Да поговорим за библиотека "Галактики" тази вечер

Да поговорим за библиотека "Галактики" тази вечер

© Издателство "Колибри"Едва ли има човек, който да не помни издателската поредица "Галактика" и да не пази поне един свиден спомен от страниците на някоя от книгите в нея. За мнозина това са едни от най-ценните екземпляри с фентъзи и фантастика в домашната библиотека и се пазят като семейни реликви.


Сега издателство "Колибри" е подело инициатива да даде нов живот на идеята "Галактика" под формата на нова поредица на име Библиотека "Галактики".


Затова тази вечер, 19 март, от 19 ч. те канят почитатели на жанра фантастика и фентъзи във всичките им форми да присъстват на дискусия и среща в клуб "Суингинг хол". Идеята е не само издателството, но и феновете да участват в подбора и превръщането на поредицата Библиотека "Галактики" в еталон за най-доброто и най-важното от издаваното в жанровете.
Така в крайна сметка може да си тръгнете като член на новосъздал се литературен клуб под същото име, което е и част от идеята на издателството - да обединява любителите на тези жанрове.


"Нашата идея е библиотека "Галактики" да включва най-доброто и най-качественото от фантастичната литература, обхващайки диапазона от класически до най-нови представители на жанра. В издателството се породи идеята да обединим в тази поредица както всички различни жанрове фантастика, така и фентъзи, като единствен и задължителен критерий е високото качество и важността на издаваните книги", пишат от "Колибри" в анонса на събитието тази вечер.  


В дискусията ще участват още идейният създател на поредицата и автор на книгата "Български психар" Андрей Велков, Светлозар Желев от издателство "Колибри", Христо Блажев от "Книголандия", Владимир Полеганов, автор на предговора към българското издание на "Зора" и сценарист на "Под прикритие", преводачът Васил Велчев и Петър Атанасов от списание SciFi.bg.


В началото на вечерта ще бъде представена най-новата книга от поредица - "Зора" на Октавия Е. Бътлър - първата от трилогията "Ксеногенезис".


В Библиотека "Галактики" вече има няколко издадени четива, сред които са "Корпорация "Безсмъртие" / Цивилизация на статуса" от Робърт Шекли, "Селцето" от Кир Буличов и първата част от трилогията "Метрозоната" на Саймън Мордън – "Уравненията на живота".


Организаторите на вечерта обещават да стане още дума и за фентъзи трилогията "Първият закон" на Джо Абъркромби, както и за първия роман от "Досиетата на Дрезден" от Джим Бъчър – "Буреносен фронт" и великолепния дебют на Питър В. Брет "Защитения". 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK