Сляп адвокат ръководи "Кантора "Митрани" по ТВ7 от 25 април (видео)

Любомир Младенов в ролята на адвокат Берто МитраниПървият български адвокатски сериал на име "Кантора "Митрани" тръгва от 25 април по ТВ7, като първият епизод от него бе официално представен днес, 19 април, пред медии в сградата на Съюза на юристите в България. Епизодите са с продължителност един час и ще се излъчват всяка сряда и петък.


Главният герой на име Берто Митрани (Любомир Младенов) е стар и много опитен софийски адвокат, който обаче е загубил зрението си още като юноша, но това не му пречи да надушва и усеща несправедливостта и да се бори с нея. В кантората в работата му помагат амбициозният втори адвокат Борис Видолов (Атанас Михайлов), като още в първия епизод към тях като стажант се присъединява и чаровната Милена Хаджийска (Ралица Паскалева), която е фаворитка на Берто още от университетската аула, където той преподава право.За да върви работата им гладко, в кантората неизменно за тях се грижи и г-жа Табакова (Меглена Караламбова), която е дългогодишна секретарка и довереник на Берто Митрани. Той обаче разчита и на още една здрава опора в живота си като слепец - на кучето водач Зиги.


Ралица Паскалева в ролята на Милена Хаджийска

© ТВ7

Ралица Паскалева в ролята на Милена Хаджийска


Случаите, които адвокатската кантора поемат, ще са различни във всеки епизод, като основната част от тях са заимствани от българската съдебна практика, споделиха от екипа. Разплитането им и откриването на доказателства са представени увлекателно, като адвокат Митрани и неговите колеги разгадават загадките подобно на детективи, но служейки си с юридически оръжия.
Продукцията за ТВ7 е дело на MediaPro Entertainment, чиято работа зрителите познават и от сериала "Домашен арест", както и предаването "Гласът на България", които са част от програмата на Би Ти Ви.


Атанас Михайлов в ролята на Борис Видалов

© ТВ7

Атанас Михайлов в ролята на Борис Видалов


В "Кантора "Митрани" на малкия екран от 25 април ще видим още Искра Донева  ("Икар" 2012 г. за поддържаща женска роля) в ролята на Невена - годеницата на младия адвокат Борис, който обаче не само ще се бори професионално с новата си колежка Милена, но между тях ще се появят и друг вид искри. Актьорите Иво Аръков, Любомир Петкашев и Петя Силянкова ще видим съответно като брат, баща и майка на Невена.


Светла Георгиева се превъплъщава в дъщерята на адвоката - Леа Митрани, която не е в особено добри отношения с него след загубата на майка й, която умира от рак. Цветелин Павлов пък ще е полицейски комисар Прибойски, който често ще помага на адвокатите в разнищването на техните дела.


Зиг-Заг в ролята на кучето водач Зиги

© ТВ7

Зиг-Заг в ролята на кучето водач Зиги

Необичайната роля на кучето водач Зиги е възложена на Зиг-Заг, който до 12-месечната си възраст е отглеждан от приемно семейство на доброволци, след което започва да се обучава в училище за кучета водачи на фондация "Очи на четири лапи".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (23)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1384 Весело

  Колкото повече,толкова повече,както рече Мечо Пух.По-добре много и дано все по-добри БГ сериали,отколкото Босфорски лигни.

 2. 2 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 561 Весело

  Всяка телевизия си прави сериалчета. Аз не гледам сериали и ми е все тая дали е сляп или не софийския адвокат с италианозвучащо име.

 3. 3 Профил на korektor
  korektor
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Пак еврейски персонаж)))

 4. 4 Профил на bot
  bot
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Адвокат, който "надушва и усеща несправедливостта и да се бори с нея". Това следва да правят съдиите. В държавицата ни такова определение за адвокат буди смях, придружен с кървави сълзи.

 5. 5 Профил на monique
  monique
  Рейтинг: 672 Весело

  Браво! Аз лично се радвам на българските продукции - сериали и филми, така рано или късно ще започнем да гледаме качествено българско кино. Като гледам колко се разви "Под прикритие", мисля, че надеждите ми няма да са напразни.

  Всички ние сме затворници, но едни килии имат прозороци, а други - не...
 6. 6 Профил на ku4e
  ku4e
  Рейтинг: 720 Весело

  Супер! Звучи интересно!

 7. 7 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1243 Весело

  Дойде времето и на science fiction

 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3215 Весело

  До коментар [#1] от "Лелка":

  Като говорим за Мечо Пух ... в случая със сериалите мисля, че е по-подходящо ...
  Колкото повече Мечо Пух надничаше - толкова повече Прасчо го нямаше

 9. 9 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1400 Любопитно

  А как човек, който е загубил зрението си като юноша и то в България е изучил правото?
  Ако в действителност тук има такъв случай е окуражаващо.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 10. 10 Профил на Иван Гавазов
  Иван Гавазов
  Рейтинг: 854 Любопитно

  Наистина звучи интересно и малко по - различно от повечето бг-сериали. Естествено не защото повечето се въртят около съда. Дано да е по - добро от Домашен арест, защото това си е пълен провал според мен.

  Better to reign in Hell than to serve in Heaven
 11. 11 Профил на gvt
  gvt
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Да, доста фантастично изглежда. Особено като се има предвид, че в миналото през хуманния комунистически режим доколкото си спомням е имало пречки да учат в университет хора с увреждания. Също как така като постановка малко странно - адвокатите разследват, а пък полицейски комисар (?) им помага.

 12. 12 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  До коментар [#11] от "gvt":

  Явно сценариста си е бъркал в носа докато е гледал Закон и ред

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 13. 13 Профил на Чеша си езика
  Чеша си езика
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Поредната дъвка за народа. За мен сюжета е една небивалица защото няма такъв адвокат дето да се бори с несправедливостта. Те работят за пари и ако се отдадат на емоции ще останат без работа.

  Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
 14. 14 Профил на amnesia_
  amnesia_
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Добре са го замислили сюжета, а и актьорите са подбрани. надявам се да сериалът да има успех

  I never dreamed about success. I worked for it. – Estee Lauder
 15. 15 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#13:"Чеша си езика"]Поредната дъвка за народа. За мен сюжета е една небивалица защото няма такъв адвокат дето да се бори с несправедливостта. Те работят за пари и ако се отдадат на емоции ще останат без работа.[/quote]
  И все пак имаме нужда от положителни примери. Така че -браво !

 16. 16 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#4:"bot"]надушва и усеща [/quote]

  Ааа, това е част от рекламата на крими сериал "Анжелика Фаст" . Там (в рекламата) и нещо за виждане на невидимото имаше ...

  Май ще се опитам да го гледам... Може пък и нещо свестно да излезе За нашенския ми е надеждата.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 17. 17 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#9] от "biss Mark":

  Да, има! Познавам лично такъв човек (брат на моя колежка). Но не знам, дали практикува като адвокат. Беше много отдавна. Беше шашнал лекторите, защото "записваше" по време на лекции на брайлова пишеща машина. Лекторът говори, но чува странни звуци. Млъква, звуците също спират. Така няколко пъти, докато се сети да попита аудиторията какво става. След първоначалния стрес уважението към моя познат е било невероятно. Както и помощ при следването. Но мисля, че е от малкото изключения.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 18. 18 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Разплитането им и откриването на доказателства са представени увлекателно, като адвокат Митрани и неговите колеги разгадават загадките подобно на детективи, но служейки си с юридически оръжия." Адвокатската работа в точно това- разрешаване на казусите с юридически "оръжия"- духът и буквата на закона, както и систематичното тълкуване на правните норми. Ще гледам филма и паралелно с излъчването му ще си съставям своя версия за нещата ,базирайки се на действащите към относимият период закони.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 19. 19 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Весело

  "Цветелин Павлов пък ще е полицейски комисар Прибойски, който често ще помага на адвокатите в разнищването на техните дела."
  Ей, сценаристите, НИКОГА в България полицейски комисар НЕ Е ИМАЛ ПРАВОМОЩИЯТА да помага на адвокат! Де го този полицейски комисар- да го наема на граждански договор или по договор за поръчка

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 20. 20 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#17:"Музар"]Но мисля, че е от малкото изключения.[/quote]
  Имахме колежка, която дойде на изпит по наказателно право- обща част в деветият месец- на входа на унито съпругът й я чакаше с линейка Взе си изпита с мн. добър/ 5.00/, като се има предвид, че професорът изобщо не й направи "отстъпка" в материала - препита си я по 3те изтеглени от нея въпроси и то в присъствието на още 50 колеги, чакащи в самата аудитория за изпита- на задните редове.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 21. 21 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1336 Любопитно

  [quote#18:"dqdomart"]Ще гледам филма и паралелно с излъчването му ще си съставям своя версия за нещата ,базирайки се на действащите към относимият период закони. [/quote]
  А ще споделяш ли твойта версия...някъде в нета? Предпочитам да свалям сериалите от нета и после да ги гледам по няколко епизода наведнъж. ОБАЧЕ ако споделяш мненията се след всеки епизод, ще ги гледам един по един

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 22. 22 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#21:"Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)"]А ще споделяш ли твойта версия...някъде в нета? [/quote]
  С удоволствие- стига да имам време.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 23. 23 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#20] от "dqdomart":

  Хахах! Съседка и връстничка, не само в 9-тия месец, но и точно в деня на термина си е на изпит. Докарва отговора си като за 4 и професорът (счетоводство, онуй, на името на Карл Маркс) се прави на добронамерен и полюбопитствал за щастливия момент. Щом му казала, че "днес" е датата, грабнал книжката, написал оценката и само добри пожелания ръсел, докато тя най-спокойно си събрала листчетата и си тръгнала...

  И до днес тя разправя случката като пример за стрес на околните . Тя и двете си деца роди с две седмици закъснение от докторския термин. При това от първия път си знаеше, че просто времето е друго и беше много спокойна.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK