Автори от шест страни гостуват на "кризисните" "София: Поетики"

Тази година фестивалът ще се проведе между 15-16 юни

© София: Поетики

Тази година фестивалът ще се проведе между 15-16 юниМеждународното издание на фестивала "София: Поетики" обяви пълната си програма за тази година, а в рамките на събитието на 15-16 юни ще гостуват автори от шест страни. Тази година литературната проява се провежда под мотото "Поетики на кризата" поради нейното затруднено финансиране. 


Четенията ще бъдат открити на 15-и от 18:30 ч. на Лятната сцена в Борисовата градина със специалното участие на творящия от три десетилетия и превърнал се в култова личност за артистичния ъндърграунд на Украйна Юрий Андрухович, Тереза Рийдълбаухова (Чехия), Игор Исаковски (Македония), Яцек Денел (Полша), Милан Добричич (Сърбия), Дейвид Ланю (САЩ). Те идват по покана на поета и съорганизатор на проявата Иван Христов, а гостуването на Андрухович, също така романист и есеист, се осъществява със съдействието на издателството "Парадокс".


Българските автори, които ще представят творбите си, са Галина Николова, Илко Димитров, Силвия Чолева, Едвин Сугарев, Мария Калинова, Иван Ланджев, Стефан Иванов, ЯRсен ВасилеВ, Марица Колчева, Димитър Манолов, Александър Байтошев и Иван Димитров. Те са селектирани от миналогодишния носител на наградата на фестивала Радослав Чичев, който също ще участва. 
Фестивалът продължава на 16-и в от 18 ч. в Best Western Plus City Hotel.


Четенето ще се редува с музикалните изпълнения на Павел Терзийски (вокал), Валeнтин Геров (виола) и Петър Георгиев (китара), ирландско-френско-шотландската формация GhostNote, българските групи "Лоши петли", E.U.E.R.P.I. & Morebasser, "Жълти стъкла", ДУБОТУР, Mr.Smiff. Събитието ще бъде съпътствано и с мултимедия, като за визията, съчетаваща кадри от авангардни и експериментални филми, ще се погрижи поета Стефан Иванов.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK