Недоволна от френските власти, Бриджит Бардо също поиска руско гражданство

Недоволна от френските власти, Бриджит Бардо също поиска руско гражданство

© Associated PressФренската актриса и борец за правата на животните Бриджит Бардо също поиска да стане гражданин на Русия след като колегата й Жерар Депардийо получи паспорт от Москва по бързата процедура.


Пред канала ТV5 Monde Бардо пояснява, че вече не подкрепя Франция заради поведението на властите, които игнорират молбите ѝ за защита на животните. "Говоря съвсем сериозно. Стига ми толкова. Не желая да подкрепям тази страна. Още от времето на Саркози, който никога не държеше на думата си, молбите ми не се чуват. В ярост съм от безсилието си,още повече, че не моля за нищо свръхестествено, а само за помощ за нещастните животни", заяви Бардо. 


Повод за коментара й стана съдбата на два слона от цирка в Лион, болни от туберкулоза. Заради заплаха за здравето на посетителите предстои животните да бъдат приспани. Фондът на Бриджит Бардо за защита на животните поиска общината на Лион да му предаде слоновете, но до този момент не е получил отговор. 
В средата на седмицата актрисата се е обърнала писмено към премиера Франсоа Оланд, за да го увери, че фондът ще финансира лечението и карантинната изолация на двата слона, но не е получила отговор и от тази инстиуция. Фотогалерия: Бриджит Бардо на 75 >


Актрисата обяснява искането си евентуално да се пресели в Русия с уважението си към президента Владимир Путин, когото смята за много човечен. Всеки път, когато отправям молба към него, той се отзовава, казва Бардо и допълва, че Путин е направил повече за подкрепяната от нея кауза, отколкото всички президенти на Франция, взети заедно. Руски медии припомнят, че през 2009 г. Путин забрани лова на малките на гренландския тюлен, след което френската актриса го нарече "президент на сърцето си". 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK