"Цветовете на Корея" поставят началото на азиатска поредица в Телефонната палата

Част от плаката на изложбата "Цветовете на Корея" на Анна Ким

© Vivacom Art Hall

Част от плаката на изложбата "Цветовете на Корея" на Анна КимИзложбата "Цветовете на Корея" с традиционна корейска живопис на съпругата на посланика на Република Корея в България Анна Ким се открива днес, 1 април от 18 ч. във Vivacom Art Hall и ще посреща гости до 7 април там, обявиха от галерията. 


Анна К.Й. Ким е родена в Сеул, но дълго време живее и работи последователно в Париж, Брюксел, Мадрид, Мексико. Съвременното изкуство на всичките тези места оказва влияние върху творчеството й, допълват от галерията. 


Нейната изложба е началото на поредица от три експозиции, посветени на съвременното азиатско изкуство от Китай и Южна Корея, която ще продължи юни. 
Следващата голяма изложба ще бъде открита в средата на месеца и ще бъде основен акцент. Нейното име е "Нови гледни точки в китайското съвременно изкуство" с куратор Син Донг Ченг и тя ще отбележи началото на тазгодишния фестивал Sofia Contemporary.


"Червен флаг" на Ще Минджун от изложбата "Нови гледни точки в китайското съвременно изкуство"

© Организаторите

"Червен флаг" на Ще Минджун от изложбата "Нови гледни точки в китайското съвременно изкуство"


Това е първата пътуваща в световен мащаб експозиция на китайско съвременно изкуство в Източна Европа, която ще бъде показана за първи път в София. Това ще стане периода между 15 април и 29 май, а след това ще обиколи Европа.


Нейният куратор Син Донг Ченг е избрал 41 имена от най-добрите представители на китайското съвременно изкуство, които използват широка гама от медии и жанрове и са напълно различни по отношение на изпълнението в сравнение с традиционните художествени средства.


Последното от този вид събития във Vivacom Art Hall ще бъде част от първото издание на фестивала Doma Art, представящ съвременно изкуство от Република Корея. В рамките на десет дни в Телефонната палата ще гостуват южнокорейски художници, скулптори, фотографи и автори на пърформънс. Те ще участват и в лекции, дебати и уъркшоп с български артисти, любители и професионалисти.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK