Black Sabbath представиха първия сингъл от новия си албум (аудио)


Британската хеви метъл група "Блек Сабат" (Black Sabbath) представи първи сингъл от новия си дългоочакван албум "13", който предстои да излезе на 11 юни тази година, писаха редица световни музикални медии.




Песента е озаглавена God Is Dead?. Според "Билборд" групата явно (с помощта на въпросителния знак - бел.а.) се съмнява в твърдението на Фридрих Ницше, че Господ е мътъв. Тя е с продължителност 8:51 минути и една от осемте песни в първото съвместно издание на музикантите от години наред.


Рок легендите от Бирмингам Озбърн, Тони Айоми и Гийзър Бътлър записват заедно албум за първи път от излезлия през 1978 г. Never Say Die!.


Записите са правени предимно в Лос Анджелис заедно с продуцента Рик Рубин (работил с Джони Кеш, Metallica и System Of A Down). На мястото на Бил Уард на барабаните е Брад Уилк от Rage Against The Machine.


Преди седмица бе обявено, че групата ще направи премиера и на парчето End Of Beginning във финалния епозид от настоящия сезон на телевизионния сериал "От местопрестъплението", който ще бъде излъчен на 15 май. 


Според официалната информация, в него групата изпълнява песента, когато актьорите Тед Дансън и Марк Ван отиват на концерт на "Блек Сабат", за да разследват поредица от убийства с ужасяващи сходства с греховете в "Ад" на Данте. 


 


Албумът ще се предлага като стандартен компактдиск, в луксозно двойно CD издание (вторият диск е с допълнителни материали), на 12-инчова грамофонна плоча (180 г.) в специална обложка и отделно като суперлуксозен бокссет, съдържащ документалния филм Black Sabbath - The Reunion.


Преди излизането на албума "Блек Сабат" ще изнесат концерти в Австралия, Нова Зеландия, както и на "Озфест" в Япония. 


Пълният списък с песни от албума "13" е:
End Of The Beginning
God is Dead?
Loner
Zeitgeist
Age Of Reason
Live Forever
Damaged Soul
Dear Father


Бонус парчетата в луксозните издания към албума носят заглавията: 
Methademic
Peace of Mind
Pariah


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: