Излезе новият роман на Ружа Лазарова

Ружа Лазарова

© Красимир Юскеселиев

Ружа ЛазароваНовия си роман Ружа Лазарова е нарекла "Органът на мълчанието". Също като "Мавзолей", номиниран за четири престижни френски литературни награди, и по-ранните, той е написан на френски. Освен това в него авторката използва и други езици.


На въпроса "Защо", писателката отговаря: "Стендал красиво е казал, че романът е огледало, с което вървиш по широкия път, и го отразяваш. Съвременният глобален свят е многоезичен, хората пътуват, живеят във виртуалното, където шептят най-различни езици, имат виртуални приятели от различни краища на планетата. Стената им на фейсбук е изпъстрена с различни азбуки. Всички знаят по няколко думи от английски, френски, испански. Именно за да се опитам да отразя това съвремие, използвах различни езици в "Органът на мълчанието"."


Новият роман е преведен от Веселин Трандов и издаден от "Сиела".
Читателите ще могат да се срещнат с автора на 4 декември в "Петното на Роршах" в Пловдив, по време на Панаира на книгата в НДК в София на 8 декември в 16 ч. Следващата възможна среща е на 12 декември от 17.30 ч. в книжарница "Петър Берон" на столичната улица "Цар Иван Шишман"2.


Очаквайте в неделя, 2 декември, откъс от романа "Органът на мълчанието" в рубриката "Четиво" на "Дневник".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK