След "изчезването" на майката на Майкъл Джексън семейството му попадна под медиен обстрел

След "изчезването" на майката на Майкъл Джексън семейството му попадна под медиен обстрел

© Associated PressЧленовете на семейството на покойния Майкъл Джексън попаднаха под медиен обстрел, който повдигна въпроси за неговите деца, майка му и мултимилионните му имоти, писа "Ройтерс".


Миналата седмица в полицията в САЩ бе подаден сигнал, че майката на звездата Катрин е изчезнала, но тя се оказа в дома на дъщеря си Реби в Аризона и в понеделник полицията приключи издирването й. 


"Тя играе карти всеки ден. Прекарва си добре. Беше зле със здравето. Докторите й препоръчаха да си вземе незабавна почивка, да се изолира от външния свят и да почива ", каза братът на Майкъл Ранди Джексън.
Случаят отключи серия от новини, свързани с борбата между членове на семейството на покойния т.нар. Крал на попа и изпълнителите на неговото завещание. 


Ранди поднови твърденията, че изпълнителите на завещанието за имуществото на Майкъл - Джон Бранка и Джон Макклейн, са скроили заговор да подправят подписа на поп звездата върху завещание, което прави тях двамата управители на имуществото му.


След смъртта на Майкъл Джексън на 50-годишна възраст след предозиране с анестетика "Пропофол" през 2009 г. попечителството над децата му Принс Майкъл (15 г.), Парис (14 г.) и Бланкет (10 г.) бе дадено на майка му. 


Сайтът TMZ.com по-рано съобщи, че Бранка и Макклейн щели да се обърнат към съда, за да подкрепи мярката за временно попечителство над децата на Джексън от страна на 34-годишния Тито Джексън Младши, син на Тито Джексън и братовчед на децата на Краля на попа.


Изпълнителите на завещанието на Джексън се опитаха да спрат потока от сведения, че планират да поискат попечителството над децата на певеца от 82-годишната Катрин Джексън, но изразиха загрижеността си да предпазят трите деца от "заплахи, тормоз и алчност".


Двамата от години отричат подобни твърдения за наследството на изпълнителя, което включва правата над многобройни поп песни и е оценявано на стотици милиони долари.


"Ние сме силно загрижени за благосъстоянието на господин Джексън и по-точно за това на по-малките деца на Майкъл. Опитваме се да правим каквото можем, за да ги предпазим от заплахи, тормоз, алчност и други злощастни обстоятелства", казват Бранка и Макклейн в изявление от вторник, 24 юли. Те добавят, че наблюдават ситуацията и ще продължат да го правят. "Вярваме, че са взети мерки, които ще помогнат да ги защитим от нещата, с които си имат работа."


Дъщерята на легендарния поп изпълнител Парис съобщи в "Туитър", че не е говорила с баба си от девет дни. 


Чат програмата на телевизия "Ей Би Си" "Добро утро, Америка" публикува видео от, както се твърди, охранителна камера, което показва конфронтация между членовете на семейството по пътя за дома на Джексън в района на Лос Анджелис.


В интервю Ранди Джексън заяви, че той и сестра му Джанет Джексън са отишли там в понеделник, но "някак им бил отказан" достъп.


"Отидохме там, за да кажем на Парис и Принс, че могат да посещават баба си и да говорят с нея по всяко време", заяви той. "Всичко това е опит да се отвлече вниманието от писмо, което беше написано, за да поиска оттеглянето на Джон Бранка и Джон Макклейн."


В писмото, подписано от братята и сестрите на звездата Тито, Ранди, Джърмейн, Джанет и Реби се твърди, че изпълнителите на завещанието са представили подправено завещание от късните години на певеца на семейството му и че действията им се отразявали на здравето на Катрин.


Когато писмото излезе наяве миналата седмица, изпълнителите на завещанието дадоха изявление и казаха, че "всякакви съмнения за валидността на завещанието на Майкъл и избора му на изпълнители бяха акуратно и напълно развенчани преди две години, когато възражение беше отхвърлено от Окръжния съд на Лос Анджелис, от калифорнийския Апелативен съд и от Върховния съд на Калифония."


В телевизионно интервю Ранди Джексън повтори предишните твърдения, че брат му не може да е подписал завещанието, защото е бил в Ню Йорк през уикенда на подписването и беше показано видео на него и Майкъл, за което Ранди твърди, че е правено през този уикенд в Ню Йорк.


В завещанието си Джексън е определил, че парите му, спечелени от имуществото му, трябва да бъдат в полза на майка му и на трите му деца.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK