Слушай, снимай и спечели с "Фортисимо L!VE"

Слушай, снимай и спечели с "Фортисимо L!VE"

© ОрганизаторитеКонцерт на открито, докато все още времето го позволява, специална атмосфера от класическа музика, джаз, музикални теми от филми и видеоигри - това най-слабо казано представляват събитията "Музика под звездите" - част от програмата на "Фортисимо фест" 2012


За да добавите към приятните емоции и спомени от концертите и много специална награда, "Дневник" и организаторите на фестивала - Максим Ешкенази и фондация "Америка за България",ви предизвикват да се включите в играта "Фортисимо L!VE".


Задачата е лесна. За да участвате, първо трябва да преживеете нещо приятно, а именно да отидете на един от четирите безплатни концерта на открито "Музика под звездите", които ще обиколят последователно Бургас, Варна, Пловдив и София в дните между 30 август и 8 септември.
Втората стъпка не е по-трудна, нито по-неприятна. Запечатайте част от емоцията на концерта под формата на снимка (най-много шест на брой) или видео и я изпратете до "Дневник L!VE". Няма ограничения дали ще снимате сцената, изпълнителите, инструменти, част от обстановката или публиката или зад кулисите. Целта е да покажете концерта от вашия ъгъл и гледна точка.


На концертите "Музика под звездите" ще слушате няколко избрани теми от класическа и филмова музика, джаз разработки и теми от популярни видеогири в изпълнение на симфоничния оркестър при Държавна опера - Варна, и Софийския фестивален оркестър под диригентството на Максим Ешкенази, с които ще свирят и цигуларят Веселин Пантелеев-Ешкенази, "Михаил Йосифов секстет", цигуларката от САЩ Даниеле Белен, солистката на ансамбъл "Филип Кутев" Нели Андреева и композиторът Георги Андреев. 


Всички те са с начален час 20:30. В Бургас датата е 30 август (четвъртък) на открита сцена на терасата до Морското казино. Ден след това, на 1 септември, концертът се мести под звездите на Варна в Летния театър. Седмица по-късно музикалните вечери на "Фортисимо фест" се пренасят в Античния театър на Пловдив на 7 септември, след което на 8 септември правят голям финал пред Народен театър "Иван Вазов". 


Снимка от "Музика под звездите" пред Народния театър в София през 2011 г.

© Организаторите

Снимка от "Музика под звездите" пред Народния театър в София през 2011 г.


Срокове:
Заявките за участие (снимки и видеоклипове) в играта "Фортисимо L!VE" ще приемаме от 30 август (когато е първият концерт от поредицата в Бургас) до полунощ на 16 септември включително (около седмица след последния концерт в София на 8 септември). 


Останалите читатели могат да одобрят вашите снимки чрез бутона "Препоръчай" към всяка статия, който ще е активен от момента на публикуване. От 17 до 23 септември нови снимки няма да бъдат публикувани, но ще може да се "гласува" за вече изпратените. След това остава само да бъдат обявени победителите, което ще стане на 24 септември.


Наградите
за споделената емоция от концертите са тематични и сантиментални, но и ценна придобивка за всяка домашна колекция, с която ще може да се похвалите.


Тримата участници, събрали най-голям брой препоръчвания, ще получат и следните награди:
- Диригентската палка на диригента Максим Ешкенази от "Фортисимо фест" 2012
- Една от четирите партитури на "Фортисимо фест" 2012
- Автограф от диригента Максим Ешкенази върху лист от детските му нотни тетрадки.


Условията: 
За да участвате в надпреварата, трябва да сте регистриран потребител в id.capital.bg и да изпратите вашия клип или снимка през специалната форма в "Дневник" или чрез приложението за мобилни телефони "Дневник L!VE" или по мейла на [email protected]. (Засега видео може да се изпраща само през приложението за телефони с операционна система iOS. За устройствата с Android клипът трябва да бъде свален на компютър и качен през формата в сайта или по мейл). Всеки регистриран потребител може да участва колкото пъти желае в конкурса. 

Видеоклиповете трябва да са във формат MP4 или FLV и с размер до 128 МВ.

Формата приема снимки с минимална ширина 600 пиксела, максимален размер на всяка 10MB и във формати .jpg или .png. Към всяка снимка трябва да добавите описание. Заглавията и текстовете към снимки трябва да бъдат изписани на кирилица.


Имайте предвид, че в снимките, видеоклиповете и текстовете към тях не могат да присъстват рекламни надписи и марки. Избягвайте включването на отличителни знаци в кадрите, както и на имена на марки или фирми в текста към тях, тъй като това това ще бъде възприемано като реклама. Снимките и видеоклиповете, които не отговарят на това условие, няма да бъдат публикувани.  

С изпращането на снимки/видео в конкурса авторът гарантира, че снимките/видеокадрите са направени от него и се съгласява те да бъдат публикувани на Dnevnik.bg и да бъдат използвани от редакцията за целите на конкурса - отразяване, популяризиране, обявяване на победител.

Снимките и клиповете ще бъдат показвани в рубриката "Новини от вас" на "Дневник L!VE" и в топ темата "Фортисимо L!VE".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (7)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на globalist2010
  globalist2010
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Засега видео може да се изпраща само през приложението за телефони с операционна система iOS. За устройствата с Android клипът трябва да бъде свален на компютър и качен през формата в сайта или по мейл"
  =====
  Устройствата с Android са доста повече от тези с iOS.
  Вече сме във втората половина на 2012 г.

 2. 2 Профил на boris_ivanov
  boris_ivanov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Днес видях афишите за тези концерти. Обидно е, че върху тях няма никаква информация за това какво ще се изпълнява (в информацията на "Дневник" има поне жанровете). Подканят публиката като стадо, което трябва да се събере на безплатно забавление. Артистите са важни, разбира се, но важно е и съдържанието.

 3. 3 Профил на johnatan-livingston
  johnatan-livingston
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#2:"boris_ivanov"] Обидно е, че върху тях няма никаква информация за това какво ще се изпълнява[/quote]

  ами че поинтересувай се де:
  http://www.fortissimo.bg/bg/fortissimo-fest/program

  Иначе ми се щеше тази година да е на някое по-просторно място в София. Миналата беше страхотен концерта, но имаше толкова много публика... мястото пред Народния театър е някак тясно

  Smile and the world smiles with you.Fart and you stand alone.
 4. 4 Профил на boris_ivanov
  boris_ivanov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#3] от "johnatan-livingston":

  Пич, можеш да ми препоръчаш да се обадя и на организаторите или да разпитам приятели. Но става въпрос за афишите. Афишът трябва да съдържа програмата, обратното е неуважение към публиката и създателите на музиката. Впрочем дори в сайта, който ми препоръчваш, е споменат един-единствен композитор -- Георги Андреев. Останалото е "класика".

 5. 5 Профил на johnatan-livingston
  johnatan-livingston
  Рейтинг: 853 Неутрално

  ами аз пък съм на обратното мнение - колкото по семпъл е един афиш, толкова повече привлича вниманието. За пример сравни този с някой претрупан на Софийска филхармония.

  а иначе ето ти пълната програма:

  София, 8 септември, открита сцена пред НТ „Иван Вазов”

  Веселин Пантелеев-Ешкенази - цигулка
  Михаил Йосифов - секстет

  Софийски фестивален оркестър
  Максим Ешкенази - диригент

  Част първа - класическа музика
  П.И. Чайковски - “Славянски марш”
  К. Сен-Санс - интродукция и рондо капричиозо, солист Веско Пантелеев-Ешкенази, цигулка
  П.И. Чайковски - руски танц „Трепак“
  А. Копланд - “Хоудаун” - танц от балет “Родео”
  П. Стайнов - ръченица от “Тракийски танци”

  Част втора - джаз
  В. А. Моцарт/аранжимент В. Спасов - Симфония № 40 - изпълнява Михаил Йосифов секстет
  Бил Еванс/аранжимент В. Спасов - „Валс за Деби” - солисти: Михаил Йосифов секстет
  А. Жобим/ аранжимент В. Спасов - „Луиза” - солисти: Адриана Николова-Печенката, Веско Пантелеев-Ешкенази, цигулка, Михаил Йосифов секстет
  Сам Потъл и Джим Хенсън - Тема от „Шоуто на мъпетите” - изпълнява Михаил Йосифов секстет

  Част трета - музикални теми от видео игри
  HALO
  Civilization IV
  World of WarCraft

  Част четвърта - музика от филми
  „Каубоите“ - Дж. Уилямс
  „Гладиатор” - Х. Цимер
  "Списъкът на Шиндлер” - Дж. Уилямс, солист Веско Пантелеев-Ешкенази, цигулка
  „V като Вендета” - П.И.Чайковски – Увертюра 1812 г.

  Smile and the world smiles with you.Fart and you stand alone.
 6. 6 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4534 Неутрално

  Няма пари за награда, няма да има и участници от Facebook и гласували с деактивирани акаунти.

 7. 7 Профил на Петкова
  Петкова
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Борисе, мисля, че не трябва да бъдем толкова критични към организаторите на тези чудесни концерти. Ако музикалният вкус на някой е бил оскърбен заради липсата на подробна програма, нека все пак да вземе предвид, че това са благотворителни концерти, предназначени да популяризират класическата музика сред по-широка публика. А по-широката публика обикновено се изгубва в четенето на ситните букви на афишите. Нека по-добре да кажем едно голямо "Благодаря" на организаторите, и да се наслаждаваме на прекрасната музика.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK