Студенти от САЩ изчислиха цената за построяване на Звезда на смъртта до Земята

Студенти от САЩ изчислиха цената за построяване на Звезда на смъртта до Земята

© YouTubeСтуденти от Пенсилвания са изчислили, че стоманена структура, подобна на Звездата от смъртта от сагата "Междузвездни войни" ще струва не по-малко от осем милиона милиарда долара. Това представлява 13 хиляди пъти световния брутен вътрешен продукт, съобщи БНТ.


До нетрадиционните изчисления се стигна, след като десетки хиляди американци подписаха петиция за построяване на Звездата на смъртта в подходяща близост до планетата Земя.


Закон от 2011 година задължава Белия дом да се съобрази и да даде становище на всяка петиция, под която са се подписали над 25 хиляди души. В случая предложението е събрало 32 998 поддръжници.
Въпросната петиция иска от американското правителство да намери необходимите средства и да започне строежа на "звезда на смъртта" в срок до 2016 г.


За непосветените Звездата на смъртта е огромна космическа станция във формата на малка луна, която представлява могъщо оръжие и е част от фантастичната вселена, сътворена от режисьора Джордж Лукас в епичната филмова поредица "Междузвездни войни".


Инициаторите на петицията не се шегуват и аргументират своето предложение по следния начин: "Концентрирайки отбранителните си сили върху една платформа, въоръжена система, намираща се в космоса както Звездата на смъртта, правителството може да стимулира откриването на работни места в сферата на строителството, инженерната дейност, космическите проучвания и най-вече да засили националната ни сигурност."


Остава администрацията на президента Барак Обама да обсъди плановете за построяване на Звезда на смъртта според пропорциите от филма – диаметър между 140 и 160 километра и достатъчно място, където да се поберат два и половина милиона души.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK