Има ли "Алиса в Страната на чудесата" връзка с наркотици

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1134 Весело
 2. 2 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2819 Весело

  ...Алиса пие отвари и хапва парчета гъби, за да измени физическото си състояние. Гъсеницата пуши от наргиле...

  Щом не се боцкат или редят магистралки книжката става за малки дечица , въпреки ,че те предпочитат да четат за вампири,зомбита и прочие гадости ( ако изобщо четат ) !

 3. 3 Профил на Пчеличката М.
  Пчеличката М.
  Рейтинг: 515 Весело

  Е, то и героите на Мечо Пух са всеки на своя си вид дрога

 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2624 Весело

  Ами казно е точно-Търсят под вола теле...

 5. 5 Профил на Lavinia
  Lavinia
  Рейтинг: 458 Весело

  "Написал я е, за да забавлява."

  Според мен я е написал, за да СЕ забавлява. Това беше първата книжка, която не можах а прочета до края.

  "Whenever things were frightening, it was a good idea to measure them"
 6. 6 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Един от най-омразните ми въпроси в училище по литература беше "Какво е искал да каже авторът?". Ами, той е написал всичко, което е искал да каже. Останалото са наши интерпретации. Ако човек чете една книга няколко пъти, всеки път ще я възприеме различно, емоционално различно. Според собственото си състояние.

  А това търсене на теле под вола в "напредналите" демокрации вече ми идва множко. И мисля, че прекрачват границите на нормалното, диаболизирайки съвсем естествено и нормално поведение и говор (писане). Получава се така, че заради наистина престъпно отношение към жени или расова дискриминация от страна на краен брой хора, сега дори и бегъл и беззлобен коментар вече е престъпление. Но за мен е престъпление цензурирането на Марк Твен (историите на Том Сойер и Хъкълбери Фин), нашенските коментари на думи на Левски и Ботев... (това са първите неща, за които се сещам, но глобално примерите са много)

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 7. 7 Профил на Доколянков
  Доколянков
  Рейтинг: 515 Весело

  Алиса е на халюциногени,Пепеляшка шмърка,сега остава и да погнат Чанкете за педофилия.А стига вече...

  „Луната е обитаема, защото там свети."
 8. 8 Профил на npocmaka
  npocmaka
  Рейтинг: 459 Весело
 9. 9 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#6:"Музар"]Един от най-омразните ми въпроси в училище по литература беше "Какво е искал да каже авторът?". Ами, той е написал всичко, което е искал да каже. [/quote]След 6ти клас на този въпрос аз отговарях така:"Не зная какво е искал да каже авторът, защото не аз съм авторът. Ако въпросът е :"Какво мисля аз , като чета този автор"- мисля, че..." и това в соц. време Май ще излезе , че в нашата гимназия сме били доста свободомислещи не само за времето си

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 10. 10 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  Написал я за малката Алис, за да я забавлява. И тя може да му е помогнала с детските си фантазии. Все пак я познавал от четиригодишна.

 11. 11 Профил на Галя G
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 12. 12 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1431 Весело

  [quote#6:"Музар"]Един от най-омразните ми въпроси в училище по литература беше "Какво е искал да каже авторът?".[/quote]

  И на мен. Спомням си навремето, в час по литература, когато трябваше да отговарям на подобен въпрос (не си спомням за кой автор ставаше дума) казах на учителката, че според мен въпросът е грешно зададен, не трябва да е "какво е имал предвид авторът?" а "какво си мислим, че е имал предвид авторът?" при която тя се разсмя и каза, че да - така наистина било по-правилно да се каже.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 13. 13 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1431 Весело

  Иначе, не мога да разбера каква е тази мания напоследък (и в България и по света) да се променят детските книжки, да се търси смисъл от съвременна гледна точка на написаното или да се редактират, за да станат политкоректни по днешни норми. По тоя повод, един готин материал:

  Приказка за лошия змей

  Обработена съгласно препоръките на Комисията за защита от дискриминация и други подобни на нея. В скоби са забележките на комисарите


  ...Живял някога един лош змей (защо непременно "лош"? Всички змейове ли са лоши? Обида към рептилиите), който веднъж решил да спре водата на близкото село (недопустимо - очевиден призив да се спре водата на някои етнически малцинства под предлог, че не я плащали). После той обявил, че за да пусне водата отново, иска всеки месец да му водят най-красивата девойка в селото (дискриминация по пол - защо само девойка? Жените само за храна на змейовете ли стават?)

  Горките хора нямало какво да направят и се съгласили (неприемливо - пропагандира се приемане на насилието. Защо не са се обърнали към Съда по правата на човека например?). Всеки месец те изпращали най-красивата девойка и змеят временно пускал водата. Но един ден красивите девойки в селото свършили (аха - значи нас, по-грозните, и змейовете не искат да ни ядат?). Съответно змеят спрял окончателно водата и всички почнали да пият само вино и ракия (пропаганда на вредни навици. Да бяхте написали и че са пушили?).

  Хората се събрали и почнали да се съветват какво да направят. Тогава напред излязъл един млад момък и предложил да отиде и да убие змея (двойна дискриминация - по възраст и пол. Защо непременно млад, а не в разцвета на силите си? А хората пред пенсия не искат ли да убиват змейове? Дискриминация и по пол - защо да е мъж? Жените не могат ли също да утрепят някого? Ние например можем, макар и виртуално).

  Младежът препасал меча си и се изкачил в планината при змея. Последният бил триглав и силно разярен - липсвали му девойките (не е необходимо змейовете непременно да бъдат представяни като изроди. Това може да накара децата да намразят съвременните крокодили, гущери и други полезни животни. Освен това не е посочено какво точно е правел змеят с девойките. За да се избегнат всякакви спекулации на сексуална основа, да се укаже, че просто ги е изяждал - а най-добре да се измисли нещо по-весело).

  Юнакът извадил меча и отсякъл една змейска глава, но на нейното място веднага пораснали нови три (защо толкова насилие? Не е ли можел да поговори с чудовището, да му обясни, че хората наистина се нуждаят от вода, да седнат да хапнат заедно - не девойка, естествено - и да се разберат? И в това село нямало ли е медиатори например?)

  Змеят се ядосал и от устата му изскочил пламък, който обгорил земята около момъка (недопустимо - нали са били в гората? Това е почти призив за пожар. Горите трябва да се пазят).

  И тогава момъкът...

  Понеже сме европейци или поне искаме всички да ни признаят за такива, всички препоръки бяха отчетени. Получи се следното:

  ...Живял някога един симпатичен змей, който веднъж решил да си направи майтап и да спре водата на близкото село. После заявил, че за да я пусне отново, иска да му водят някаква девойка или по-женствен момък (никакви снимки предварително!). Когато го попитали за какво му са, той се пошегувал, че ще ги яде.

  Хората разбирали от майтап и почнали да пращат младежта, на която змеят организирал дискотека под небето. Но един ден забравил да пусне водата отново.

  Селяните се събрали и отначало мислели да се оплачат в Страсбург, но после една жена на предпенсионна възраст предложила да отиде да реши проблема. Понеже я знаели като голяма клюкарка, всички с радост се съгласили с ясното съзнание, че който и да убие другия - жената змея или обратното - все ще са на печалба.

  Жената препасала меча и отишла в планината. Змеят тъкмо се правел на диджей, а младите танцували. Когато видял юнакинята, той внимателно взел меча й и галантно й поднесъл ток от ЧЕЗ за електронната цигара. Трогната, тя му разказала какво се говори в селото за него - че го наричат ВиК - и като чул това, змеят изведнъж пребледнял, хванал се за сърцето и...

  - Да ви... и приказката - въздъхна малкият Иванчо и се пресегна за дистанционното.

  Угаси телевизора и заспа - и за пръв път сънува, че когато пораства, става хулиган. Е, или може би - член на комисия.

  Все някога детството свършва.

  вестник "Сега"

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 14. 14 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Подобен въпрос би бил: Има ли "Fear and Loathing in Las Vegas" връзка с наркотици

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 15. 15 Профил на Bicho Raro
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1360 Весело

  [quote#11:"Галя G"]

  Алиса и създателя й отдавна са свързани с тайните общества и майнд контролът, който те прилагат на масите - сега с тази статия и идването на лейди Гага привеждат българите във фонов режим, който да им осигури налагане на Монарх програмирането върху някои от тях.
  Пазете си децата, че е страшно - [/quote]

  Направо мЪ уби!!!

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 17. 17 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#12] от "VеnRus 2008":
  Днес, от дистанцията на времето и промените в България, излиза, че в средното си образование ни е била предоставяна много по-голяма свобода на изказване на мнението, отколкото сега се предоставя на децата...Спомням си, че след часовете по литература или история, особено когато бяха последни часове, сме оставали в учебният кабинет и сме дискутирали един или друг проблем, обсъждан в часа по литература, история или философия. Без да знаем за същяествуването на пирамидата на Маслоу напр., сами стигнахме до този извод - и то след обсъждане в часа по литература по повод "Андрешко"...Никой не ни е принуждавал за това- просто това бяха нашите младежки търсения.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 18. 18 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#13] от "VеnRus 2008":
  ХАХАХА...Оценка - отличен/ 6+/

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 19. 19 Профил на stonedridah1
  stonedridah1
  Рейтинг: 517 Неутрално

  е мноо ясно бате...

  Ти за мен си Мики Маус!
 20. 20 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 686 Неутрално

  И в Том и Джери можеш да видиш признаци на насилие, но това са само хора, които Го търсят. Именно това е тайната на детските книги - те трябва да се четат от деца, защото техният мозък не е толкова обременен от глупости.

 21. 21 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 571 Любопитно

  "Чешърският котарак има способността да изчезва внезапно, като оставя само загадъчната си усмивка. Алиса пие отвари и хапва парчета гъби, за да измени физическото си състояние. Гъсеницата пуши от наргиле"

  Детски фантазии?! Я стига!! Аман от консервативно мислещи наивници!! Никой не ви кара да го обяснявате на детето си, все пак..

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 22. 22 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Дядо Март, Венче, на мен ми пишеха двойка или единица за подобна смелост . И по история, когато казах, че Ренесансови изображения е имало най-напред в България (Боянската църква), а после в Европа. На такива учители попаднах. Поне по естествените науки имах свестни даскали, но там по принцип беше по-лесно да се игнорира идеологията.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 23. 23 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 799 Любопитно

  [quote#13:"VеnRus 2008"]каква е тази мания напоследък (и в България и по света) да се променят детските книжки, да се търси смисъл от съвременна гледна точка на написаното или да се редактират,[/quote]

  -Най-сигурният начин да се отврати читателят от едно литературно произведение е то да се "осъвремени и да се предостави за "анализ" на критиците.-Който не може да съчинява литература,пише литературна критика.

  "Не смятам, че Карол е писал "Алиса в страната на чудесата", за да бъде интерпретирана. Написал я е, за да забавлява."ntinue reading the main stor"

 24. 24 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 799 Разстроено

  [quote#23:"benkovski11"]ntinue reading the main stor" [/quote]

  -Това не знам откъде изкочи.Извинявам се,че го има в #23

 25. 25 Профил на Доколянков
  Доколянков
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#16] от "Кирето":
  Някои наистина прекаляват със забранени субстанции...

  „Луната е обитаема, защото там свети."
 26. 26 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 627 Неутрално

  “Небето е синьо, трамваят червен,
  наоколо град като град,
  но плисва внезапно дъжд в този ден,
  не дъжд, а вали шоколад.
  И някой запява на глас тралала,
  зелен светофар дава тон,
  примигва с очи, подсвирква с уста,
  зеленото става бонбон.
  Сърдит господин сърдито върви
  в очите му бучица лед,
  върви си човекът и както върви
  превръща се той в сладолед.
  И вятърът тича на боси крака
  закача се с твоя чадър
  и както се смееш политаш така,
  че чуваш в ушите си фърррр.
  Когато си тъжен,когато си сам,
  вълшебното хапче глътни и ето,
  че ставаш магьосник голям…
  Светът е прекрасен, нали?”“Небето е синьо, трамваят червен,
  наоколо град като град,
  но плисва внезапно дъжд в този ден,
  не дъжд,а вали шоколад.
  И някой запява на глас тралала,
  зелен светофар дава тон,
  примигва с очи,подсвирква с уста,
  зеленото става бонбон.
  Сърдит господин сърдито върви
  в очите му бучица лед,
  върви си човекът и както върви
  превръща се той в сладолед.
  И вятърът тича на боси крака
  закача се с твоя чадър
  и както се смееш политаш така,
  че чуваш в ушите си фърррр.
  Когато си тъжен,когато си сам,
  вълшебното хапче глътни и ето,
  че ставаш магьосник голям…
  Светът е прекрасен, нали?”

  Богдан Томов - детска песничка

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 27. 27 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  [quote#5:"Lavinia"]Това беше първата книжка, която не можах а прочета до края. [/quote]

  Предполагам, че в дипломата ви за завършено средно образование на реда Математика има не повече от 4.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 28. 28 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 799 Неутрално

  [quote#20:"groznik90"]И в Том и Джери можеш да видиш признаци на насилие, но това са само хора, които Го търсят.[/quote]

  -Така е.А това важи и за всички фолклорни и авторски приказки,както и за цялата митология,за всичките легенди,предания и пр."измислици".

 29. 29 Профил на Доколянков
  Доколянков
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#26] от "The.Teacher":

  Богдан Томов=Ървин Уелш

  „Луната е обитаема, защото там свети."
 30. 30 Профил на Bro
  Bro
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Седем признака, че героите от Мечо Пух на Дисни употребяват забранени вещества:

  1. На магарето Йори не му пука за нищо, реакциите му са забавени и демонстрира силна липса на мотивация. МАРИХУАНА.

  2. Прасчо се бои от всеки и страда от мания за преследване. ГЪБИ.

  3. Зайо си бута носа навсякъде, от всичко има нужда. КОКАИН.

  4. Тигърът не може да стои спокоен на едно място, постоянно скача и вика, никога не се уморява. ЕКСТАЗИ.

  5. Кристофър Робин може да разговаря с животните. ХАЛЮЦИНОГЕНИ.

  6. Мечо Пух обича сладкото и има наистина безгранична фантазия.LSD.

  7. Бухалът винаги се притича на помощ на всеки, който има проблеми. ДИЛЪР.

  "Only a government that is rich and safe can afford to be a democracy" - Mark Twain
 31. 31 Профил на phenix
  phenix
  Рейтинг: 515 Весело

  Нашият съд ще ги освободи всичките, поради липса на доказателства за конспиративна група (не са повече от 3) )

  Само най-доброто е достатъчно добро и нищо освен най-доброто не е достатъчно!
 32. 32 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Англичаните са болни мозъци по рождение, така че със или без гъби няма значение.

 33. 33 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  До коментар [#30] от "Bro":

  Ахаха +++++++++++++

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 34. 34 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#30] от "Bro":
  До коментар [#33] от "VеnRus 2008":

  Копнах си и двете сатири
  Това за Мечо Пух е страхотно!

  10х!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 35. 35 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1075 Весело

  [quote#5:"Lavinia"]Това беше първата книжка, която не можах а прочета до края. [/quote]

  Аз също! Не я намирам за забавна ,пък камо ли за детска!

  "Имайки предвид обаче как точно се е родила историята - а именно като спонтанен опит да забавляваш деца по време на разходка с лодка, може би излиза, че хората са виновни, че търсят под вола теле."
  Ако се опиташ да преброиш колко учени, литератори и медии са изброени в статията,ще намериш отговора на въпроса- "
  Има ли "Алиса в страната на чудесата" връзка с наркотици?" - Не няма.
  Просто всички се опитват да бъдат интересни и да печеля на чужд гръб!
  Защото " Никога няма да узнаем какво Карол е имал намерение да каже с нея "
  т.е. не можем да отговорим на
  [quote#6:"Музар"]Един от най-омразните ми въпроси в училище по литература беше "Какво е искал да каже авторът?[/quote]

 36. 36 Профил на glatzial
  glatzial
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Всеки има право (а е и хубаво да го прави) да интерпретира каквото си иска, както си иска. Проблемът настава, като се опита да наложи своята си интерпретация в/у друг човек, или по-лошото - да се опита да цензурира нещо, защото го е разбрал по определн начин. Все пак както е казал Твен: "Цензурата е все едно да забраниш на порастнал човек да яде пържола, защото бебе не може да я дъвче."
  Иначе няма лошо - едни анмират забавление в самата книга, други - в това да я обсъждат - постигнала е целта си

 37. 37 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#35:"Да бе да"] Не я намирам за забавна ,пък камо ли за детска! [/quote]

  Математици, а не "политкоректчици" твърдят, че в нея са закодирани някои от най-трудните математически понятия

  И с тях нещо не ми идва да се съглася. Струва ми се, че приказната история е плод на изключителното (математическо) въображение на Чарлс Латуидж Доджсън (автора) и желанието му да разкаже на едно дете приказна история. Вярвам, че досегът между детското фантазно мислене и въображението на математика са били изключително преживяване и за двамата. Цялата история е измисляна, докато Доджсън я е разказвал на малката Алис. Имам подобни (много по-бедни) преживявания с приятели (и от двата пола, на различна възраст), когато като че ли мислим едновременно и като едно цяло. За себе си ги наричам "да пътуваме в лодката от картината на стената", по за Оле Затвори Очи. И гарантирам, че освен кафе, друго наркоподобно вещество не сме поемали .

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 38. 38 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#13] от "VеnRus 2008":

  култов коментар!

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 39. 39 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Интерпретациите наистина са във всякакъв стил и точно това я прави велика. Нека завършим с фотография, направена от самия създател на романа. Това е снимка на истинската Алиса Лидъл – малката приятелка на Луис Карол, която е вдъхновила създаването на голямата героиня.
  http://static.jenite.bg/pictures/408036_400_.jpg

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 40. 40 Профил на Lavinia
  Lavinia
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#27] от "tribiri":

  Някои хора май още живеят във време, в което всички трябва да харесват това, което им кажат (а то е еднакво за всички).

  Аз за щастие не минах през това. В 7-ми клас едно момче изтърси в час по литература, че не харесва "Ангелинка". Госпожата вместо да му пише двойка, го попита защо и такава дискусия се заформи, че мина междучасието и закъсняхме за следващия си час. Много по-дървено се получаваше в гимназията с друга учителка, при която знаехме какво се очаква да отговаряме на всеки въпрос, макар че изразяване на различно мнение не се считаше чак за проява на невъзпитание или бунтарство.

  "Whenever things were frightening, it was a good idea to measure them"
 41. 41 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#6:"Музар"]А това търсене на теле под вола в "напредналите" демокрации вече ми идва множко. И мисля, че прекрачват границите на нормалното, диаболизирайки съвсем естествено и нормално поведение и говор (писане). [/quote]
  Скоро вече няма да има какво да даваме на децата да четат, с тези днешни интерпретации.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 42. 42 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 516 Неутрално

  В някакъв английски сайт четох оплакване от човек, пътуващ със самолет с трите си малки дъщери. Така се случило, че седнали разделени - момичетата били по-напред заедно, а той бил през няколко реда зад тях. Периодично ставал, за да ходи при тях и да ги наглежда дали всичко е наред. При едно от отиванията някаква стюардеса демонстративно запитала децата дали този човек ги притеснява или иска от тях нещо.

  Прекалено много свикнахме да търсим под всеки вол телета. Трябва човек да има наистина мръсно съзнание, та да открива в детските книжки някакви закодирани пороци.

 43. 43 Профил на Raging
  Raging
  Рейтинг: 571 Весело

  Препрочетете Ян Бибиян да видите за кви наркомански истории става дума.

 44. 44 Профил на Цъкам минуси
  Цъкам минуси
  Рейтинг: 571 Весело

  АЛИСА НА КАФЕВО

 45. 45 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 546 Весело

  Чудно ми е тогава Тарантино и Родригес какво взимат за да направят такива филми.

  Too much цензура Баце.
 46. 46 Профил на d.berov
  d.berov
  Рейтинг: 667 Неутрално

  До коментар [#9] от "dqdomart":
  И аз ненавиждах тези въпроси, часовете ми по литература в гимназията бяха най-безмислените ми моменти в училище, прекарани в преписване на нещата, които според даскалката е 'искал да каже авторът' в съчинения и класни. Добре че четях и друга литература междувременно, та имаше автори, които и на мен лично да ми казват по нещо. Впоследствие имах шанса да уча литература и по друг начин, при който те питат 'ти как разбираш написаното в тази книга' ..

 47. 47 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  До коментар [#46] от "d.berov":

  И аз така мислех, но се разболя учителката ни и ни пратиха заместничка - млада, но ерудирана. На следващия час се преместих на първия чин, за да чувам по-добре. И разбрах колко интересни можели да бъдат часовете по литература.

 48. 48 Профил на laicos
  laicos
  Рейтинг: 406 Весело

  Да обобщим - всички писатели са наркомани, и, не стига това, ами и особено детските - педофили! Няма съмнение! Във "Властелинът на пръстените" Фродо има вълшебен пръстен, с който изчезва (!), а всичко живо, начело с "магьосника с големия жезъл" Гандалф пуши тонове от някаква билка, наречена, разбирате ли, "пушилист". Освен голяможезлест, Гандалф е и голям приятел на "малкия народ", когото поучава и напътства (явно прототипът му е върлувал в детски градини). Самият Толкин на всички снимки е с голяма, пълна, пушеща лула и весела усмивка.
  Червената шапчица, от своя страна, е чудесен пример за това как децата биват използвани за пренасяне на наркотици из напечени местности, където срещат обаче дилъри с други интереси, които ги изнасилват и канибалстват с тях и близките им.
  Иначе казано - каквото търсиш, това ще намериш. Кеф ти наркотици, кеф ти педофилия. Пък и то си е ясно, че всеки известен и умен човек е долен извратеняк. Нали? Ето, аз съм някакъв посредствен тъпак, но пък колко съм праведен! И защо на мен никой не ми обръща внимание! Пък! И аз съм се напивал, друсал, ама на никой не му пука! Не ме пише по вестника! Не е честно! Айде тогава да кажем другите колко са зле!

 49. 49 Профил на SStan
  SStan
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Ако се замислим в детската литература има много повече насилие, отколкото описание на любов!
  ...Особено в нашите народни приказки! Но важно е посланието, че доброто побеждава злото!!

 50. 50 Профил на Durruti
  Durruti
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Всъщност доста от сюрреалистичните моменти в книгата са свързани с... математиката. Авторът е бил любител математик и това е бил начин да се подиграе с някои доста екстравагантни теории, придобили популярност по онова време

 51. 51 Профил на инж.Бъчваров , Казанлък
  инж.Бъчваров , Казанлък
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ...По некъдърно написана статия за "Алиса ...." от Луис Карол , не бях чел скоро .....В Тази книга има толкова фундаментални препредки към ЧОВЕШКОТО ПОЗНАНИЕ КЪМ СВЕТА В МИКРО И МАКРО КОСМОСА ,че най-малкият проблем е дали в книгата има препрадки към Гей-Обществото или пък към Нарко-зависимите Общества ...Цялата "работа" ,Тук ми прилича на един български афоризъм: "...ако Ние не можем да станем като Христо Ботев , по-лесно е Той да "стане" като Нас", т.е. да принизим творчеството и животът Му до нашето "интелектоално ниво" .....

 52. 52 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Ако погледнем от друг ъгъл всички детски приказки могат да бъдат тълкувани по съвсем различен начин, а някои сценаристи могат да направят кървав екшън от "Вълкът и седемте козлета" и порно от "Снежанка" и какво ли не още. Да не говорим, че могат да се открият и стотици примери на дискриминация - по раса, пол, ръст. Стига само да се потърси малко, могат да изкарат и Ханс Кристиян Андерсен или Братя Грим педофили, защото са писали за деца.

 53. 53 Профил на pc_none
  pc_none
  Рейтинг: 571 Любопитно

  Дали вълкът от "Ну погоди!" е пияница и педофил - падащ си по малки невинни момченца (заяка)?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK