Хубав ден за българското кино в Кан

Хубав ден за българското кино в Кан

© dokweb.net75 минути чувствително документално кино от България изгледа публиката на най-старата паралелна програма на фестивала в Кан "Седмица на критиката".


Премиерата на "Последната линейка на София" в прочутата зала "Мирамар" премина при пълна зала и подчертано внимание от страна на главния селекционер на "Седмицата" Шарл Тесон, който лично представи филма на талантливия български режисьор Илиян Метев.


"Последната линейка на София" ни спечели, защото е метафора на случващото се в България, а в някаква степен и на случващото се в Източна Европа", каза той. "Щастливи сме, че в Кан се изявяват млади творци като Камен Калев и Константин Божанов, а сега и Илиян Митев. Знаем, че са получили образованието си в чужбина и това е добре. Наред с това бихме искали в България да се разбере, че трябва да се дава път и на онези млади хора, които изцяло се формират в страната си."
На сцената на "Мирамар" се качиха реалните участници във филма: д-р Красимир Йорданов, медицинската сестра Мила Михайлова и шофьорът Пламен Славков. Те са в Кан във връзка със седемте прожекции на щастливо селекционирана творба и за да участват в дискусиите с критика и публика. В Кан е и семейството на режисьора, което с внимание и такт подкрепя изявите му.


Младият Илиян Метев, който след пожъналия сериозен международен успех "Голешево" прави втори опит в документалното кино, демонстрира творческа зрялост и оригинален артистичен почерк. Лекарят, Медицинската сестра и Шофьорът са снимани в преобладаващо крупни планове в тясното пространство на работното си място (една от само 13-те линейки, останали в системата на "Бърза помощ" в София).


Когато тримата са "на адрес" или на улицата, отново виждаме само лицата им. Това е така, защото Метев категорично се е дистанцирал от непретенциозната репортажност. Външният свят (с чиито банални подробности той не иска да спекулира) присъства главно "зад кадър". Образът на грубата и често мизерна материалност извън линейката е (почти) изключен. Вниманието е насочено към трима души, които работят заедно и заедно понасят живота си.


Степента на концентрация е толкова голяма, че от един момент нататък, лицата, често снимани фронално, започват да излъчват "святост". Вместо да ни занимава със статистика за плачевното състояние на родното здравеопазване, тихо, ненатрапчиво и със спокойствие, което буди уважение, Метев предпочита да споделя емоции. Така, "Последната линейка на София" се превръща в последното убежище на надеждата за спасение въобще. Един тъжно красив филм, който хваща за гърлото. И колкото и банално да звучи - визуална поема за човешката доброта.


След близо 2-годишен снимачен период с цели пет камери, Метев е монтирал филма си сам, като е избирал кадрите си от близо 400 часа материал. "Пред всеки от нас имаше по една камера"- сподели Мила Михайлова в Кан. Имаше и две "общи", едната от които беше разположена зад гърбовете ни. Шегувахме се, че сме като в "Биг брадър". С течение на времето свикнахме с тях и буквално не ги забелязвахме. Бяхме си самите ние". Михайлова, която е майка на 11-годишно момиче, допълни, че присъствието на екипа им в Кан е красив подарък, който не са очаквали. "Представиха ни като актьорите на филма! – пошегува се Михайлова.


В представянето на филма авторитетното списание "Le film français" поставя акцент върху работата на Метев като цигулар и очевидната, според него, връзка между "музикалната композиция и киното".  Критици споделиха, че способността на българина да монтира "игрално" допълнително обогатява подчертания му усет за документалност.


Присъствието на "Последната линейка на София" на най-големия фестивал в света още веднъж показва, че шансове има онова българско кино, което е направено интелигентно и със стил.


"Елементарните силови упражнения и простоватият кич просто нямат шанс тук. Колкото по-бързо го разберете, толкова по-добре" – заяви компетентен чуждестранен познавач на родни продукции.


Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Костянуга
  Костянуга
  Рейтинг: 524 Весело
 2. 2 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Поздравления. И да се надяваме, че резилът от показаната мизерия ще надделее над дебелоочието на управниците, които си смениха луксозните коли поне петнадесет пъти през последните двадесетина години, докато в столицата на България човек може да умре докато дочака линейката. Да не говорим какво е в други, по-малки населени места.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 3. 3 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  Само да попитам, в София наистина ли само 1 линейка е в движение?

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 4. 4 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 638 Неутрално

  3 милиона население, 13 линейки... Само докато мина по цариградско профучават поне 5. Малко са прекалили с драматизацията на ситуацията, но какво пък - всички го правят в името на изкуството. Иначе добре изглежда.

 5. 5 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Режисьор и оператор на филма е Илиян Метев, а лентата разказва за преживяванията на трима лекари в "град от два милиона с не повече от 13 линейки". Участниците във филма са описани като "страстни пушачи с невероятно чувство хумор", които не спират да правят всичко по силите си въпреки трудностите и "ударите от обществото".
  "Последната линейка на София" разказва за работата на екип от Бърза помощ http://www.youtube.com/watch?v=YaKN_aMOCNk

 6. 6 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  До коментар [#4] от "anonimen":

  Понеже филмовата тема за циганските махали и домовете за сираци вече е разпределена на англичани и французи, за нашите е останала "последната" линейка.

  Кой ли ще обере славата, да спретне един филм за изядения професора-емигрант, изяден от кучета?

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 7. 7 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Браво за филма, шапка свалям на лекарите и сестрите.
  Но ме е срам от показаната мизерията.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 8. 8 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Със сигурност някои от сцените са режисирани, за да изглежда повече като Могадишу. Вернер Херцог го прави непрекъснато във филмите си, а публиката си мисли че това са уникални документални кадри и ахва или пуска по някоя и друга сълза. Работи безотказно и минава винаги.

 9. 9 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Между 13 и 22 екипа на спешна помощ обслужват хората в София. Нещо, което е недостатъчно за милионния град. Причините за липсата на кадри и ежедневието на един екип от бърза помощ в продължение на няколко години проследява документалният филм "Последната линейка на София". Героите на филма са - д-р Красимир Йорданов, сестра Мила Михайлова и шофьорът на линейка Пламен Славков. Те са екип и признават, че не се чувстват герои. Според тях очакваното увеличение с 20% на заплатите ще доведе повече хора в спешна помощ, защото хората не достигат.
  „Много се надяваме хората, които гледат този филм, да се замислят" сподели изпълнителният продуцент на филма Лора Ченакова.
  Успех.

 10. 10 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#4] от "anonimen":
  13 линейки са към Бърза помощ, защо четете само заглавията, хораа?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 11. 11 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Филма трябва да се гледа, от рецензии не мога да си съставя мнение. Много е хубаво, че е допаднал на публиката.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 12. 12 Профил на петър палчев
  петър палчев
  Рейтинг: 638 Неутрално

  ТОВА Е УСПЕХ ЗА НОВОТО БЪЛГАРСКО КИНО.

 13. 13 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  До коментар [#5] от "latcho59":

  Още по програма ФАР, т.е. някъде 2001-2006 г. всички стари линейки бяха подменени. Тъй като вносителите бяха приятелски фирми, нарочно беше накупена свръх излишна бройка. Наскоро избухна скандал, че си гният така с ключа на таблото, вместо да бъдат раздадени в провинцията.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 14. 14 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Евалата!
  В София живеят 1.7 млн човека които внасят поне 60% от бюджета на здравеопазването в страната.
  И тия се возят в такива условия на спешната помощ.
  Трагедия.
  След тоя филм цялата здравноосигурителна и здравеопазваща шайка във висшия ешелон би трябвало да си направи групово сепуко.
  Нека Европата ни види кирливите ризи.
  Щом имаме такъв премиер на който да не му пука че му показват ожълтените гащи пред Европа.
  Там където във всеки мол вече има апарат за сърдечен електромасаж.
  Срам ме е че съм българин след този филм. Срам!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 15. 15 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Браво на момчето ..
  В България и преди и сега - човешкият живот е най- евтиното нещо ..Важни са зали , магистрали, мутри , интервюта , футбола и волейбола и ...ако остане нещо ..
  13 линейки - за цяла София , които ВСЕ ОЩЕ тръгват от едно място !!?? Много е сложно - да бъдат разставени , поне , в различни райони :)
  Пълна трагедия ...и учительница па рускииййй ... И поне половината от тези линейки - са ДАРЕНИЯ...))

  BIG AL
 16. 16 Профил на Forrest Gump
  Forrest Gump
  Рейтинг: 944 Неутрално

  "Елементарните силови упражнения и простоватият кич просто нямат шанс" -
  кратко и точно описание на 90% от новите ни филми. всички родни кинаджии да си залепят тези думи на стената.

  Истината ни прави свободни.
 17. 17 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Гневно

  До коментар [#4] от "anonimen":
  Между 13 и 22 екипа на спешна помощ обслужват хората в София, "anonimen" типе.
  http://www.capital.bg/multimedia/fotogalerii/2012/03/01/1777600_fotogaleriia_edin_sledobed_s_gradskata_lineika_na/?jsslideshow=1
  Причините за колапса на центровете за спешна помощ са отдавна известни и също толкова отдавна никой не прави нищо, за да подобри състоянието на тази система. В София например на смяна се въртят 20-ина екипа при нужни поне 50.
  Разрухата в "Бърза помощ" е симптоматична за цялостното състояние на здравеопазването у нас. И вместо да бият и псуват лекарите, да проумеят, че щом няма дори спешна медицинска помощ, значи няма и държава. Т.е. оправяйте се.
  http://www.dnes.bg/health/2012/02/17/ne-sme-vzeli-bonusi-otsiakoha-ot-byrza-pomosht.151719

 18. 18 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 753 Неутрално

  У нас се създават много стойностни документални и късометражни филми, но за съжаление почти не се чува, говори, пише за тях.И вместо по телевизиите да вървят от тъп - по-тъп сериал , може веднъж в седмицата или месеца да се дава един подобен филм.И колкото и Канал 1 да е оплюван, поне това, че показва такива не може да му се отрече.Не пропускайте тези дни "Чия е тази песен?" на Адела Пеева - филм който си заслужава всеки миг.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 19. 19 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#17] от "latcho59":

  ОК, сгрешил съм.

 20. 20 Профил на super2
  super2
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Къде и кога ще може да гледаме филма?

 21. 21 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Гневно

  Разрухата в "Бърза помощ", в здравеопазването, в държавата ни, направи хубав ден за българското кино в Кан, докато в столицата на България човек може да умре докато дочака линейката.
  „Много се надяваме хората, които гледат този филм, да се замислят" сподели изпълнителният продуцент на филма Лора Ченакова.

 22. 22 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1936 Неутрално

  Браво на автора на филма за успеха. Но е ужасно, да го видиш на кино, като знаеш, че хората го живеят.

  E PLVRIBVS VNVM
 23. 23 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 982 Разстроено

  Наистина като цигулар е работил автора на филма - с чувство, честно, без имитация и фалш. Верно, че хваща за гърлото и боли от собствения хал, но не ни лишава от надежда . Браво ! Щом докосва човещината у нас, значи наистина се е родил един хубав документален филм.

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 24. 24 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  Отново малко страничен коментар:
  София не е нито 2 милиона, нито 3 милиона. Задръстванията и препълнените автобуси сутрин и вечер не правят града по-голям отколкото е.

 25. 25 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 810 Разстроено

  [quote#2:"Dehumanizer"]докато в столицата на България човек може да умре докато дочака линейката[/quote]

  Уви, не "може", а умира. Има редица случаи, в които точно това се случва, при това не само в столицата, а навсякъде. Ако не се лъжа, сега се говореше (или вече го направиха?) да премахнат звената "Бърза помощ" въобще...

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 26. 26 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Поклон пред режисьора!За таланта няма криза!

  rock n' roll is king!
 27. 27 Профил на kollin
  kollin
  Рейтинг: 524 Весело

  "Елементарните силови упражнения и простоватият кич просто нямат шанс тук. Колкото по-бързо го разберете, толкова по-добре" – заяви компетентен чуждестранен познавач на родни продукции."

  Добре казано

  How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)
 28. 28 Профил на Zaphod Beeblebrox
  Zaphod Beeblebrox
  Рейтинг: 696 Весело

  Браво и успех на всички мислещи и талантливи българи!

 29. 29 Профил на anzug
  anzug
  Рейтинг: 581 Неутрално


  Филмът изглежда много як, но драмата е в повече. Първо, населението на София е макс. 1,3-4 милиона, и второ- има доста повече от 13 линейки.

 30. 30 Профил на Еколог
  Еколог
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#14:"Десен"] би трябвало да си направи групово сепуко. [/quote]

  по-скоро ще си направи се#уро

  Път без препятствия не води до никъде.
 31. 31 Профил на suburban
  suburban
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#4] от "anonimen":

  Да, статистиката е малко преувеличено. И София нама и 2 милиона, дори ако включим ежедневно приходящите.

  Мисля, че основно такъв филм би се харесал в западна европа заради екзотиката на местната доброта - там са свикнали да мислят за лекарите като за тези от "Спешно отделение", докато нашата Бърза помощ им се вижда като уникална доброволческа, самобитна, и обречена организация - нещо като филм за училище, направено от бамбук, в най-затънтената индийска провинция. От тази гледна точка лесно се възприемат общочовешки морални категории и чувства.
  Все пак още не съм видял филма, та може и да не съм съвсем точен. Но ще се гледа задължително.

 32. 32 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Имам въпрос малко встрани от темата..но пак е за документелен филм . Знае ли някой кога, час и по коя ТВ ще излъчват " Чия е тази песен" на Адела Пеева ? Благодаря предварително, ако някой реагира на въпроса.

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 33. 33 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Браво явно режисьорът е положил МНОГО. Труд!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 34. 34 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 868 Неутрално

  "Елементарните силови упражнения и простоватият кич просто нямат шанс тук. Колкото по-бързо го разберете, толкова по-добре"
  ==================================
  Да го кажат това на американските "творци", особено на тези, които снимат "филми" в България - Ню Имидж.

 35. 35 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#26] от "TAC":
  Поклон пред режисьора! За таланта няма криза!...

  Поклон и пред режисьора и пред автора и пред сценариста създал този сценарии за изтребване на българското население ! За таланта няма криза! Българската нация се топи и тотално ще бъде заличена чрез политика на глад и мизерия.
  Ран-Ът – планът, който цели геноцид на българската нация, върви към успех. Доказателство е не само драстичното намаление на българското население, но и прогресиращата мизерия, в която живеем. Преходът у нас стана по сценарий.
  Основната цел на сценария по трансформацията на икономическата и политическа власт беше да запазят позиция, за да минава време и постепенно да стане така, че да имат икономическа власт, но никой да не търси откъде тръгва всичко.

 36. 36 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 604 Неутрално

  [quote#24:"Yard"]София не е нито 2 милиона, нито 3 милиона. [/quote]

  Аз като видях в началото на трейлъра, че София била 3 милиона се замислих това някаква sci-fi дистопия ли ще е или документален филм...

 37. 37 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  голяма работа..открил Америка,пардон- България! Голяма работа ,еййй..само дето не разбирам какво й е толкоз голямото??! кое е особеното и майсторското..снимал една линейка и персонала и обкръжаващата я БГ простотия и МИЗЕРИЯ...кое му е новото,уникалното едва ли не? Сигурно това е "новото" за западняка,за канаджията,а? Да им покажеш мизерията и да им кажеш че и там,в БГ,живеят хора,някои от които все още се трепят съвестно?! Откриваш им Америка че в БГ има такава мизерия-и редом с нея-хора ли?! Добро утро! И надувките почват още в първите секунди...лъжите...3 милиона близо била София!? Това само ми е достатъчно!! Малко ви се видяха 1,5 колкото е..че двойно ударихте през просото?? А защо не четири?? Направо да се каже че са 3,5 млн.,демек половин България и да се каже - но по-добрата България..или поне по-богатата!!)хаха,някакъв там критик ли,селекционер ли нахвърлял лафчетата с маламашката и народецът се разтопи направо! Зажаднял народ! Такива филмчета може да се изкарат стотици за родната БГ мизерия...ама нали сега им текнало малко захарни локуми и за периферната и последна,мизерна БГ да разтегнат- така ще е! Наточили се и..го правят..да не им трошим хатъра!Па и показан човешкия фактор..как имало добри БГ служители,които се раздават в тая мизерия за никакви пари..за това няма спор!! Така е! ОК,ок..голям филм..голямо нещо..за който е голямо! За мен-нет! НОРМАЛНО ФИЛМЧЕ и толкоз! Споко,гледал съм и имам познания за всякакви филмови продукции и жанрове..) Филмче като филмче...

 38. 38 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  Вероятно повечето чужденци са си помислили, че това не документален филм, а сюрреализъм. Ама няма да се учудвам ,като прочетох повечето коментари тук авторите им и те не съзнават къде живеят и какво ги чака, заблуждавайки се ,че нещата не са такива... И след това се питаме защо правителството не правило нищо. Ами гражданското общество е в ступор , даже в наркоза , то не знае къде се намира и в какво състояние е ,загубило съзнание за време,място и собствена личност и хвали.... успехите на българското кино . Ха-ха-ха. Не това е била целта на автора. Поздравления за екипа направил този филм. Някой да го качи на чужд сървър за да може другите нации да разберат изчезването на това племе, живяло някога на територията на други изчезнали като траките...

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 39. 39 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#38] от "Dr_Doolittle":
  Холивуд снима филмите си в България, защото не е нужен декор за разрухата. България пропадна в спиралата на дълга разруха.

 40. 40 Профил на Nikolay Zagorchev
  Nikolay Zagorchev
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Това е като светъл лъч сред всичко сиво, което е около нас напоследък! Браво, само напред и нагоре!

 41. 41 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#35] от "latcho59":

  Точно!++++++++++++++++++

  rock n' roll is king!
 42. 42 Профил на Инев
  Инев
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#25] от "Вени Марковски":

  Доста неподготвено изказване в случая, г-н Марковски. Идващия уикенд или алкохола ви замъглиха мозъка? Или е типичния за вас, комунистите, опортюнизъм? С привкус на борба за власт с всички средства - ако вашият приятел Станишев отново стане премиер, вие отново ще получавате безумни държавни поръчки. Нали?

  Вени Марковски е гласът на Сергей Станишев (http://goo.gl/oKicX)!
 43. 43 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#26:"TAC"]Поклон пред режисьора!За таланта няма криза![/quote]
  Поклони чак?! Какъв талант ..за какво??? Ама щом чужденците го сумат...значи вЕрваме ,нали! Така,така..то само този или онзи са талантливите в БГ..другите ,които нямат ресурс..те не са,не стават,нали?! Ехх,ганчо,да ти имам сбърканата логика! Ама зажаднял народ български,все гледа да докопа някоя хвалба-която да го УЖ извиси в мизерията му! много ме интересуват известните западни мурафети и политики,ха,..рекли там нещо и все някоя филмче българско трябва да похвалим,има си хас!И кое...ако не това- то друго там сигурно няма...а?
  То разбирам да имаше конкуренция и България да бълва в тоя жанр камара филми- да има защо да речеш че еди кой сиу филм надцакал другите,разбирам,пък то...?!
  не разбрах кой плаща масрафа?? нали в опоскана БГ всеки се натиска(логично!) за мангиз..и все сме все така мнООго назад -не само като пари за филми,но и за всичко! не продумвате голямата важна работа- откъде ,кой даде мангиза?? Нали това е главната трудност в БГ- не само в киното,а навсякъде!? пак ли някоя мутра е спонсорирала..я кажете ,де!
  разбрахме за "великото" творение,ама благодарение на кой и как като мангиз става възможно то ??? ПЪЛНО МЪЛЧАНИЕ и секрет! Ганчо е така- излиза и се тупа-"виж какво имам,виж какво си купих,виж какво направих"..и само чака овации! Като го попиташ-ок,ама отде ресурс да го направиш...муси се и мълчи като .."не човек,я желязо!" !!)

 44. 44 Профил на depeche
  depeche
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "...онези млади хора, които изцяло се формират в страната си." - да се формират, да се формират, колко да се формират? не се сетихме за българската дума ли или решихме, че формират звучи по-възвишено някак си?

 45. 45 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  А ето няколко дни по-късно какво прочетох в онлайн списанието The Holiwood Reporter : (www.hollywoodreporter.com/review/sofias-last-ambulance-cannes-review-329993) , което прави рецензия на българския филм на режисьора Илиян Метев ‘Последната линейка на София’
  ‘Изключвайки неговото заблуждаващо алармистко и неточно заглавие ‘Последната линейка на София е филм възхитителен със солидния плътен срез в стил на старата школа правене на филм тип cinéma-verité , описващ в хроника делниците и празниците на един български спешен екип ‘ Край на цитата.
  По надолу критикът Neil Young продължава: ‘В Кан бележките на критиката описват София като "града, където 13 линейки се опитват да обслужват 2 милиона души," като по този начин неприятно изобличават в лъжа Метев за хиперболичния и апокалиптичен избор на заглавие на английски език) Sofia's Last Ambulance. "Аз съм единствения реаниматор в цяла София," казва докторът Краси на един етап, но за всички е ясно,че ‘последен реаниматор’ и ‘последна линейка’ са много различни неща.’ Край на цитата ‘
  Драги българи нашето здравеопазване е толкова абсурдно, че дори такъв суров ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ като ‘Последната линейка на София’ в чужбина наистина разглеждат като някакъв сюрреализъм. А пациентите само могат да се молят след всичко това. Бог да ги прости.

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK