Свири, снимай, отиди на концерт с "Дневник"

Пианото, разположено на входа на Южния парк откъм бул. "Витоша"

© Анелия Николова

Пианото, разположено на входа на Южния парк откъм бул. "Витоша"София има нова красива атракция - 11 пиана, нестандартно "преоблечени" от художници, очакват денонощно любителите на музиката в популярни градини в центъра на столицата.


Преобразените пиана, които спират и усмихват и най-забързаните минувачи (уверихме се вчера на няколко места), подгряват за 11-дневния фестивал "SM&RT: Музика със субтитри и изкуство", организиран от галерия Modo, който започва на 12 май в Централния военен клуб.


Не пропускайте да се отбиете край  уникалните инструменти, когато излезете на разходка в почивните дни или след работа. Те са там, за да им се насладите. За разлика от обичайната ситуация, забрана да докосвате клавишите няма. Напротив, желателно е да посвирите и да се забавлявате.
Свири, снимай, отиди на концерт с "Дневник"

© Георги Кожухаров


"Дневник" отправя предизвикателство към читателите си - разгледайте инсталациите с пианата, снимайте преживяването си и го покажате на всички. Изпратете на Дневник L!VE видеоклип или снимка от своето (или на приятел) изпълнение на някое от пианата. Можете да ни покажете и забавен момент, който сте видели около инструментите (карта на местата, където са разположени инструментите, можете да видите тук)


Първите десет читатели, които изпратят видео, ще получат по четири билета за концертите от фестивала "SM&RT: Музика със субтитри и изкуство", за да се насладят заедно с приятели на виртуозните изпълнения на музиканти от България, Литва, Великобритания, САЩ и Русия в дните от 12 до 22 май.


За първите десетима, които изпратят снимки, наградата е по два билета за концертите.


Свири, снимай, отиди на концерт с "Дневник"

© Анелия Николова


Условията: За да участвате в надпреварата, трябва да сте регистриран потребител в id.capital.bg и да изпратите вашия клип или снимка през специалната форма в "Дневник" или чрез приложението за мобилни телефони Дневник L!VE. (Засега видео може да се изпраща само през приложението за телефони с операционна система iOS. За устройствата с Android клипът трябва да бъде свален на компютър и качен през формата в сайта)


Видеоклиповете трябва да са във формат MP4 или FLV и с размер до 128 МВ.


Формата приема снимки с минимална ширина 600 пиксела, максимален размер на всяка 10MB и във формати .jpg или .png. Към всяка снимка трябва да добавите описание. Заглавията и текстовете към снимки трябва да бъдат изписани на кирилица.


С изпращането на фотогалерия в конкурса, авторът гарантира, че снимките са направени от него и се съгласява те да бъдат публикувани на Dnevnik.bg и да бъдат използвани от редакцията за целите на конкурса - отразяване, популяризиране, обявяване на победител.


Снимките и клиповете ще бъдат показвани в рубриката "Новини от вас" на Дневник L!VE и в топ темата "Фестивалът SM&RT".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK