"Фортисимо Фест" 2012 прави последна спирка пред софийската публика днес

"Фортисимо Фест" 2012 прави последна спирка пред софийската публика днес

© ОрганизаторитеСерията от концерти "Музика под звездите", част от програмата на "Фортисимо Фест" за 2012 г., тази вечер, 8 септември, приключва с концерт на открита сцена пред Народен театър "Иван Вазов" в столицата.


Максим Ешкенази ще дирижира изпълненията на Софийския фестивален оркестър в компанията на цигуларя Веселин Пантелеев-Ешкенази и Михаил Йосифов секстет. Началото на концерта, който е с вход свободен, е 20:30 ч.


Концертът, подобно на този в Пловдив предишната вечер, е разделен на четири части. Първата е посветена на класическата музика. Публиката ще има възможността да чуе "Славянски марш" на П.И. Чайковски, интродукция и рондо капричиозо на К. Сен-Санс със солист Веско Пантелеев-Ешкенази, цигулка, руски танц "Трепак" на Чайковски, "Хоудаун" - танц от балет "Родео" от А. Копланд, ръченица от "Тракийски танци" на П. Стойнов.
Във втората част изпълненията ще са смесица между класическа музика и джаз. С помощта на секстета на Михаил Йосифов ще можем да чуем Симфония № 40 на В. А. Моцарт в аранжимент на Васил Спасов, както и на негов поглед над на "Валс за Деби" на Бил Еванс, "Луиза" на Антонио Карлос Жобим със солисти бийтбокс шампионката Адриана Николова-Печенката, циуларя Веселин Пантелеев-Ешкенази. Ще прозвучи и темата от "Шоуто на мъпетите" на Джим Хенсън.


Интересното нововъдение в програмата на фестивала тази година е третата част, посветена на теми от видео игри. Любителите ще разпознаят музикални композиции от HALO, Civilization IV и World of WarCraft.


В четвъртата част ще се пренесем под звуците от филма "Каубоите".


За да спечелите една от трите специални и тематични награди, предоставени от "Фортисимо Фест", в "Дневник L!VE" ще очакваме включването ви в играта "Фортисимо L!VE".


За участие е достатъчно да ни споделите кадър (снимка, най-много шест) или видео от изминалия концерт в Бургас, Варна, Пловдив или настоящия в София най-късно до 16 септември.


Повече за условията на играта може да прочетете в темата "Фортисимо L!VE".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK