План за милиарди... доброволно споделени истории с Биляна Панчева

Биляна Панчева

© Георги Кожухаров

Биляна Панчева
Истинските герои отново
И в навечерието на предстоящите празници за Възкресение "Дневник" ще спази традицията да разказва за хора, които остават извън обсебените от политика и скандали новини. Събираме текстовете тъкмо в тези дни, защото светлите празници и пътуванията са време, което предразполага да помислим за важните неща в живота, да планираме промени, да се заредим. 
Отново избрахме "герои" с интересни истории, които си приличат по едно - енергията да създават, да се борят, да търсят, да преодоляват, да мечтаят...Те заразяват с желанието да продължат да вървят по пътя си, независимо какво се случва около тях. Затова от първата поредица в края на 2010г. наричаме тези хора истински герои на годината. Четете портретите в дните между 1 и 6 май. Приятни срещи.

Plan billion не знае да брои и определено няма план. В телеграфен стил той описва сам себе си като "план билион. експеримент. твори. предмети. дарява. без правила. колекционира. усмивки. радост."


В малко по-нетелеграфен стил това е някакъв вид социален експеримент, който онлайн предизвиква хората да отделят време, за да споделят своя история без конкретна цел или надпревара, както и без някаква комерсиална изгода от това. И му се получава. 
За plan billion се говори не просто като за проект. Биляна Панчева, която съвсем анонимно и много дискретно стои зад него без да афишира ролята си, също говори за plan billion като за нещо, което се движи някак от само себе си. Като че ли той води нея, а не обратното.


"Една идея, като й е узряло времето, започва да води свой собствен живот и да се развива. Аз въобще не съм и очаквала, че хората ще отделят толкова много време и старание. А някак си и за тях е полезно. Мисля, че те се радват да са искрени, да се задъбаят в себе си, да открият история и да я споделят", разказва ми още Биляна, когато се срещаме в един от неочаквано топлите и слънчеви дни сред зеленината на прага на май.


Самата тя е като полъх от приказките. Сините й очи се усмихват по детски, под ушите й се лулеят ръчно изработени от нея хартиени обеци-оригами във формата на лотуси. Изглежда сякаш има крайно фин подход към всичко и звучи изключително благо и мило. Говори така все едно думите са някакви пеперуди, които пърхат покрай ушите на хората. 


Биляна Панчева

© Георги Кожухаров

Биляна Панчева


Биляна не знае какво ще му щукне на plan billion утре или след месец. "Обаче има много идеи. Постоянно се раждат нови и нови и няма ограничения", казва тя с вдъхновен поглед и си запазва правото да изненада всички със следващия проект. Виждам го как се върти вече в главата й, докато замислено извръща поглед някъде към небето.


Животът на plan billion започва някъде през лятото на 2012 г., когато той е още само идея. "Беше като потребност, която толкова много време е събирала, събирала, събирала и накрая е изригнала", замисля се тя за началото.


"Хората постоянно говорят за това как четат и искат да се променят. Повтарят се приказки за това как промяната трябва да започне от нас. Тези приказки се превръщат в лента, която се върти и от толкова преповтаряне думите започват да губят смисъл. Не ги проверяваме как на практика биха могли да работят, а само говорим. Исках да направя нещо, да видя, да си докажа на себе си, а евентуално да заредя и други хора, че може да влагаш много любов, творчество и време и да се постараеш за нещо, което няма изгода."


Проектът "филмова рокля"

© Личен архив

Проектът "филмова рокля"


Така през есента на миналата година се появава "Проект I" - една "филмова" рокля, "цялата изтъкана от очарователни несъвършенства и правена с много любов". Биляна я шие сама, защото иска да се научи как се прави и видимо й се отдава добре. 


Момичешкият ми поглед не успя да я подмине с лека ръка. Роклята светеше в топло жълт цвят на няколко снимки във "Фейсбук", закачена на една закачалка и "разхождайки се" чрез кадрите из няколко централни места в София. 


Към нея plan billion бе прибавил и историята за нейното създаване, както и че тя си търси момиче, което да я "облича и обича, да й се радва и да не я глади". Както всички проекти на plan billion и този можеше да бъде получен, само ако ти бъде подарен. А за целта той искаше разказ за онзи филмов момент, на който си забравил да дишаш и си излязал след прожекцията леко променен/а.


Проект "Вагон-ресторант"

© Личен архив

Проект "Вагон-ресторант"


В рамките на 10 дни десетки приятели и познати на Биляна "предават" предизвикателството из "Фейсбук" и малко по малко започват да пристигат истории. Всякакви истории от всякакви филми. Симпатични, мили, искрени, забавни или просто някак лични. И до днес седят на стената на plan billion, както и всички останали след това. Изглеждат като кратки разкази от един импровизиран онлайн алманах на различни тематики.


След филмовия момент идва ред на проект "вагон-ресторант", който търси истории с онези кратки срещи с непознати, които оставят някакъв отпечатък и спомен завинаги. Един от всички изпратили своя случка получава накрая отново изработен от Биляна специалитет - двулицева плетена шапка с помпон и тениска с плетено джобче.


Проект с ръчно изработена лампа - настолна или за висене със сгънат на хармоника турски вестник, който свети вечер

© Личен архив

Проект с ръчно изработена лампа - настолна или за висене със сгънат на хармоника турски вестник, който свети вечер


Следващият проект пък е за една "четяща лампа" с истанбулско минало. Тя отново е ръчна изработка и отново ужасно симпатична. В замяна plan billion си пожелава история за онези написани думи, които са ни накарали да сложим пръст върху страницата или да прегърнем дадена книга.


Последният проект, който приключи преди броени дни, беше "летящ шал" с амстердамски привкус. За него Биляна се вдъхновява от личната си мечта един ден колкото се може повече хора да слязат от колите си и да открият чара на това да се движиш с колело. Срещу историите, свързани с "колоездаческата кариера", някои, споделил някое незабравимо "летене" или падане с колело, получава специално изработен от "Артелие" шал, в който се крие и верига за заключване на велосипед.


Проектът "летящ шал" на plan billion

© Личен архив

Проектът "летящ шал" на plan billion


"Една приятелка ми каза, че plan billion помага на хората да се изразяват и да се срещат - много ми хареса", казва с усмивка Биляна. Действително, ако се разровите из историите на различните проекти, ще срещнете някои автори, които редовно разказват и още на втория им разказ вече имате чувството, че сте някак по-близки с тях. Под техните истории пък често се развиват още под формата на коментари.


Интересно е, че самата Биляна свързва провокацията да започне plan billion и с работата си във фирма, която предлага на хората алтернативни начини за полезно и смислено пътуване в чужбина под формата на доброволчески проекти.


Колкото обаче по-надълбоко е вече тя в тази сфера, намира нещо съмнително в някои от тях. "Като четеш и като се интересуваш, виждаш колко малко е нужно на една хубава идея да се изврати леко и да стане просто бизнес. Някои са се превърнали в индустрия или бизнес и не знаеш до каква степен, като пътуваш някъде, наистина допринасяш с нещо на света или подобряваш нещо." Отделно предлага и езикови пътувания.


Не иска обаче да задълбава в тази тема. Иска просто да прави нови и интересни неща, с които да предизвиква себе си и хората около себе си. Явно заразява и останалите с ентусиазъм, защото вече приятели и познати идват при нея с нови идеи.


Тя самата вижда в мечтите си как plan billion след време събира хора, за да си общуват, за да се учат заедно един-друг на разни интересни неща, как ходят на походи и дълги красиви разходки из планината в търсене не нови истории, които да разказват заедно. Всичко с едничката цел - да са по-щастливи и да имат поводи за радост, които не зависят от каквито и да било облаги.


Някак симпатично скромно и лаконично говори за тези си мечти, но не звучи наивно, а съвсем реално и постижимо. От нейните уста всичко изглежда просто като въпрос на желание и действие. Останалото е като идеите... след като узреят, заживяват наистина собствен живот.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (37)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2335 Весело

  Ще си позволя да пестна целия текст на Дона Делова от
  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1637159
  Защото е точно по темата, а може и да роди нови идеи у девойката.

  Скок от ръба на блогосферата

  Блогърстването е интересно явление. Нещо като "мило дневниче", но наобратно - в единия случай усърдно си криеш съкровените мисли и вълнения, а в другия също толкова усърдно ги бълваш в пространството в очакване на аплодисменти. Изобщо, нет-културата разви ексхибиционизма до степен на генна мутация, но това е друга тема.

  Има, разбира се, сериозни блогове. Има и смешни. И полезни. Но в общи линии средностатистическата блогърка е като излязла от роман на Джоан Харис - по цял ден пие капучино, загърната в меко кашмирено одеяло и слуша софт джаз. Лайфстайл блоговете бележат разцвет. А класическият български лайфстайл, както знаем, си има строги канони. За да станеш лайфстайл блогърка, ти трябват няколко задължителни елемента:

  1. ИКЕА, ИКЕА, ИКЕА

  Добре е хладният скандинавски дзен интериор да бъде раздвижен с поочукани (т.е. винтидж) аграрни елементи - щайги, кофи и каквото друго намерите на боклука, битака, антиквариата или където там си ровите по принцип. Впрочем, една приятелка сега ме светна, че ИКЕА не била тренди, откак стъпи на българска земя и вече не може да се съчетае с уикенд в Солун или Букурещ, който да опишеш в блога си.

  2. Храна

  Напълнете хладилника си с козе сирене, рукола и чери домати. Добавете френско вино, лавандулова лимонада и някакъв чекиджийски ликьор, който да не става за пиене, но да звучи добре - например Лимончелло. Посвещавайте постове на снощната си вечеря. Изрази като "пиле магданозлия" са табу, вместо това пишете "пиле с билки".

  3. Инвентар

  Много е важно в какво ще бъде сервирана храната. Преровете бабината си къща за всякакви нащърбени чинии, алуминиеви канчета и почернели лъжици, както и за кенарени покривки (чаршафи) месали. Другите необходими неща са споменати в т.1 - щайги, буркани, лимонадени шишета (от едновремешните). Ако нямате маса от грубо сковани, нерендосани дъски, постарайте се да си набавите.

  4. Дете

  Трябва да е фотогенично, иначе не ви върши работа. Полът е без значение, важното е още преди да е проходило да започнете да го обличате като фешън икона. Също така трябва да е добре възпитано, за да не мърда, да не сумти и да не изглежда отегчено на снимките. Защото вие ще го снимате. Много ще го снимате. За какво сте го родили иначе?
  5. Мъж

  Не е задължителен елемент, но е добре да го има. Би могъл да ви скове масата от т.3, както и да носи останалия инвентар насам-натам при необходимост. Желателно е да се съчетава добре цветово, стилово и физиономично с детето, за да бъде включван и в снимките.

  6. Фотоапарат

  Най-важният елемент. С него ще документирате и споделяте с възторжената аудитория своя лайфстайл. Принципно няма особено значение какво снимате, важното е цветовете да си пасват и фонът да е замъглен - това придава софистицираност на снимката. Хубаво е да започнете някакъв проект - как звучи само, проект! - например да снимате палеца на крака си всяка сутрин и да го озаглавите "365 утринни настроения". Снимайте каквото ви хрумне и не позволявайте на предразсъдъци като естетика, оригиналност и добър вкус да ви спъват. Всяка българска домакиня - фотограф!

  7. И накрая страница за коментари и/или фен страница във фейсбук

  Много е важно да има поле за фенската (не френската) любов, което вашите приятелки да запълват неуморно с Unikalna si!!! Ако има кофти коментари, разбира се, ще ги триете, няма да ви развалят композицията, я!

  Това са алфата и омегата на българския лайфстайл. Каквото и да ви говорят хейтърите, не ги слушайте.

  Затова аз също съм замислила един проект (точно така - проект!) покрай Коледа. Ще се казва "Дъ риъл лайф, или животът е това, което се случва, докато си правите други блогове". Проектът ще представлява поредица фотографии в няколко части.

  Ден първи - последните мигове на едно злощастно прасе. Ще има лошо гледащи хора, кръв и насилие, витаещо във въздуха, малко като военна фотография, сещате се. Може да има макро кадри на сълза в очите на прасето, за по-разтърсващо, както и опърлени свински уши за готик елемент.

  Ден втори - мъжът ми (интелектуалец, три висши в областта на киното) разфасова половин прасе на кухненската маса. Облекло - кежуъл; може да има например небрежно преметнат червен шал, за да се върже цветово с композицията. Макрокадри на парчета костен мозък по пода.

  Ден трети - селф. Аз, до печката, замислено бъркам с дългите си бели ръце тенджера с мас. Парата, която се издига, ми придава нереален вид. Демон и ангел, жрица и жена и прочее. Макрокадри на капки мас върху старинна сребърна лъжица.

  Ден четвърти - миловидно детенце (мойто) яде пръжки с ръце. Може да е облечено в някакво детско гащеризонче на баща си, за по-винтидж и арт. Пръжките са в алуминиева чиния, върху месал от раклата на баба. Макрокадри на мазни петна върху месала.

  При успех същият проект може да се осъществи и за Гергьовден - с агне, за Петровден - с пиле и за Никулден - с шаран. Както виждате, концепцията ми е готова, заредила съм хладилника с ракия и зеле, остава само да си купя апарат. Очаквайте ме скоро.

 2. 2 Профил на kosta67
  kosta67
  Рейтинг: 279 Весело

  Дрън-дрън та пляс..

  kosta67
 3. 3 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Успех в начинанието!!! Бедните българи имат нужда с кого да споделят идеите си . Не се знае от коя драка може да изскочи заек!!! Само , че само с идеи , няма как да стане!!! Трябва да има читави хора , които да ги оценят и вкарат в действие!!! Иначе всичко ще е поредното преливане от пусто в празно и поредното трошене на пари!!!

 4. 4 Профил на Sdoto...to
  Sdoto...to
  Рейтинг: 395 Весело

  [quote#0:"Дн"] За plan billion се говори не просто като за проект.

  Биляна Панчева,

  която съвсем анонимно и много дискретно стои зад него

  без да афишира ролята си,[/quote]

  явно гл..........се увеличават на геометрична прогресия
  няма друго обяснение за "нищо" - представено като "нещо" , което било тайна , но се знае кой стои зад него , но този пък не искал то да се знае че той стои зад него

  то всъщност се подразбирало,но трябвало да с тайна..

  щото тайнствата

  "Проект I" - една "филмова" рокля,

  проект "вагон-ресторант"

  проект пък е за една "четяща лампа".........и "Култовият" "летящ шал" с амстердамски привкус

  са всъщност много повече от това което виждате , за това са нужни друг тип сетива-присъщи на посветените
  вие просто ръкопляскайте и възторгвайте - ние ще свършим останалото

  поредният нов прочит на приказката " Новите дрехи на царя"
  или поредното преброяване на гл........
  ........
  аз съм във възторг от креативността на автора

  спечелете 6+1 от сдото...то
 5. 5 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 506 Весело

  О да !!!
  Прайм нещо дето не знаем кво е и за кво ни е и кво ще излезне от него и въобще просто така, понеже сме интересни, нестЪндартни и въобще по-някак си над другите.
  Скромно стоим зад него, но някак си ни рекламират навсякъде, отнякъде някак си намираме финанЦи да се занимаваме, въпреки че по принцип и определение не ни тряаа ни стинка (тва навсякъде мое го намериш из Интернетя - печели много без да влагаш нищо)

 6. 6 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1218 Разстроено

  Между другото , кой е осигурил средствата за популяризирането на тази идея и публикуването 'и в "Дневник" и какъв е размерът им , ако не е тайна??? Щото всичко ми прилича на поредният алабализъм , с цел опапване на едни пари под благовиден предлог... Пък иначе и най-добрата идея , няма как да се реализира , без нужното време и средства...

 7. 7 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1146 Весело

  Прочетох първите 5 абзаца,реших да прочета коментарите и след това реших да не дочитам статията

 8. 8 Профил на Sdoto...to
  Sdoto...to
  Рейтинг: 395 Весело

  [quote#6:"kimba3"]Щото всичко ми прилича на поредният алабализъм , с цел опапване на едни пари под благовиден предлог...[/quote]

  ако Само ти Прилича на алабалистика - значи си много....................млад

  времето Помага , вервай ми!

  началото започва със съмнението

  спечелете 6+1 от сдото...то
 9. 9 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 506 Весело

  "за да се учат заедно един-друг на разни интересни неща, как ходят на походи и дълги красиви разходки из планината в търсене не нови истории"

  Търся съмишленици, с които да седим и да мислим.
  Проекта е : удобен стол, кресло, легло, с маса на подходящо разстояние, върху която са сервирани ободрителни, освежителни и стимулиращи мисълтЪ напитки. Комуникацията с мислитела е строго забранена. Кво ше измисли се разбира след гратисен период от 50 години.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1391 Весело

  Прочетох статията - не става, може би ш'от е събота и съм станал преди малко или е от самата написана безмислица...
  После прочетох коментарите и си умрях от смях, те ми оправиха настроението...

  Научих "God Save the Queen".........е, не си струва....
 12. 12 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#7] от "popovski31":

  Ти си един стоик! Аз след първото изречение имах мнение, добре, че колегата Леми е постнал това в началото и ми е спестил изригването.

 13. 13 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  В творческия процес е така,първо се творим/създаваме после мислим как може да го използваме,а накрая само му се радваме

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на savsemnov
  savsemnov
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Народът го е казал "На баницата мекото и на работата лекото"... Като тази са много днес. Винаги ги е имало, но днес са направо повече от работещите, не защото няма работа, а защото не са научени, че щастието е в труда и децата.
  Иначе мрежата като една псевдоинтелигентна среда допълнително прикрива мързела и тарикатщината у хиляди хора, които търсят всячески пътища да се качат на гърба на другите. Но в мрежата нищо не расте, нищо не се ражда..!!! С мрежа може само риба да ловиш...

 16. 16 Профил на Sdoto...to
  Sdoto...to
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#12] от "ikechukwu":
  До коментар [#13] от "xalikarans":
  --------------------------------

  под такива статии обикновено броя глупаци !

  сега и двамата давате заявки за нормалност ,

  но се чудя - трябва ли една глупост да е Хипер,Мега,Гига за да я оцените като такава ?

  защо не"хващате" тънката,нюансираната глупост ......... защо често Й ръкопляскате ?

  на Глупака не следва да се прощава никога и никъде и при никакви обстоятелства ,

  защото той пръска семето си 7Х24

  спечелете 6+1 от сдото...то
 17. 17 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#16] от "Наблюдател":

  Явно ме четеш за пръв път, за да кажеш това

 18. 18 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Мацето да си отвори една работилница за народни занаяти,съответно сайт на английски за реклама. Будали все ще се намерят за мющерии и срещу валута.

 19. 19 Профил на Sdoto...to
  Sdoto...to
  Рейтинг: 395 Весело

  [quote#17:"ikechukwu"]Явно ме четеш за пръв път, за да кажеш това [/quote]

  Явно има нещо явно ,

  явното е ,че нямаше да напиша пост № 16 , ако беше така

  но винаги има първи път

  спечелете 6+1 от сдото...то
 20. 20 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#19] от "Наблюдател":

  Когато се научиш да не го правиш лично, заповядай със забележките. Дотогава отказвам да ти осигурявам размазването!Защото виждам, че няма да се справиш със събирането.

 21. 21 Профил на Sdoto...to
  Sdoto...to
  Рейтинг: 395 Весело

  [quote#20:"ikechukwu"] Дотогава отказвам да ти осигурявам размазването!

  Когато се научиш да не го правиш лично, заповядай със забележките [/quote]

  ......."размазването" ??

  ако "поръчваш" "друга бира" а се впечатляваш от всичко,което не ти харесва........

  няма да ти стигнат два живота за да намериш центъра..

  един колега/форумаджия по такива поводи казваше"пикала гарга в морето"..........

  жалко за него - просто избяга от форума....
  а беше стойностен,даже много ..........
  човек с неизмерима самоироиня

  каквото и да си разбрал от поста ми .....
  моля за изивнение

  спечелете 6+1 от сдото...то
 22. 22 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Много креативни идеи, остава въпросът за полезността.
  Може да си изобретателен, но по-трудно е да си полезен. Защо не се създаде у нас нещо като немското Stiftung Warentest, в полза на потребителите, да се тества качеството на различни стоки и да се оповестява в полза на потребителите.
  Вид класация на качествени продукти.
  Естествено ще се появят критици, които да кажат, че тестовете са платени от някой.
  Но си има механизъм и обективни критерии, чрез които се отсяват некоректни фирми и продукти. Оказва се, че невинаги скъпото е по-качествено. Особено при козметиката.
  Тестват се различни продукти- от уреди за бита до застраховки и банкови услуги и всичко това за ориентация на потребителите в огромното разнообразие на пазара.
  Това е полезно за обществото например.

 23. 23 Профил на Iron Maiden
  Iron Maiden
  Рейтинг: 720 Весело

  ... Известно е, че поезията на вогоните е на трето място сред най-бездарните в цялата Вселена. На второ място е тази на азготите от Криа. Веднъж по време на рецитал техният главен поет Грухтос Бомбастични изпълни стихотворението си „Ода в чест на малката бучка зелен маджун, която открих под мишницата си една лятна утрин“, в резултат на което четирима души от публиката починали от вътрешни кръвоизливи, а председателят на Средногалактическия художествен Ноблингов комитет е оцелял, като сам си прегризал единия крак. Говори се, че Грухтос останал „разочарован“ от приема на стихотворението си и тъкмо се канел да започне да чете дванадесеттомната си епопея, озаглавена „Любимите ми гърголения в банята“, когато собственото му дебело черво при отчаян опит да спаси живота на хората и цивилизацията, скокнало право нагоре, минало през гърлото му и заседнало в мозъка му.

  Най-бездарната от всички възможни поезия загина заедно със своя творец Паула Нанси Милстоун Дженингс от Грийнбридж, Есекс, Англия, по време на унищожаването на Земята. ...

  а също така и вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
 24. 24 Профил на nasa
  nasa
  Рейтинг: 226 Неутрално

  госпожата явно е осигурена добре материално,

  не и се налага да работи истински (ох що и на мен не такъв късмет),
  и си живее в някакъв шизовреничен нереален свят от пеперуди, розов тюл, бонбонки, шарени дрешки, пръстенчета, цветчета.

  Щом може да си го позволи...сполай

  А бре вие в Дневник що не се стегнете малко?!!

 25. 25 Профил на metalogy
  metalogy
  Рейтинг: 618 Неутрално

  До коментар [#22] от "rasnoa79":

  Но имай предвид, че ако се допусне някакъв намек за разум, проектът спада в порядъци по шантавост и арт импресия, с което моментално попада в баналните.
  Ех, уесно нема...

  колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
 26. 26 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1146 Весело

  [quote#12:"ikechukwu"]Ти си един стоик![/quote]


  Май наистина съм прекалил

 27. 27 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Добър репортаж

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 28. 28 Профил на mooncho
  mooncho
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Как с много думи и постоянство може да се направи от мухата -мастодонт или по просто - от нищо -нещо

 29. 29 Профил на pavlov10
  pavlov10
  Рейтинг: 388 Любопитно

  Попитали радио Ереван:
  -Защо на последната премиера Гуинет Полтроу се появи без бельо?
  -Защото не са и превели хонорара от последния филм,отговорило
  радиото.

 30. 30 Профил на kpucu
  kpucu
  Рейтинг: 226 Весело

  ще кажа на всички преди мен:

  Don't judge what you don't understand

 31. 31 Профил на Петко
  Петко
  Рейтинг: 516 Весело

  Идеята е яка, но е описана толкова артси-фартси, че едвам я разбрах. За проект 5 предлагам тънко черво от бяла норка за първа струна на втора цигулка!

  Damnant quod non intellegunt.
 32. 32 Профил на jalal_al_din
  jalal_al_din
  Рейтинг: 470 Весело

  модерно стана глупостите да се наричат "план билион", "проект" с анг. думи.

  момичето е много далеч от нормалното разбиране за артист или занаят.

  Като гледам и как Г. Кожухаов я е снимал с тези сянки по очите ми става ясно, че го е хванала жегата и не му се е занимавало с тъпотии.

  Тотално отбиване на номер и пълнене на вестника с още повече безмислици

 33. 33 Профил на МАТРЯЛОВ
  МАТРЯЛОВ
  Рейтинг: 752 Неутрално

  До коментар [#32] от "jalal_al_din":
  Даже съм сигурен, че много пъшка(ако не вика де)!

  Неет блядь, МАТРЯЛ надо менять!
 34. 34 Профил на 212
  212
  Рейтинг: 470 Весело

  изглежда красиваи естественна на снимките
  предполагам че това е в действителност
  една хубава българска жена

 35. 35 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 672 Неутрално
 36. 36 Профил на Sanka
  Sanka
  Рейтинг: 8 Неутрално
 37. 37 Профил на dariyaaaa
  dariyaaaa
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Успех План Билион, чакаме следващия проект!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах