Видео: Лъжливата автобиография на Греъм Чапман от "Монти Пайтън" вече и на голям екран

Греъм Чапман в анимационния филм за живота и кариерата си

© YouTube

Греъм Чапман в анимационния филм за живота и кариерата сиВече е онлайн първият трейлър към дългоочакваната триизмерна анимационна продукция A Liar’s Autobiography: The Untrue Story of Monty Python’s Graham Chapman (Автобиографията на лъжеца: фалшивата история на Греъм Чапман от "Монти Пайтън"), пише сайтът The Film Stage.


Нестандартната биографична продукция е екранизация по също толкова нестандартната му автобиография, в която се разказват както истински, така и измислени случки около Греъм Чапман, известен най-вече с главните си роли в "Животът на Брайън" и "Монти Пайтън и Светия граал". Според Тери Джоунс, един от членовете на "Монти Пайтън", всъщност всичко е "пълна, абсолютна и безсрамна лъжа".


Сред съавторите й са неговият приятел Дейвид Шерлок и създателят на "Пътеводител на галактическия стопаджия" Дъглас Адамс. Филмът ще съдържа и записи с гласа на Чапман, четящ пасажи от книгата, а всички членовете на "Монти Пайтън" ще участват в озвучаването на филма.

"Автобиографията на лъжеца" ще направи премиерата си на кинофестивала в Торонто, а за продукцията се заговори преди повече от година.


Освен с творческите успехи, кариерата на Чапман е съпътствана и от тежкия му алкохолизъм, който успява да превъзмогне през последното десетилетие от живота си. Той умира от рак през 1989 г. Чапман е сред първите известни личности, които открито признават хомосексуалността си и които осиновяват дете с партньора си. След обявяването на ориентацията си през 70-те, "Монти Пайтън" получават редица оплаквания, на които комиците отговарят, че са се погрижили Чапман да бъде разстрелян.


Неговият дългогодишен приятел Дейвид Шерлок, вдъхновение за няколко скеча на "Монти Пайтън", е сътрудничил по изграждането на сценария за предстоящата екранизация.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK