, че са всъщност 26%, а спадът според тях се дължи на излъчването на предаването в 23:30 ч. - време, "по което не мога да накарам дори родителите ми да ме гледат", както каза актьорът и водещ Димитър Рачков. Договорката между тях и Би Ти Ви е била излъчването да бъде насрочено за този час през първите три месеца, след което предаването да бъде част от праймтайма.


Димитър Рачков и Васил Василев–Зуека заявиха, че са огорчени от отношението на телевизията. Рачков каза, че те са се чувствали като "доведени деца в къщата на Би Ти Ви", като първо са "били във фоайето, за малко в хола, после в стаята за гости, а накрая в килера".


"Работим по 15 часа на ден, не сме някакви началници с пури в устите, не ни е страх и ще се борим", заяви още Магърдич Халваджиян.


Брат му поясни, че разговорите му обикновено са провеждани с Апостол Пенчев и Ренета Викторова от ръководството на медията.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dragomir Dimchev
  Dragomir Dimchev
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Първанов е прибрал парите за да плати неустойка за Белен!

  Одит на държавата от 90та година насам и лустрация за лица над 40 години за депутатски места!
 2. 2 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 553 Неутрално

  "Чрез скрита камера се показва, че такава техника няма, а парите, с които е трябвало да бъде купена, са от даренията за инициативата на президента Георги Първанов "Българската Коледа". По думите му ръководството на телевизията е посъветвало материалът да не бъде излъчван и е изказало опасения, че това ще ги вкара в проблеми с президентската институция."

  Дежа ву.... Иво Инджев и президента пред няколко години...

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 3. 3 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Да ви имам грижите...

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 4. 4 Профил на atropin
  atropin
  Рейтинг: 551 Неутрално

  бТВ не гледам - жълтее ми доста.

 5. 5 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Босфор ТВ винаги е действала така!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 6. 6 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 576 Любопитно

  Започват да излизат все повече скандали около Гоце Първанов,първо далаверите със скандалните помилвания на садисти от вицето му Марин,а сега се е опитвал да прикрие нови далавери,като е притискал Би Ти Ви,да цензурират Господарите и да не излиза на бял свят,как са крадени доста пари от инициативата Българската Коледа,която уж трябваше да помага на болни деца,а те паричките са отивали в нечии джобове,отвратителна история!!!

 7. 7 Профил на konstantin80
  konstantin80
  Рейтинг: 435 Неутрално

  тук могул, там могул...навсякъде един могул

 8. 8 Профил на Виктор Янулов
  Виктор Янулов
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Всичките ни медии са такива....

  Аз знам, че нищо не знам!!!
 9. 9 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 576 Весело

  До коментар [#2] от "brutester":

  Иво Инджев май направи само една грешка,сега го осъзнавам,Първанов наистина не е бил млад милионер.Първо защото не е никак млад и второ защото може да излезе милиардер

 10. 10 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  Уж президентът имал само представителни функции, пък медиите се съобразяват с него до степен да са готови да уволняват журналисти и да свалят предавания, които изкарват на показ неудобни истини!?

  TAKE THE RED PILL!
 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3071 Неутрално

  ...Продуцентите коментираха и твърдението на телевизията, че рейтингът на предаването е паднал с 28 %. Те уточниха, че са всъщност 26 %...

  Битивиту на халтурата се пъчи и лъже дори в това

  Иначе ... да не рИвЪт толкуз от "Господарите".
  Едно, че тяхното кикерчене да го гледаш два-три пъти и ти писва.
  Второ - тия да не се правят на света вида ненапита.
  Покрай бунта срещу наглите "продължавания на договорите" и надписванията от мобилните оператори една женица гледах как се оплака в една друга телевизия, че се обърнала към тях за очевАдна измама, ама те я отрязали директно. И дори не се помъчили да я "отклонят", а направо и заявили, че мобилните са им спонсор и няма да направят репортаж.

  Та така.
  Халваджията за бозаджията ...

 12. 12 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 669 Любопитно

  Поредният епизод в падението на еБиТиВи.

  Марионетките на о.з. Гергов са си мислели, че хем ще натиснат бай Магърдич да ги слушка, хем ще спестят некой лев, ама номерът не е минал пред старото куче.

  А спомената накрая програмна шефица Ренета Викторова май беше съпруга (настояща, бивша или и двете) на натрапчиво пробутвания некадърник Робин Кафалиев.
  Е, неговият рейтинг нивга няма да падне и никога няма да има проблеми с верната линия...

 13. 13 Профил на green
  green
  Рейтинг: 426 Весело

  Успех на борещите се с този мафиотски ганлий бтв!

 14. 14 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  Още като изгониха Иво Инджев под натиска на Гоце разбрах ще за стока са БТВ. За многобройните им по-нататъшни издънки да не споменавам, че щестане роман. Демократична медия ли?

  Няма шики-мики.
 15. 15 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2835 Разстроено

  "...репортажи, които показаха нелицеприятни неща..." - нищо ново под БГ слънце, защото със СТАРИ чанти, в лъскави телевизии, със апаратно мислене, няма оправия! Още повече, че трябва и акъл за да усещаш разните нюанси на критика, хумор, ирония, сарказъм... Свободата винаги е била на място, където само Дон Кихот иска да я търси, а едва ли е България...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 16. 16 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 950 Неутрално

  "мамолог без лекарско образование"!!!

  Е това се казва НАГЛОСТ! А специфичният термин е "обарвач".

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат! Гъз е тяхното знаме!
 17. 17 Профил на mitiozo
  mitiozo
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Истините все някога лъсват

  онлайн копане на биткойни http://goo.gl/8bOHdN
 18. 18 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 553 Весело

  До коментар [#9] от "moloko_":

  Аз говорих за това: http://goo.gl/J6yKm

  "млад милионер" го каза Дянков

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 19. 19 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Kaкво стана нали ГЕРБ налагали цензура и завладели медиите, а какво се оказа, че не ГЕРБ, а други налагат цензура и владеят най гледаната телевизия.

 20. 20 Профил на felipeeee
  felipeeee
  Рейтинг: 515 Разстроено

  Лелее, знаех, че Гоце не е стока, но че е крал пари от Българската Коледа, които са били предвидени за болни деца, това вече ми идва в повече. И тия от БТВ са го прикривали; нямам думи! А тоя човек ни е бил президент 10 години, представям си какви гадости още е извършил. Заслужава да му бъде иззето имуществото и да бъде тикнат в затвора. Нека Господарите излъчат тоя репортаж, та дори и в друга телевизия, нека го пуснат в интернет да видим всички що за стока са медиите и политиците ни.

  bezsmyrten
 21. 21 Профил на bravo
  bravo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#2] от "brutester":

  Дежа вю. Иначе си прав.

  Българските политици не са раждани - те са изходени.
 22. 22
  ironhorse
  Рейтинг: 837 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 23. 23 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#10] от "Beyond":не забравяй,че Красимир Гергов и Гоце са колеги(не -не са журналити) Колеги са от ДС...А като се сетя и за Радосвет Радев,който също се правеше на "десен"

 24. 24 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 553 Весело

  До коментар [#21] от "bravo":

  Бях се разгорещил и имам още една правописна грешка

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 25. 25 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#19] от "normandy":


  [quote#19:"normandy"]Kaкво стана нали ГЕРБ налагали цензура и завладели медиите, а какво се оказа, че не ГЕРБ, а други налагат цензура и владеят най гледаната телевизия.[/quote] И сега какво?Не били от ГЕРБ,а бил Гоце....

 26. 26 Профил на k
  k
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Тази статия е отбиване на номера от страна на "Дневник". Имената на Красимир Гергов и Гоце Първанов трябва да се споменат поне по 3-4 пъти!

  Не вярвах, че "Икономедия" някога ще са в "един отбор" с "реклмния могул"!

 27. 27 Профил на نجمة الصباح
  نجمة الصباح
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Че налагането на цензура да не са го измислили БТВ или пък в Бг само те да го правят....същото е навсякъде в големите и гледани телевизии - интереси, поръчкови интервюта и предавания и т.н....същото е във вестниците и в интернет...само за пример - сайта Дневник - който вече не си прави и труда да крие, че се финансира от хора близки до Кунева, както и това, че олигарха Иво Прокопиев е част от проекта на същата тази Кунева...

 28. 28 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 576 Весело

  До коментар [#18] от "brutester":

  Прав си,че го каза Дянков,грешката е моя.А за Иво Инджев беше ясно,че тая мутра Първанов натисна да го изхвърлят защото му вадеше кирливите ризи.Та тоя гьонсурат Първанов награди вицето си Марин с орден,за какво,че е помилвал садисти убийци ли? Той награди доста от неговите си хора и спонсори,нещо се замълча за темата с друг негов спонсор Людмил Стойков,кото направи най-голямата измама по САПАРД и ще отърве кожата,защото е човек на Първанов.

 29. 29 Профил на petranica
  petranica
  Рейтинг: 426 Неутрално

  БТВ=нещастници

  Любов и светлина!
 30. 30 Профил на Haftor
  Haftor
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Миналата година Нова дава бТВ на Европейската КЗК за нелоялна конкуренция. Идват в България проверяват ги обстойно изземват документи. Чака се заключение от проверката. (не си спомням да съм чел за това в пресата)
  бТВ дава Нова на КЗК за нелоялни търговски практики, като контрамярка.
  Глобал обвиняват бТВ в цензура.
  бТВ вечно е с някакъв непостижим рейтинг.
  Все бТВ замесена в нещо

 31. 31 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Весело

  Альо, Гоцевата телевизия ли е?
  Пърдон, Герговата...

  Хм...ама на кой Гергов -свинаря или милиционера?

 32. 32 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 832 Неутрално

  и аз си мислех че сме се отървали от цензурата.А то баш аг.Гоцко бил на върха.Ще я махна въобще от паметта на телевизора.

 33. 33 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 583 Неутрално

  От близо една година въобще не гледам бТВ. Дори и филмите, които пускат. Дразнят ме тънките (а и не дотам) манипулации в техните новини. Много добре, че "Господарите" се махат от тях. Сега отново ще мога да ги гледам. Стига да си намерят нов партньор да ги излъчва.

  Pather Panchali (Satyadjit Ray)
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на snafuracer
  snafuracer
  Рейтинг: 426 Неутрално

  За пореден път се убеждавам, че решението ми да не гледам БТВ е било правилно.
  А "Господари на ефира" се превърнаха в инстанция за разрешаване на проблеми. Смятайте до колко не работи държавата.

 36. 36 Профил на Kobra
  Kobra
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Няма к'во да се плашат Шит Тиви е най-продажната мулти медия в Булгаристан в момента. Най-добре е да пуснат всичко в юТуб и т'ва е.

  Там поне цензура няма.

  Noone needs the truth.
 37. 37 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 583 Любопитно

  Мисля, че малко преиграват някой с това събитие. По-скоро е ясно, че бтв-то обслужва Гоце, а Господарите - Гейчо, в битката помежду им за оседлаването на бсп...Отделно това, че рекламния тв-пазар се срина много повече от това, което си признават и финансовите проблеми се превръщат в кървави финансови и личностни вендета...

 38. 38 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 521 Неутрално

  A aз се чудех защо аджеба бтв държат в ефир отдавна умрялото шоу на Сл. Трифонов.
  За толкова години не съм чул последният да каже една шегичка за приятеля си Гоце в ефир

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 39. 39 Профил на piton4o
  piton4o
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Абе, пичове, дайте да си поговорим за пълната лудница в дсб-то . то дневник няма да публикува нищо, ама и там цирка е пълен. или и тука има цензура......или пък - за умрелия или добро или нищо

 40. 40 Профил на aksys
  aksys
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Едно от малкото смислени предавания, които си струваха пускането на телевизора вкъщи. Успех на екипа, надявам се да подпишат договор с някоя по-малко сервилна медия.

 41. 41 Профил на petark
  petark
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Айде Гоце, направи се на изненадан сега ...

 42. 42 Профил на disastrous
  disastrous
  Рейтинг: 479 Неутрално

  А така, право куме в очи ... това е най-добрия репортаж на "господари на ефира". Ако някой се е съмнявал, дали БТВ е комунистическа телевизия, да не се съмнява повече...

 43. 43 Профил на winner1
  winner1
  Рейтинг: 426 Любопитно

  И тези иначе невероятни шоумени, които явно са толкова кадърни че няма забавно предаване в родния ефир което да не е с тяхно участие не могат да преглътнат подобна несправедливост и въпреки "високия" рейтинг на продукциите си предпочитат да прекъснат взаимоотношенията си с бТВ! Що ни правят на будали тези арменски тарикати? А за бТВ като качество няма какво да коментирам, мисля че всеки си е направил извода що за телевизия е това!

 44. 44 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 479 Весело

  Телевизията на ДС работи така както е проектирана.Всъщност идеята още от самото начало е била въпросното предаване да покаже колко демократична е телевизията на ДС.
  Поздравления за всички от предаването "Господари на ефира", за смелостта да предпочетат да са по-свободни.

 45. 45 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Халваджияните да не играят за Станишев?

  Щото гледам тук коментари и плюсове и минуси всички са против Гоце. И десните по принцип и левите, че май навиват за Станишев и сега едно такова разкритие налива вода в тяхната мелница.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 46. 46 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Българска Коледа?.... В БГ всичко е Първи Април, който трябва да стане НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК........

 47. 47 Профил на system1
  system1
  Рейтинг: 374 Неутрално

  "Магърдич Халваджиян интерпретира това като "лигавене пред актьорите" с цел разрив в отношенията между водещи/актьори и продуценти. Според него това е практика на телевизията и вече се е случвало с предаванията "Огледала" и "Бон апети". "Такива средства са типични за жълтите медии, ама най-жълтите!""

  Неее... това е поведението на "българските" "бизнесмени" които обичат да извиват ръце, когато са във възможна позиция да го правят..

  Това не е бизнес, а измама! Щото те мамят, че ряботят с теб, при положение, че ти се скъсваш от натоварване и работиш с тях...но те си правят каквото си искат...

  Е и БТВ са такива ...

 48. 48 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 479 Разстроено

  До коментар [#10] от "Beyond":

  И най-лошото е, че говорим за БИВШ вече президен, на когото това не са му най-големите прегрешения. Представи си какво би станало, ако някоя медия му разкрие всичките далаверки. Директно ще я закрият цялата... Тъжна работа.

 49. 49 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1494 Неутрално
 50. 50 Профил на кака мара
  кака мара
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Винаги се учудвам на хора, които смятат, че нещата, които са важни за тях, са непременно важни и за останалите. Сериозно, кой гледа още бтв и пълна лудница???

 51. 51 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1362 Весело

  До коментар [#30] от "Haftor":

  Че какъв и е толкова недостижим рейтинга на бТВ?
  Кой пък толкова ги гледа? И какво толкова и гледат?

  Жената е покана за щастие
 52. 52 Профил на barabana
  barabana
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Жалко, едно свежо предаване по-малко. Надявам се да изкарат още керливи ризи преди да се разберат за парите.

 53. 53 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  Никога,повтарям никога не може да има цензура,дори частично. Преди 10–ти имаше цензура,но народа слушаше западните радиостанции,което напълно я обезсмисляше. Дори още по–лошо за властта,хората си предаваха новините на ухо.
  А пък при една демокрация,трябва да си невероятно тъп да упражняваш цензура.
  И следва въпросът,защо от БТВ го правят,защо не си кажат,че са червена телевизия,например. Но не,те искат да са национална,демек народна,но и...партийна,въпреки,че всички знаят,че не са. С което кръгът на глупостта се затваря.

 54. 54 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#50] от "кака мара":

  "Господари на ефира" си бяха добре в "Нова" - бяха в гледаемо време, оформи се като традиционно предаване. За какво им трябваше да ходят в bTV? Оттам насетне с тези причудливи часове на излъчване, понякога доста постни издания, хеле пък "Пълна лудница" и синонимите им "Комиците", "Аламинут" - трябва да си хептен заблуден, че да отделяш и минута за подобни. Сякаш не знаят как се прави бизнес, и то в медиите в България, та сега има изненадани...

 55. 55 Профил на winner1
  winner1
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Както казах и по-горе, че бТВ си е поръчкова медия това е ясно, макар че в последно време трябва да води яростна битка с ТВ7 за това коя по-добре върши тази работа! Да беше БНТ по бих ги разбрал - те поне имат оправдание, все пак държавата, тоест управляващите поръчват музиката там. Но в случая все ми се струва че нещата са доста по-елементарни! Правиш предавания, доста некачествени поне за мен, пада им рейтинга, намалят паричките и се стига до най-нормалното в случая - раздяла! Да, ама в случая шоумен № 1 в неговите представи Магърдич не може да преглътне подобно унижение и се почват едни евтини драми и сълзливи пресконференции!

 56. 56 Профил на robbie_williams
  robbie_williams
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Значи сега какво излиза - БТВ пази гърба на бившия агент на държавна сигурност - Георги Първанов? Да не би случайно да му опетнят реномето, милият той! Вече ми се повдига от него! Евала на господарите, че си отстояват интереса - ей такива хора повече да има!

  Ти виждаш нещата и питаш защо? А Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам - защо не?
 57. 57 Профил на puncho
  puncho
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Евала на Халваджиян и екипа, че си отстояват позицията и не са се поддавали на натиск!

 58. 58 Профил на Haftor
  Haftor
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#51] от "Bgpainter":

  Иди да се пазариш като рекламодател пък ще видиш по едни таблици, че лично ти го гледаш 23 часа на ден....
  Това с "недостижимите рейтинги" е силно иронично. При 20% спад на зрителите на всички (ама всички всички) телевизии бТВ са в състояние да ти покажат анализ как ги гледа 80% от населението на този и онзи свят... и като имаш медия план за изпълняване накрая се съгласяваш с безумните им цени.

 59. 59 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#16] от "Karla LaVey":
  [quote#16:"Karla LaVey"]Е това се казва НАГЛОСТ! А специфичният термин е "обарвач". [/quote]
  Много бисери летят тия дни от теб.
  Прочетох го това, за мамолога, но въобще не ми мина през ума, че всъщност е обарвач, въобще пък си е баш така.

  Явно това е единственият начин на човекоподобното да се допре до женска гръд, но "Господарите" и него са спипали.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 60. 60 Профил на ANTONIY DIMOV
  ANTONIY DIMOV
  Рейтинг: 426 Любопитно

  На ''Канал 3'' му липсва такова предаване!

  Ум царува, ум робува, ум патки пасе!
 61. 61 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#55] от "winner1":

  Интересно е, че и собственика на bTV, и Халваджиян са представени в книгата "Моделът на успеха 22 или как да успееш в България"...

  И още по-любопитното е защо тази статия не е сред водещите на първа страница на "Дневник"?

 62. 62 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1362 Весело

  До коментар [#58] от "Haftor":

  Не гледам телевизия... и без това не остава време за почивка, а ти за телевизия. Според мен само пенсионерите имат възможността да зяпат телевиЗия, но в България особено точно те не са хората с особени покупателни възможности, че и от рекламите да има смисъл.

  Та май на бТВ-то нещо Vlookup-а май им е бъкан с грешки

  Жената е покана за щастие
 63. 63 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Днес тук се струпа цялата антипърванова шайка.Все пак аз никъде не видях да е казано,че парите,с които е трябвало да се купи мед.техника и те са били от президетската инициатива "Българска Коледа",не са били дадени на тази болница.Колко болен трябва да е мозъка на един човек,за да има толкова много омраза,събрана в него,в резултат на която да прави такива абсолютно немотивирани изводи.Имало някакви пари от някаква инициатива,с част от които трябвало да се купи мед.апаратура,но тя не била в наличност в някаква болница,за която трябвало да се купи.Светкавичен извод от тези,за които българският Президент Георги Първанов е Гоце:Той ги е откраднал?!?!Ха сега се наслаждавайте на новия български Президент,който не е бил агент на ДС ,който е русофоб,който е против интересите на България като противник на АЕЦ Белене,но може в продължение на 15-2- минути пред входа на Президентството да разяснява предимствата на един електромобил,който дори и той карал някога в Германия!Имаше там някакви съобшения,че като бизнесмен в Германия не бил плащал на някакви работници,че построил крайморския си палат на незаконно място и дв нарушение на строителните правила?Колко бързо го забравихме!)Важното е,че не е агент на ДС и е против Русия.Удрняйте минуси!

 64. 64 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Нещо любопитно за БТВ и НОВА.

  Кореспондентите (и техниката) им във Варна са собственост на един и същи човек.
  НОВА май си има и втори екип.

  Някакъв измислен бивш спортен журналист, дребно човече беше собственика.

  И ЗНАЯТ и ДВЕТЕ телевизии, че е така.
  Може вече да не е така, но беше...няколко години.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 65. 65 Профил на puncho
  puncho
  Рейтинг: 427 Неутрално

  [quote#61:"Читател"]И още по-любопитното е защо тази статия не е сред водещите на първа страница на "Дневник"?[/quote]

  Абсолютно съгласен! Говорим, че една от водещите медии налага цензура - това ако не е за първа страница...

 66. 66 Профил на Haftor
  Haftor
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#62] от "Bgpainter":

  гледаш, гледаш и да не пускаш телевизора пак бТВ гледаш

  това с Vlookup-а е морално остаряло вадят ти един БиАй с един интерфейс да ти се завие свят - въртят се кръгчета, цветове, порции от пайове в 3Д, имена на социологически агенции бе майстори са това...

 67. 67 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#63] от "molesan2":

  ОК Моли, аз те почнах с минусите.
  Гоце те вълнува? Ми що пишеш, че е президент?
  Той е бивш в много неща - бивш човек, бивш президент, но в едно не е бивш - агент на ДС, работил винаги СРЕЩУ интересите на България в полза на руснаците.

  Мразехме го, мразим го, ще го мразим винаги.
  Никой не обича предателите на родината.
  Е, освен чугуна.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 68. 68 Профил на ku4e
  ku4e
  Рейтинг: 681 Любопитно

  Абе на кого е точно тая ТиВи?

 69. 69 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Ясно, предаването че се премести в ТВ7. Те нещо се засилиха и взеха доста кадри,а не са и лоши като ТВ.
  Има само един дето се представя за дисидент и всеки път като гледам шапката на предаването ме боли корема от смях...))))))))

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 70. 70 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#66] от "Haftor":

  Това за данните го казваш от позицията на какъв и какво отношение има то към другите рекламодатели (които от самото й създаване излъчват клипове в bTV)?

 71. 71 Профил на winner1
  winner1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#64] от "Росен":

  Стефан Августинов се казва въпросния собственик, но в случая не виждам какво лошо има в това. Имаше отделни екипи които работеха за бТВ и за Нова тв! Политиката на последната винаги е била да работи с колкото може повече кореспонденти от един град, докато бТВ са държали на екип само за тях, но пак казвам не виждам това какво общо има по темата!

 72. 72 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  Колкото по-далеч от тази т.нар. телевизия, толкова по-добре!

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 73. 73 Профил на nochkopenev
  nochkopenev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  От Първанов освен "Господари на ефира" в БТВ, си е патил още и Иво Инджев, който си замина по сходни причини. Какъв корпоративен интерес има лицето Георги Първанов - Гоце в тази българска телевизия? Верно, че от там една лоша дума не съм чул за него, ама чак пък толкова... И този човек е тръгнал лидер на партия да ми става - представяте ли си? Господарите май сега му секват ентусиазма.

 74. 74 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#73] от "nochkopenev":

  Нещо като българския Берлускони - със свои медии, макар в случая от позицията на Сив кардинал.

 75. 75 Профил на zingaro
  zingaro
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Предлагам един "Златен скункс" за бившия държавен глава. Иво Инджев добре го насоли в книгата си „Президент на РъБъ” , където му изкара кирливите ризи наяве. Мина то соца, когато определени хора колеха и бесеха, и решаваха къде да има цензура и къде не. Това е грубо вмешателство и слава богу, че все още има хора като Халваджиян и Инджев, които се борят за свободата на словото.

 76. 76 Профил на marine eng
  marine eng
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Знаем за света от медиите , А ТЕ НИ ЛЪЖАТ

 77. 77 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  "а парите, с които е трябвало да бъде купена, са от даренията за инициативата на президента Георги Първанов "Българска"

  Леле-е-е-е започнаха да излизат наяве заровените трупове на този бивш президент и вечен агент

 78. 78 Профил на nochkopenev
  nochkopenev
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#74] от "Читател":

  Направо изтръпвам като гледам, че са го подредили Гоце по рейтинг и до него такива особи като Кунева, Плевнелиев - майко мила! Да ходим в Занзибар - там поне футболът им на национално ниво е по-добър от нашия

 79. 79 Профил на triple_v
  triple_v
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Жалко е, че най - лъжливата телевизия има най - голяма аудитория.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Нека другите да внасят ред в хаоса, аз пък ще внасям хаос в реда.
 80. 80 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 672 Неутрално

  А Гоцко си живее в Красна поляна.........като беден пролетар. Паричките от сума ти години смс-и са на сигурно място.
  С тези,иначе прекрасни и благородни инициативи, се изпраха доста червени пари.
  Сега ще го показават само в програма "Время",като невърнал комисионни

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 81. 81 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#8] от "Виктор Янулов":

  За справка К2

 82. 82 Профил на okok
  okok
  Рейтинг: 217 Неутрално

  След като свърши сезона на България търси талант, повече BTV няма да гледам :|

 83. 83 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 479 Неутрално

  То какво се оказа след тези коментари. Че само малцинствата гледат БТВ, а те пък каква покупателна способност имат...
  Недейте така, че ще развалите рейтингите и после няма да има парички от реклама

  Fortuna favet fortibus.
 84. 84 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  Чорапът Би Ти Ви се разплита миризливо:

  http://ivo.bg/

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 85. 85 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#71] от "winner1":

  Първо за дребното човече, вярно че така му беше името.
  Провален спортен журналист под чиято диктовка се изпращат "различни" новини на конкурентни телевизии.
  Техника, закупувана с договорка с митницата, която ако се провери ще излязат доста интересни факти. Мито не е плащано.
  Та така "работи" този дребен мошеник.

  Познавам го. Не говоря празни приказки. Не става и варненци го мразят, но не по български, заради успехите му, а защото е слуга винаги на няколко господари.
  [quote#71:"winner1"] но в случая не виждам какво лошо има в това[/quote]
  Ами проблема е, че новините са еднакви, както и телевизиите.
  Тоест и двете не стават още повече, че въпросните телевизии знаят за тези факти.
  Екипите не може да са едни и същи за ДВЕ телевизии и да се надяваш на някаква истина-новина.
  Голям проблем е.
  Е, само за този който смята, че тези телевизии правят новини.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 86. 86 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Какво беше БиТиВи ?

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 87. 87 Профил на Светослав Тодоров
  Светослав Тодоров
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#26] от "k":

  Привет, отбиване на номера няма. Името на Първанов беше споменато по време на пресконференцията единствено в контекста, че Българската Коледа се провежда под негов патронаж. Оттам нататък всеки си прави свои интерпретации, но няма как да се критикува липсата на нещо, което просто не е казано от присъстващите на срещата.

 88. 88 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#87] от "Светослав Тодоров":

  Просто започнахме от известно време да имаме принципни съмнения в Икономедия.
  Дано грешим.

  Притесненията ни:
  1. Да няма пожълтяване.
  2. Да няма "правилно" ориентиране на аудиторията, чрез "подходящи" статии.
  3. Да няма цензура, каквато има навсякъде по медиите отдавна.

  Третото е най-важното.
  Не става въпрос за бан-наказанията - нищо общо.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 89. 89 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  До коментар [#88] от "Росен":

  Аз пък нямам никакви съмнения. Пожълтяването е явно, тенденциозните заглавия и статии са явни, подкрепата за Кунева става все по-явна. За цензурата не ми се говори.

  Няма шики-мики.
 90. 90 Профил на ffwd
  ffwd
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Аз пък обвинявам и самите "Господари на ефира" в цензура. Когато им написахме отворено писмо относно липсващия флаг на ЕС, редом до националния ни такъв, в новогодишното обръщение на изпълняващия тогава длъжността Президент - Георги Първанов (агент Гоце, ДС), не получихме дори отговор от екипа на предаването. Справка, благодарение на Konstantin Pavlov, http://komitata.blogspot.com/2009/01/2007-vs-2008.html

 91. 91 Профил на Marriela
  Marriela
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Не разбирам защо всички нападки са само към бТВ! Защо решихте, че проблемът е единствено и само в тях, а не и в "Господари на ефира"?!
  Аз също имам негативно отношение към тази телевизия като цяло, но и отношението ми към Господарите не е много положително. В това предаване винаги е имало тенденциозност, избирателност. Рядко представят и двете страни при един конфликт; затваряли са си очите за сериозни гафове, докато ни занимават с други, съвсем незначителни.
  И един пример с БНТ: често ни занимаваха с Димитър Цонев, докато той все още беше там, но си затваряха очите за предавания на БНТ с гафове, чийто сценарист беше техен човек от екипа (той работеше и за Господарите, и за БНТ); също и източванията и конфликтите на интереси в държавната телевизия, но Господарите си затваряха очите...

  Виждам, че "xm..." в коментара си под #11 също е дал пример за тенденциозността на Господарите.

 92. 92 Профил на Reggie
  Reggie
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Не обичам Босфор тв, но на времето когато "Господарите" бяха още по Нова съм им писал сигнали за Мтел и въобще не получих отговор на емейлите. Дали защото са много принципни или понеже Мтел са им рекламодател сами си отговорете

 93. 93 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#89] от "daniel defoe":
  [quote#89:"daniel defoe"] подкрепата за Кунева става все по-явна[/quote]
  Разноглед ще направя всеки опитал се да подкрепи пръмовица.
  Ще кълне мига в който се е родил.

  ВСЕКИ !

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 94. 94 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#91] от "Marriela":

  Защото проблема е в медиите в т.ч. и БТВ и НОВА.
  Предаването кой го гледа, кой не.
  Без значение е.
  И моето отношение към "Господарите" не е върха, но това е маловажен въпрос, макар официално за това да е статията.
  Цензурата е проблем.
  Тоталната цензура и навсякъде "правилни" хора.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 95. 95 Профил на Marriela
  Marriela
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#94] от "Росен":

  Цензурата е проблем, но автоцензурата също е проблем, при това не по-малък!

 96. 96 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#95] от "Marriela":

  Съгласен. Това всъщност се нарича страх.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 97. 97 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 669 Весело

  До коментар [#90] от "ffwd":
  До коментар [#92] от "пасъм":

  Е, Магърдич може и да е арменец, ама поп не е.

  Предаването не е омбудсман, че да е длъжно да реагира на всеки сигнал. Преценката си е тяхна, така са решили.

 98. 98 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#86] от "кинти":

  Независима частна телевизия, която винаги е била собственост на видния голфър Гергов, маскиран като консултант, допреди безпардонния Мърдок да се оттърве от фалшивата си инвестиция, в полза на същия. На практика се отчита в Руското посолство, даже не и в Москва. Справка - както много други форумци посочиха също - низкото сваляне от екран на Иво Инджев преди години, след директно нареждане по телефона от въпросната амбасада.
  Момчета и момичета от "Господарите", изчезвайте от там незабавно и по възможно най-шумния начин! Ние ще ви гледаме където и да отидете! А ако успеете и да им вземете много пари по съдебен ред, ще стоплите допълнително душите наши! На добър час!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 99. 99 Профил на hypercube
  hypercube
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#6:"moloko_"]а сега се е опитвал да прикрие нови далавери,като е притискал Би Ти Ви,да цензурират Господарите[/quote]

  Гоцето едва ли е притискал. По-скоро подлизурковците и слагащите му се са проявили самоинициатива. Проблема е дали сега някои медии не правят същото и с Бойко. Някак си се радва на странно внимание, появява се по всяка медия .... много рядко се говори срещу него и то предимно в интернет и блоговете. Това не ви ли се струва странно?

  Не питайте какво страната ви може да направи за вас, попитайте какво вие можете да направите за нея! Дж.Кенеди
 100. 100 Профил на simlevs
  simlevs
  Рейтинг: 426 Гневно

  Не ме е жал за тези лигльовци . Защо нито един път не дадоха Златен скункс на АГЕНТ гоце и на ПРАВОВЕРНИЯ КОМУНИСТ б.борисов ? Тези лекета бяха активни участници в предизборната кампания на КОМУНИСТИЧЕСКАТА ШАЙКА гейрп . Спрях отдавна да ги гледам и не съжалявам че ти няма тези КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОДЛОГИ .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK