Камен Калев прави кастинг в страната за новия си филм с ромско участие

Снимката, публикувана на "Фейсбук" страницата на кастинга за новия филм на Камен Калев

© facebook.com/KastingFilmKamenKalev

Снимката, публикувана на "Фейсбук" страницата на кастинга за новия филм на Камен КалевРежисьорът на "Източни пиеси" Камен Калев все още пази в дълбока тайна подробности около сюжета на новия си филм, над който работи от около година, след като излезе последната му лента "Островът" (2011). Има слухове, че историята в него ще има нещо общо с трафика на хора, но засега те остават непотвърдени.


От оскъдната информация, появила се за филма на сайта на продуцентската компания на Камен Калев Waterfront, става ясно само, че филмът е българо-френска копродукция и е с ромско участие.


За да открие част от своите герои в някои от главните и поддържащи роли, режисьорът търси чрез кастинг в страната жени и момичета от ромски произход на възраст между 16 и 40 години. От сайта става ясно, че опитът пред камера не е задължителен. 
Първата дата за кастинг е в Провадия на 7 януари в читалище "Алеко Константинов". След това екипът заминава за Русе, където на следващия ден, 8 януари, ще преглежда кандидати от 10 ч. във Военния клуб в града. 


Следващата ясна дата е 9 януари във Велико Търново (от 11 ч. в Арт клуб "Там"). В столицата повторен кастинг (тъй като е имало такъв и на 6 декември) се организира на 11 и 12 януари от 11 ч. на ул "Искър" 18Б (на ъгъла с ул. "Будапеща").


Предстои да бъдат обявени и дати в Шумен, Тетевен, Разград, Велико Търново, Кнежа, Пловдив, Стара Загора и други населени места в страната. Всички те са част от национална обиколка на екипа, който междувременно обикаля и местни известни квартали и махали, в които има хора от малцинствата без конкретни часове и дати.  


Повече подробности има на сайта на Waterfront, във "Фейсбук" страницата на кастинга. За контакти са оставени тел. 0885 507 425 и е-мейл [email protected].

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK