Книга-игра по "Хамлет": хумористична трагедия с повече от един финал

Книга-игра по "Хамлет": хумористична трагедия с повече от един финал

© ReutersНа книжния пазар в Канада се появи приключенска книга-игра по Шекспировата творба "Хамлет", която ще включва отпаднали от оригинала сцени като възможни завръзки на сюжета и ще разкаже историята по забавен и нестандартен начин. Проектът е събрал повече от шест пъти необходимата сума за по-малко от седмица на онлайн платформата за финансова подкрепа на творчески проекти Kickstarter.com, пише "Гардиън".


Канадският автор на комикси Раян Норт пуснал предложението си на 21 ноември и за три часа и половина то достигнало целта си от 20 000 долара, а днес е достигнало почти 150 000 долара и продължава да събира още. Версията на Норт на "Хамлет" ще бъде озаглавена "Да бъдеш или да не бъдеш".


Читателите ще могат да избират между Хамлет ("емо тийн в началото на 30-те"), Офелия или краля, бащата на Хамлет, който умира на първата страница и се превръща в дух, който има опцията да разследва собственото си убийство.
Също така могат да бъдат изследвани изборите на героите на Шекспир, но Норт отбелязва, че "Шекспировите избори не водят до най-добрия край за героите". Историята е на съвременен език, но има възможност "дългите реплики" да се прочетат на "оригиналния красив и изискан език" на автора им.


"Използвах историята на Хамлет като отправна точка, но а) това вече е страхотна история, защото завършва с почти всички герои намушкани и б) историята може да се развие във всякакви забавни, откачени посоки, когато правиш избор, който Шекспир не е правил", казва Норт.


"За разлика от Шекспир не пропуснах пиратската сцена в "Хамлет". Трябва да се биеш с пирати. С мечове. И да, разбира се, че можеш да избереш коя част на тялото да отрежеш. Защо да пишеш книга, в която не можеш да правиш това, питам аз", добавя авторът.


Колкото повече пари се съберат до крайния срок на 21 декември, толкова повече Норт ще добави към книгата, като например нови илюстрации на редица художници. "Колкото повече пари съберем, толкова повече смъртни случаи ще бъдат илюстрирани, докато не завършим всички 110 смъртни случая."


Книгата ще бъде публикувана с помощта на организацията Breadpig, която ще дари 100 процента от дела си от печалбата на Канадското общество за борба с рака, а отдадеността на автора към инициативата идва от съпругата му, която е била диагностицирана с лимфом на Ходжкин по-рано тази година.


"Ако подкрепите тази книга, подкрепяте и търсенето на лек", казва авторът.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK