Chef's получи наградата "Ресторант на годината" 2012 на списание "Бакхус"

Връчването на наградата на ресторант Chef's

© Георги Кожухаров

Връчването на наградата на ресторант Chef's



"...Ще се храним добре, ще пием хубаво вино и ще правим любов", изкушаваше героят на Хавиер Бардем във филма на Уди Алън "Вики, Кристина, Барселона".


Припомнихме си това обещание от селекцията филмови цитати, свързани с храна, вино и преживяванията с тях,  украсили балконите на бившото кино БИАД в понеделник вечер (17 декември). Изпразненият от седалки и полуремонтиран салон беше преобразен специално за годишните награди на списанието за вино и гурме култура "Бакхус" - "Ресторант на годината 2012 Бакхус, Aqua Panna&S.Pellegrino". 


Ако трябва да перифразираме героя на Бардем, над 200 гости опитаха интересна храна, пиха хубаво вино, уиски и коняк и се забавляваха с музиката на Sentimental Swingers и "Мишо Йосифов Секстет". За продължението на вечерта - не знаем :)




Мотото на церемонията беше "Храна като на кино"


а кетъринг компанията "Ред девил" беше преобърнала менюто от традиционни храни в истински експеримент чрез поднасянето им - тараторът се впръскваше от шишенца парфюм, гъшият пастет беше в тубички (по шегите на гостите, приготвен сякаш за "храна за края на света"), шопската салата с ракия, скрита в елегантни черни кутии, имаше храна, поднесена в консерви и в мини тенджери, а шейкът се пиеше от огромни купи с еднометрови сламки. Имаше и още по-нетрадиционни предложения - като сладолед със сьомга или синьо сирене, яйце от кокосово мляко с жълтък от мус от манго, десерти, сервирани като червило...


Но храната, музиката и напитките бяха основна тема преди кулминацията - обявяването на наградите, които преместиха разговорите върху номинираните, спечелили и останали следващи в класацията ресторанти и върху плановете за вечери и срещи в някои от местата, селектирани от "Бакхус". Конкурсът излъчи победителите в общо седем категори.


Ресторант Chef's получи голямата награда


и титлата "Ресторант на годината" 2012, както и призовете в категориите "Авторска кухня" и "Селекция на напитките"


Наградата за "Ново място" спечели ресторант "Преди 10"

© Георги Кожухаров

Наградата за "Ново място" спечели ресторант "Преди 10"


Шестчленното жури в състав Александър Бойчев, главен редактор на списание "Бакхус", кулинарния блогър и автор в изданието Кристина Николова, предприемача Адел Закут, готвача Джун Йошида, дългогодишния кулинарен критик Марина Караканова и управителя на "Балкан стар ритейл - София" Филип Китов присъди наградата в категория "Бистро" на "СкараБар".


За "Ново място" спечели ресторант "Преди 10"


Новата категория "Хотелски ресторанти" донесе награда на Андрей Стоилов, шеф готвач в ресторанта на хотел "Метрополитън".


Андрей Стоилов, шеф готвач в ресторанта на хотел "Метрополитън", приема наградата за "Хотелски ресторанти"

© Георги Кожухаров

Андрей Стоилов, шеф готвач в ресторанта на хотел "Метрополитън", приема наградата за "Хотелски ресторанти"


Конкурсът на списание "Бакхус" представи и още една нова награда - "Млад готвач Aqua Panna&S.Pellegrino", за чийто избор списанието бе подкрепено от специализираното учебно заведение в областта на кулинарията "HRC академия". С отличието си тръгна Мирослав Тодоров, който е готвач в ресторант "Бодега".


Връчване на наградите ресторант на годината на списание бакхус

© Георги Кожухаров

Връчване на наградите ресторант на годината на списание бакхус


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (16)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Dehumanizer
    Dehumanizer
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    Да помислим за милионите българи, които ще посрещнат Коледа и Нова Година на празни или полупразни маси. Докато търбусите на родната мафия - политици и пр., ще се сцепват от преяждане.

    «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
  2. 2 Профил на xmm
    xmm
    Рейтинг: 1054 Весело

    До коментар [#1] от "Dehumanizer":

    Да,ама няма да могат да пушат

  3. 3 Профил на rainbou1
    rainbou1
    Рейтинг: 1195 Разстроено

    Уф
    Ресторант на годината.
    футболист на годината.
    Фолкпевица на годината.
    Нещо мейтка на годината.
    Лява гърда на годината.
    Дясна гърда на годината.

    А производител на годината кога?

  4. 4 Профил на ръпончо
    ръпончо
    Рейтинг: 1329 Неутрално

    Как може кебапчийница да бъде обявена за бистро на годината?!?

    Много народ тук се е взел насериозно! :)
  5. 5 Профил на angelboy8008
    angelboy8008
    Рейтинг: 583 Неутрално

    До коментар [#3] от "rainbou1":

    Производител на годината е ... Китай.
    В Европа вече нищо не се произвежда, м'ръзи ни!

  6. 6 Профил на Jura Grebenarova
    Jura Grebenarova
    Рейтинг: 8 Неутрално

    На младия готвач май сте му сбъркали името. Последно се казваше Димитров. Нямам информация да си е сменял фамилията.

  7. 7 Профил на SSS
    SSS
    Рейтинг: 811 Неутрално

    До коментар [#5] от "angelboy8008":

    Нещо си се объркал брат. Интересно какъв часовник, кола, самолет или дреха имаш, та ми дрънкаш врели-накипели.

  8. 8 Профил на angelboy8008
    angelboy8008
    Рейтинг: 583 Неутрално

    Самолет още нямам , дрехите ми са повечето маркови, произведени в Китай. Томи Халфиджер ми е любимата марка.
    Телефона ми е Епъл (дизаин Сащ, производител Китай), Колата ми е служебна, сигурен съм , че много части по нея са китайски.
    За техниката да не говорим.

  9. 9 Профил на InmoInvestments
    InmoInvestments
    Рейтинг: 793 Неутрално

    Който иска да гладува от лицемерие. На мен за победа менюто ми е: сьомга, скариди, омари, фоа Грас, пуешко пълнено със стафиди и кедрови ядки, всичко това полято с добри испански вина и шампанско. Ммммииммммммм.......

    You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
  10. 10 Профил на Храбър
    Храбър
    Рейтинг: 3517 Неутрално

    Първата и втората снимка имат коментари... Ама защо когато стигате до съществото (снимки №№ 3,4, и 5) спирате коментарите и загубвате ума и дума.

    "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
  11. 11 Профил на SSS
    SSS
    Рейтинг: 811 Неутрално

    До коментар [#8] от "angelboy8008":

    Искам да ти кажа, че Lenovo и Аirbus са различни неща. Както и Мерцедес и Грейт уол, както и всички швейцарски часовници и тяхната китайска реплика. Да ти изброявам ли още? Казах ти, че си се объркал, а ти си носи китайските кецове.....от Томи

  12. 12 Профил на vassilun
    vassilun
    Рейтинг: 4388 Неутрално

    [quote#9:"InmoInvestments"]фоа Грас[/quote]

    Няма "с" на края! Не се чете на френски!

    Добро меню! Не зная как са испанските вина само - никога не съм опитвал испанско вино.

  13. 13 Профил на nogica
    nogica
    Рейтинг: 428 Неутрално

    До коментар [#10] от "Храбър":Те са в категория готвач химик защото таратора в ШИШЕНЦА от парфюм е готино,но краставицата,орехите,копъра как ще се разпръснат през дюзата е интересно.
    Може и да има начин.След като има колбаси без месо

  14. 14 Профил на nogica
    nogica
    Рейтинг: 428 Весело

    Може би става въпрос за ароматизиран айрян

  15. 15 Профил на angelboy8008
    angelboy8008
    Рейтинг: 583 Неутрално

    До коментар [#11] от "SSS":

    Кецовете са ми "superdry" и "converse" и двата купени от магазините им в westfild в Лондон. И двата произведени в Китай.
    Ти не знаеше ли, че и Томи се прави в Китай?
    Това, че е произведено в Китай, не означава, че е боклук. Германеца или Американеца са закарали машината в Китай, обучили са персонала и опражняват контрол. Няма разлика този зад машината дали ще е Китаец или Кюрд, обаче в Германия.
    Фирмата в която работя има заводи в Китай, Чехия и... България, но продуктите които продаваме, ги продаваме като Английски, за такива като теб, дето предпочитат Английски пред Китайски стоки ))))))

  16. 16 Профил на angelboy8008
    angelboy8008
    Рейтинг: 583 Неутрално




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK