Спечели ваканция в Париж с "Клетниците" в новата игра на "Дневник"

Част от плаката на филма "Клетниците"

© Форум Филм България

Част от плаката на филма "Клетниците""Бори се, мечтай, вярвай, обичай" - това са посланията от плаката на филма "Клетниците" близо до погледа-който-не-може-да-забравите на малката Козет...


Това са и четирите нива в новата игра на "Дневник", посветена на този филм. В продължение на четири седмици (между 14 януари и 10 февруари) ще може да отговаряте на въпросите в нея (публикуват се в подсайта на играта). Участието и късметът накрая ще отведат един от читателите на невероятна ваканция за двама в Париж, а други 10 - ще спечелят двойни билети за кино.


Игра, посветена на филм
Сигурно всеки има някакъв спомен от "Клетниците" на Виктор Юго, емоциите са по скалата от радост до тъга. Ако сте истински почитател на романа, винаги ще свързвате Париж и с историята на Жан Валжан, Фантин, Козет...


Два века по-късно след събитията, разказани в книгата, те продължават да вълнуват и да вдъхновяват различни адаптации. Един мюзикъл над 25 години не спря да пълни залите. Режисьорът на спечелилия "Оскар" "Речта на краля" Том Хупър се зарази от неговата магия и пое голямото предизвикателство да пренесе "Клетниците" на голям екран със специалното въздействие на жанра мюзикъл.


Напук на мнението, че мюзикълът се нуждае от специфична публика, която да е настроена не само да види, но и да чуе една история в акомпанимент. Напук на правилото пеенето да се добавя във филмите в постпродукция. Том Хупър накара звезден състав, предвождан от Хю Джакман в главната роля, заедно с Ръсел Кроу, Ан Хатауей, Хелена Бонъм Картър, Саша Барон Коен и Аманда Сейфрид да пеят на живо пред камерата и целият този труд вече дава своите резултати.


Критиката и зрителите посрещат "Клетниците" с овации, а списъкът с номинации за престижни награди  нараства. Сред последните му гордости са осем номинации за "Оскар". И докато стане ясно с колко точно от тях ще се прибере екипът от церемонията на 24 февруари, филмът вече отдавна ще е по кината в България. Премиерата му за публиката тук е на 1 февруари.


На филма "Клетниците" е посветена и новата игра на "Дневник". Тя се организира заедно с дистрибуторите му за територията на нашата страна "Форум филм България" и има уникална награда.


Кадър от филма "Клетниците"

© Форум Филм България

Кадър от филма "Клетниците"


Невероятна ваканция в града на "Клетниците" два века по-късно


Един от участниците в играта ще спечели луксозно 5-дневно (4 нощи) пътуване до Париж за двама. Ваканцията ще бъде в петзвездния "Отел дю Лувр" в центъра на града и включва още обиколка на Айфеловата кула и вечеря в известния ресторант "58 Тур Айфел" на първия й етаж (вижте пълното описание на наградата в края на текста). Други десет читатели ще получат двойни билети за кино.


Играта започва днес, 14 януари, и ще приключи на 10 февруари в края на деня. За да имате шанс да спечелите голямата награда, е достатъчно да отговорите правилно на един от 20-те въпроса, които ще публикуваме в четирите нива. Всички те по някакъв начин са свързани с филма и историята на "Клетниците". Участието е безплатно и не е обвързано със залог.


На колкото повече въпроси отговорите вярно, толкова се увеличават шансовете ви за награда, защото в списъка за жребия потребителското ви име ще влезе толкова пъти, колкото са правилните ви отговори. Например ако сте отговорили на общо 17 въпроса, а 15 от отговорите ви са верни, тогава името ви ще фигурира 15 пъти във финалния списък.


Кадър от филма "Клетниците"

© Форум Филм България

Кадър от филма "Клетниците"


Какво още е важно да знаете за играта


В играта "Клетниците" може да участва всеки регистриран потребител на id.capital.bg, навършил 18 години (ако не сте регистриран, може да го направите тук). Всеки обаче има право на участие само през един профил. Играта изисква и допълнителна регистрация - да посочите трите си имена по лична карта и телефонен номер за връзка. (Не се притеснявайте, тези данни няма да станат част от профила ви в id, ще бъдат използвани само във връзка с участието ви в тази игра.) Допълнителната регистрация се прави при първото ви отговаряне на въпрос. Заедно с нея вие се съгласявате и с Общите условия и правила на играта "Клетниците" (моля, прочете ги). 


Кадър от филма "Клетниците"

© Форум Филм България

Кадър от филма "Клетниците"


Нивата в играта са:


Ниво 1: Fight / Бори се
14 – 20 януари
5 въпроса - всеки ден от 14.01 до 18.01.2013 г. се публикува по един въпрос. Всеки ден може да се гласува за въпроса от деня и за вече публикуваните въпроси от нивото. На 18, 19 и 20.01 може да се гласува за всички въпроси от първо ниво.
На 21.01.2013 г. в 00:01 часа нивото се затваря за гласуване.


Ниво 2: Dream / Мечтай
21 – 27 януари
5 въпроса - всеки ден от 21.01 до 27.01.2013 г. се публикува по един въпрос. Всеки ден може да се гласува за въпроса от деня и за вече публикуваните въпроси от нивото. На 25, 26 и 27.01.2013 г. може да се гласува за всички въпроси от второ ниво.
На 28.01.2013 г. в 00:01 часа нивото се затваря за гласуване.


Ниво 3: Hope / Вярвай
28 януари – 3 февруари
5 въпроса - всеки ден от 28.01 до 03.02.2013 г. се публикува по един въпрос. Всеки ден може да се гласува за въпроса от деня и за вече публикуваните въпроси от нивото. На 1, 2 и 3.02.2013 г. може да се гласува за всички въпроси от трето ниво.
На 4.02.2013 г. в 00:01 часа нивото се затваря за гласуване.


Ниво 4: Love / Обичай
4 – 10 февруари
5 въпроса - всеки ден от 4.02 до 10.02.2013 г. се публикува по един въпрос. Всеки ден може да се гласува за въпроса от деня и за вече публикуваните въпроси от нивото. На 8, 9 и 10.02.2013 г. може да се гласува за всички въпроси от второ ниво.
На 11.02.2013 г. в 00:01 часа нивото се затваря за гласуване.


Кадър от филма "Клетниците"

© Форум Филм България

Кадър от филма "Клетниците"


На всеки въпрос ще може да отговорите само веднъж


- след като изберете отговор и го потвърдите, системата го записва и повече не може да го променяте.


Победителите в играта се избират след жребий, който ще бъде на 12 февруари 2013 г.


Първият въпрос вече е публикуван в подсайта на играта. Преди да се включите в играта, е важно да прочетете Общите условия и правила.


В "Дневник" вече може да прочете материали, свързани с филма и историята на "Клетниците", ще публикуваме още статии, галерии, видео и през целия период на играта. Някои от текстовете може да ви помогнат по-лесно да отговорите на въпросите. Следете статиите в специалния подсайт за играта и филма или в топ темата "Клетниците".


Ако имате въпроси, може да пишете на [email protected].


Голямата награда (пълно описание от Общи условия и правила за участие):


Париж

© Форум Филм България

Париж

Наградният пакет e за двама възрастни (спечелилият участник и негов гост) и включва, както следва:


а) Двупосочен билет от София до Париж, икономична класа
b) Трансфер от и до летището в Париж
c) 4 нощувки в петзвездния хотел "Отел дю Лувр" в центъра на Париж
d) Вечеря в ресторант "58 Тур Айфел", разположен на първия етаж на Айфеловата кула, включително входни билети за Айфеловата кула, по една чаша шампанско и три ястия
e) Обиколка на Айфеловата кула
f) 200 американски долара джобни пари общо за спечелилия участник и неговия гост.


Допълнителни уточнения


- Наградата не включва визи за Франция и транзитни страни и пътническа застраховка
- Наградата не важи за периоди, в които са планирани училищни ваканции във Франция и България


Описание: Наградата (наградният пакет) се състои от едно (1) двупосочно пътуване за двама (2) души от София до Париж, Франция, както следва:


а) Датите на пътуването трябва да са между 1 януари 2013 г. и 1 януари 2014 г.
Цялата организация трябва да бъде осъществена чрез "Alchemy Events Limited ("Alchemy") и осъществените чрез друго лице резервации няма да бъдат изплатени. Печелившият участник трябва да даде тримесечно предизвестие за датите на пътуване, които зависят от наличността на свободни места. Невъзможни за пътуване дати (в които не може да бъде предприето пътуването) са училищни или национални празници в страната на отпътуване и в тази на пристигане.


b) Полети:
- Двупосочен билет за двама възрастни (спечелилия участник и негов гост) от София до Париж, икономична класа
- Спечелилият участник и гостът му трябва да пътуват едновременно и от един и същ град.
- Спечелилият участник и гостът му сами трябва да уредят визите си за това пътуване и всички разноски по визи и паспорти са за тяхна сметка. Организаторите и "Alchemy" не носят отговорност, ако спечелилият не може да се възползва от наградата си поради визови ограничения.


Хотел "Отел дю Лувр" в центъра на Париж

© Форум Филм България

Хотел "Отел дю Лувр" в центъра на Париж


c) Настаняване:
- хотелско настаняване в една двойна стая за четири нощувки в петзвездния хотел "Отел дю Лувр"
- хотелското настаняване не включва закуска, други разходи като бакшиши, телефонни разговори или други лични разходи, направени по време на пътуването, които ще са за сметка на спечелилия участник
- При регистрирането в хотела може да бъде поискана кредитна карта или паричен депозит за непредвидени случаи.


d) Наградният пакет включва още:
- Наземен трансфер между хотела и летището в Париж при пристигане и заминаване
- Вечеря с три ястия за двама в ресторант "58 Тур Айфел", две чаши шампанско
- Туристическа обиколка на Айфеловата кула
- 200 американски долара джобни пари общо за спечелилия участник и неговия гост.


Ресторант "58 Тур Айфел", разположен на първия етаж на Айфеловата кула

© Форум Филм България

Ресторант "58 Тур Айфел", разположен на първия етаж на Айфеловата кула


e) Всичко, което не е уточнено в тези условия като включено в наградния пакет, се смята за изключено. По-конкретно (но без да се ограничава до това) наградата не включва: разходи, включително застраховка за пътуване и допълнителни пари за харчене, хранене освен упоменатата една (1) вечеря и друг трансфер освен упоменатия.


f) Други условия:
- Не се предлага алтернатива за изплащане в брой на наградния пакет, също така той не подлежи на прехвърляне на друго лице. Спечелилият участник не може да променя, варира, подменя или разширява никой елемент от наградата (в цялост или частично).


- Ако спечелилият не е в състояние да използва наградата си в рамките на посочения период, той се лишава от наградата без компенсация или по-нататъшна отговорност за организаторите. Няма да се присъжда парична сума вместо наградата.


- След обявяването му като победител спечелилият участник трябва да попълни изпратени от "Alchemy" документи, необходими за уреждането на пътуването, в това число (но не само) данни на печелившия в играта и неговия гост, дати на полетите, дати на престой. Веднъж щом бъдат получени подписаните формуляри, не се разрешават никакви промени.


- Изисква се спечелилият участник и гостът му да имат застраховка, която да покрива цялото пътуване и дейностите, включени в наградата. Организаторите не покриват разходите и уреждането на тази застраховка и в случай че не се съобразят с това условие, при необходимост участникът и гостът му са длъжни сами да покрият възникналите разходи.


- Спечелилият участник и гостът му се задължават да си направят всички изисквани от закона ваксинации, необходими за извършването на пътуването.


"Alchemy" има грижата за организацията на ваканцията, предмет на голямата награда, включително и уреждане на пътуването на спечелилите.


Другите награди


Кадър от филма "Клетниците"

© Форум Филм България

Кадър от филма "Клетниците"


Десет читатели на "Дневник" ще спечелят двойни билети за филма "Клетниците". Те ще могат да го гледат в периода 18 - 28.02.2013 г. във веригите на кината "Арена" и Cinema City.


Играй и спечели! Успех!


Допълнение от 11 февруари 2013г.: Поради големият интерес и обработването на записите (21 076 верни отговора) жребият ще бъде изтеглен на 13 февруари 2013г. и тогава ще бъдат публикувани имената на победителите. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (29)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  всичко хубаво,ама ви се досвидяло да е фул борд..и закуска няма..нищо- ще се храним от културата на Лувъра

 2. 2 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  И къде е тоя пусти първи въпрос??

 3. 3 Профил на Велислава Попова
  Велислава Попова
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  До коментар [#2] от "triton123":

  Здравейте,

  Въпросът е публикуван в подсайта на играта - на основната й страница под снимката на Козет.

  Може да влезете и директно: http://www.dnevnik.bg/kletnicite/#game

  Всеки ден там ще се появява следващия въпрос.

  Успех!

 4. 4 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  благодаря,г-жо Попова...схванах!

 5. 5 Профил на Marin Aganderov
  Marin Aganderov
  Рейтинг: 1441 Весело

  Госпожица!!!

  Fortuna favet fortibus
 6. 6 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  Спечели ваканция в Париж с "Клетниците" в новата игра на "Дневник"

  Горките "Клетници", горкият Виктор Юго! Боговете наистина са полудели. О, комерсиални времена, о комерсиална помия! Не бих се учудил, ако Франция догодина смени националния си флаг - пак в същите цветове, но с кройката на сутиена на Мария Антоанета, гарниран по края с дантелените гащи на мадам Пампадур.
  Братчедки и братчеди от "Дневник", имайте поне малко уважение към "клетниците" в България, които хич не са малко. И ги оставете на мира. Какво ще търсят нашите "гавроши и козети" в Париж? Това е все едно Жан Валжан, да беше основал тук "охранителна фирма" , а Козетка да чакаше турските тираджии на Околовръстното, докато Гаврош проверяваше багажниците, на спрелите да закусват неразумни шсфьори по бензиностанциите на OMW. Париж си има достатъчно "клетници" и днес, както и ние си имаме своите- нямаме си само Виктор Юго.
  Днес нашите "клетници" пишат коментари в "Дневник" и повечето са с "десни" убеждения - без да си дават сметка, че ако Кралят Слънце навремето, беше приватизирал мостовете на Сена, бездомниците на Париж, щяха да бъдат изгонени и от последния си дом. И нямаше да доживеят раждането на Виктор Юго, който да ги опише.

  /не се чете/
 7. 7 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 696 Неутрално

  А бе Дневник, точно сега ли е момента за подобна награда! Франсетата са се побъркали и навсякъде сноват въоражени с автоматично оръжие фатмаци, пък вие искате да пращате хората там!

 8. 8 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 554 Неутрално

  [quote#7:"potrebitel1"]А бе Дневник, точно сега ли е момента за подобна награда! Франсетата са се побъркали и навсякъде сноват въоражени с автоматично оръжие фатмаци, пък вие искате да пращате хората там! [/quote]

  Бъркаш Франция със Сирия.
  Във Франция са по-черни.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 9. 9 Профил на Лис
  Лис
  Рейтинг: 524 Весело

  Като не ви кефи, не играйте

  Ако знаеш, че не можеш да имаш нещо вечно, наслаждавай му се дакато го имаш.
 10. 10 Профил на bolshed
  bolshed
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Добре изглежда с изключение на един wtf момент - "Наградата не важи за периоди, в които са планирани училищни ваканции във Франция и България". Каквоо?

 11. 11 Профил на Sylvia
  Sylvia
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ан Хатауей обаче голяма роля направи в 'Клетниците'

 12. 12 Профил на kakapatra
  kakapatra
  Рейтинг: 237 Гневно

  Един бърз въпрос. Как аджеба се пуска игра относно филм, който ще тръгне едва през февруари месец по кината? Това автоматично означава, че насърчавате пиратсвото!!! Похвално!!!

 13. 13 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1218 Весело

  Париж, град като град и хора, хора....бил съм там и без играта !!

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 14. 14 Профил на hyram1
  hyram1
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Хляб и зрелища.ИГРИ тото сега евротото. ..................................
  И наче Филма е страхтен..Когато стане дума за кино и мюзикъл Американците са ненадминати.

 15. 15 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 974 Неутрално

  До коментар [#7] от "potrebitel1":

  Франция не е Сирия, нито пък Мали.

 16. 16 Профил на kakapatra
  kakapatra
  Рейтинг: 237 Неутрално

  И пак да питам организаторите, от вчера явно няма желаещ да отговаря.

  Как се пуска подобна игра, при положение, че филмът-мюзикъл ще е по екраните от 1 ФЕВРУАРИ 2013г. а днес сме 15.01 !!!!!!! и има вече два въпроса.

  Единственото обяснение е насърчаване от страна на Дневник на пиратството!!! Няма никаква логика след като с огромни букви е написано 1.02 по кината, и играта вече стартирала.

  Къде да гледам филма аз, че от днес да се включа в играта?

  И не ме питайте само дали съм чела Клетниците, защото съм завършила основното, средното и висшето си образование във Франция.

 17. 17 Профил на detelinahristova
  detelinahristova
  Рейтинг: 237 Неутрално

  привет! за разлика от вчера, днес не успявам да регистрирам отговор на въпроса. отново и отново се появява прозорец за допълнителна регистрация и когато въведа нужното, той продължава да стои на екран? съвети, моля?

 18. 18 Профил на Илия Стоименов
  Илия Стоименов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#17:"detelinahristova"] за разлика от вчера, днес не успявам да регистрирам отговор на въпроса.....[/quote]


  при мен същия проблем,явно има проблем в системата

 19. 19 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#12] от "kakapatra":

  мммм, може би ако си чел книгата помага не всичко започва от киното...

 20. 20 Профил на megelito
  megelito
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Мили организатори, моля ви да обърнете внимание на играта, която днес 15.01. не ми показва никакъв 2-ри въпрос според Вашите публикувани? Забила е играта на на 1-вия, т.е. вчерашния въпрос и нищо друго не се появява?
  Виждам, че за този проблем са писали и другите, но никакъв отговор от вас? Как да сме сигурни, че е коректно протича играта, след като Вие не реагирате?
  В очакване на Вашата реакция, за която благодаря!

 21. 21 Профил на forummoderator
  forummoderator
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#17] от "detelinahristova":

  Здравейте,

  Вчера наистина имаше проблем, който водеше до повторно искане на регистрация въпреки направена такава при отговарянето на първия въпрос. Проблемът вече е оправен. Моля, пробвайте отново.

  http://www.economedia.bg/forum/
 22. 22 Профил на forummoderator
  forummoderator
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#20] от "megelito":

  Здравейте,

  Проблемът вече е разрешен. Моля, погледнете електронната си поща за по-детайлно разяснение.

  http://www.economedia.bg/forum/
 23. 23 Профил на forummoderator
  forummoderator
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#16] от "kakapatra":

  Здравейте,

  Не е необходимо да сте гледал/а филма за да участвате в играта. Достатъчно е да имате познания за историята, свързана с "Клетниците". Информация за въпросите, свързани със самия филм (актьори, екип и т.н.) има предостатъчно в информационния поток.

  Обвиненията Ви за насърчаване на пиратството от страна на dnevnik.bg чрез играта са абсурдни и абсолютно необосновани - най-малкото тя е организирана заедно с дистрибуторите на филма за територията на нашата страна "Форум филм България". Едва ли точно те имат интерес да се насърчава нелегалното придобиване и гледане на филма.

  http://www.economedia.bg/forum/
 24. 24 Профил на ivanova_m
  ivanova_m
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Тази Козет все едно я е гримирал Светлин Русев - на неговите призраци го докарва.

 25. 25 Профил на barca_1977
  barca_1977
  Рейтинг: 237 Неутрално
 26. 26 Профил на mihaylova.didi
  mihaylova.didi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Играта ви е страхотна! Харесват ми куиз игрите, които отсяват истинските филмови фенове от просто хората, които участват във всички игри.
  Много се надявам да спечеля

 27. 27 Профил на maya.mincheva
  maya.mincheva
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Ама, къде са резултатите от играта ? Вече е 14-ти ...

 28. 28 Профил на Nikolay Zagorchev
  Nikolay Zagorchev
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#27] от "maya.mincheva":

  и аз се присъединямвам към питането

 29. 29 Профил на Nikolay Zagorchev
  Nikolay Zagorchev
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Извинявам се едва сега видях къде мога да проверя. Ето за интересуващите се:
  http://www.dnevnik.bg/video/2013/02/13/2002350_i_vakanciia_v_parij_ot_igrata_kletnicite_pecheli/

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK