Chill Station предлага тридневна творческа почивка на 15-ия етаж в София

Chill Station ще се състои на 15-ия етаж в сградата на "Енергопроект" със спираща дъха гледка към града и планинатаЗа четвърти път в столицата ще се състои Chill Station. Това е платформа за нова култура, която организаторите от Global Vision Circle и "Център 15" определят като "по-деликатна, по-зелена и по-творческа". Тя започва днес, 29 март и ще приключи в неделя, 31 март в "небето над София" или с друфи думи - в Център 15. Той е разположен на площ от 400 кв.м. на 15-ия етаж в сградата на "Енергопроект" с гледка към града и планината.


Нощта на 30 март ще приключи с посрещане на изгрева от 15-ия етаж

© Chill Station

Нощта на 30 март ще приключи с посрещане на изгрева от 15-ия етаж


Нова култура
Смятан за градския събрат на фестивала "Беглика", Chill Station в София събира елементи от: алтернативно образование, алтернативна медицина, биоземеделие и хранене, йога и китайски масажи, изкуство и комуникация на фона на музикални стилове като ембиънт, чил аут, дъб и даунтемпо. 


"Идеята за Chill Station се роди преди 3 години при срещата ми с Филип Стоянов (Neolithicvox), от когото дойде заглавието и искрата", разказва организаторът Михаил Димов. "Искахме да направим събитие, което да не набляга върху нуждата на хората да танцуват, за да се освободят емоционално и физически, а по-скоро да им помогне да се отпуснат, да се насладят на момента, да творят заедно и да открият нови начини на общуване един с друг."


За участниците има зала за йога и медитация

© Chill Station

За участниците има зала за йога и медитация


Хармонично поле


Една от главните цели на фестивала е хората да бъдат заедно по творчески начин - "чрез рисуване, музика или просто заедно в едно много спокойно и красиво пространство". Михаил "превежда" името на събитието като станция за дълбока почивка: "Създаваме хармонично поле, в което потапяме посетителите и им даваме възможност да играят, да откриват, да учат чрез преживяване в него. То е като оазис в пустинята, врата към природния свят, към света на хармонията - и то в града. Това е място за почивка - не само пасивна, но и творческа, зареждаща."


Един от акцентите на събитието е Life Trans - 10-часова музикална импровизация с различни инструменти

© Chill Station

Един от акцентите на събитието е Life Trans - 10-часова музикална импровизация с различни инструменти


В ритъма на спокойното сърце


Основните музикални стилове на събитието са псай транс (psy trance), уърлд (world) и реге. Свързващото звено между тях е, че ритъмът е под 100 бийта на минута, докато при танцувалната музика - той достига максимум до 180. "Придържаме се към ритъма на спокойното сърце", уточнява Михаил.


Един от акцентите в програмата е Life Trans Circle в събота вечер. Това е музикално-медитативeн маратон. "Всички сядат в кръг в затъмнена зала. Преди маратона правим 5 минути тишина. После някои могат да танцуват, други да медитират, трети да свирят, но идеята не е да правим концерт", уточнява Михаил.


Гледката от 15-ия етаж на Център 15

© Chill Station

Гледката от 15-ия етаж на Център 15


Бъди невероятен


Друг важен елемент във фестивала са лекциите по разнообразни теми - от квантова медицина, през валдорфска педагогика, сугестопедия, слънчево хранене, земеделие на бъдещето, органична архитектура, самостойно живеене на село, претворяване на ненужни вещи в полезни и красиви, Human Design та чак до паневритмията на Петър Дънов.


"Част от тези неща се смятат за недопустими, но в действителност набират привърженици през последните 20 години", пояснява Михаил. "Обичам мисълта на Радичков: "Бъди невероятен!" Защото това, което е невероятно днес, утре е обикновена реалност".
 


Програмата на събитието:
Петък (29.03.) – 19.00 – 01.00 ч.
Събота (30.03.) – 13:00 – 01:00 ч.
Неделя (31.03.) – 13:00 – 01:00 ч.


Таксата за участие:
За един ден - 7 лв.
За трите дни - 15 лв. 


Програмата е разделена в 10 тематично обособени пространства:
1. "Форум" с 13 лекции
2. Музикална и йога зала с над 20 артисти
3. Детски кът с игри и творчески занимания
4. Юрта с музикални инструменти за импровизация и звукова медитация - Life Trans Circle
5. Chill area с виртуални изложби
6. "Институт за изследване на тишината" – място за четене, рисуване или почивка
7. Зала за масажи
8. Кабинет за квантова медицина и консултации
9. Астрология и таро
10. Пазар с био продукти и ръчно изработени аксесоари.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK