Самуел Финци, актьор: Протестите са опит за връщане на моралните стойности

Самуел Финци

© Roman Goebel

Самуел ФинциЖивеещият и работещ в Германия актьор Самуел Финци също можеше да бъде срещнат на протестите в София, независимо че е за кратко в България. Той прие да сподели и своята гледна точка за събитията с читателите на "Дневник", а в интервюто разказва повече и около актуалните заглавия с негово участие, съвместния си проект с Камен Калев и сериала на БНТ "Четвъртата власт".


Кое ви прави най-силно впечатление на протестите?


- Масовостта, ритмичността, постоянството. Това изнасяне на енергия навън е много важно и действията не трябва да спират. Тази енергия трябва да се улови и да се развива. Хората имат идеи, но след като (в парламента) не чуват какво хората говорят навън, може би е нужно повече шум, ако ще, чисто физически. Всеки ден в 12 часа на обед колите трябва да спират, хората да отварят прозорците на домовете си, да извадят свирките си или да удрят по някоя тенджера в ритъма на "Ос-тав-ка!", а тези, които са в офисите, да викат – едноминутно демонстриране, което да се прави поне една седмица и парламентът да чуе града.
Виждам, че енергията не стихва, и се надявам, че когато тези, които са се скрили като мишки, излязат в почивка, хората да не се обезверят, че ще протестират пред празен парламент.


Това, което досега така и не се случва, е, че няма реципрочна реакция в останалата част от страната...


- Това е жалко. Силно се надявам масата да проумее, че не трябва да се вярва на твърденията на тези от парламента. А те трябва просто да се махнат. Как не се умориха толкова време да приказват едни и същи глупости.


Все повече се налага и мнението, че протестите няма да успеят без радикализиране...


- Като че ли няма как, ако не падне жертва, но никой не иска да бъде тази жертва. Дано мирният протест успее, макар че сигурно ще е първият в историята успял такъв. Но пък България често е имала нестандартно отношение към някои политически ситуации, така че защо не?


Пред в. "Зюддойче цайтунг" казвате, че Европейският съюз трябва да се намеси по-активно в ситуацията...


- Казах го полу на шега, полу на сериозно, но сега ще го кажа от позицията на данъкоплатец от Германия, тъй като живея в тази страна и част от моите данъци отиват в България като част от европейската общност. Мога да говоря за тази ситуация както като български, така и като германски гражданин. Просто не искам да се краде повече от моите пари и моля властта да се отнася по-отговорно с парите, които аз вливам в нея. А и Германия не взима, а дава от своите средства. Така че имам абсолютно право да изисквам от тези властващи сметка къде отиват тези пари.


А може ли Европейският съюз да се окаже единствената сила, която да има реално влияние върху парламента?


- Много ми се иска да не е единствената, тъй като трябва да престанем да разчитаме на подкрепа отвън. Това е част от народопсихологията ни – винаги има едни ТЕ, които се намесват - и за добро ,и за лошо. Но беше добре, че посланиците на Германия, Франция и Холандия реагираха. Тези, които отправиха критики към изказванията им, реално проявиха реакции на обидена ученичка.


Как си обяснявате тази политика на черното да се вика бяло?


- Присъщо е за политиците да наричат нещата не с истинските им имена, но все пак то е обикновено на базата на нещо. Тук база няма и това допълнително усложнява нещата, Виждаш някакъв човек, който не може да се артикулира, който не може да свързва думите в изречение. Как мога да вярвам на това?


Ако приемем това ваше недоверие за споделяно от много хора на протестите, то тогава то ще се пренесе ли и върху "правилната" политическа сила?


- Винаги трябва да се гледа скептично, независимо къде са политиците. Все пак има и хора, които имат способности. За мен Иван Костов беше такава фигура.


Казвали сте, че хората в България са загубили самоуважението си. Протестите връщат ли го?


- Човек, който не респектира себе си, не може да е акуратен към останалите. Оттам трябва да се почне – от самодисциплината. Не искам да звуча като (украинския педагог Антон) Макаренко, но човек трябва да има уважение към това, което прави, да мисли кое е правилно, коректен ли е към другите, въобще най-простите неща. Би трябвало тези протести да носят някакъв критичен минимум на себеуважение и това, което се случва на тях, ме радва, тъй като най-после има общност. Или поне идея за общност за 3 часа всяка вечер.


Като човек, който е от страната на изкуството, как бихте коментирали, че протестът има карнавалност в повече...?


- Ако едните се правят, че управляват, не значи, че другите се правят, че протестират. Има отчаяни хора и това трябва да се вземе насериозно. Но е факт, че и покрай сериозността трябва да има и игра, така че не приемам артистичните актове като нещо лошо.


А дори и те да не говорят на всички тук, може би са нужни, за да има отзвук навън?


- Да, протестите въобще не бяха тема за Европа преди това. Но не трябва да се разчита, че тези, които са вътре в парламента, имат тази сетивност и чувство за хумор, за да разберат тези акции. За тях трябва директен език.


Понятията за ляво и дясно се загубиха...


- Единственото, което знаем за тези понятия тук, е, че те са противоположни. В българския контекст те априори са със сменени полюси. А от няколко години вече и това се разми. Тук просто няма ляво и дясно. За мен е огромен проблем липсата на професионализъм – колко от хората в парламента са професионалисти в областите, в които работят? Също така се е наложило мисленето, че задължително сегашните трябва да смачкат предишните, да има реваншизъм, да има отмъщение, да има кариеризъм.


Важното е, че тези протести са опит да се възстановят някакви морални стойности. Да има нещо като промяна, някакви ценности или поне функционираща система за всички. Това ме радва, другото е част от живота. Навсякъде по света икономическите интереси са тези, които налагат правилата.


Как обяснявате в Германия ситуацията тук?


- Много лесно. Обяснявам, че един пожарникар е станал премиер, без да има елементарно образование, как един цар, който не е живял в България от дете, изведнъж става премиер, после иска да стане президент, как има хора в Европейския парламент, които не знаят езици. Въобще ние сме една страна на чудесата.


Два филма с ваше участие излязоха през първата половина на 2013 г. - The Wagner File, където играете Вагнер, и The Invention of Love?


- The Wagner File е филм на телевизията "Арте" и един различен опит да се разкаже животът на Вагнер. The Invention of Love е на режисьора Лола Рандъл, с която преди 5-6 години бяхме на "София Филм Фест" с продукция, наречена "Посетителката". Следват още - миналата година беше доста заета с работа, така че ще има някоя и друга премиера до края на тази. Какво друго? Снимах се през юни под режисурата на Камен Калев в един късометражен филм, който има работното заглавие "Мостовете на Сараево". Като цяло няма значение дали снимам в Германия или България, всичко зависи от отделните хора.


Откривате ли паралели между случващото се и сериала на БНТ "Четвъртата власт", който снимахте в България? Една от големите теми покрай протестите е как медиите подхождат към тях.


- Дали защото сме знаели какво ще се случи, или защото нещата се случват по един и същ начин, като че ли малко изпреварихме събитията със сюжета на сериала.


Винаги съм се отнасял с подозрителност към всякакви медии, било то сериозни или несериозни. Малко са тези, в които знам, че наистина ще видя отражение на реалността. Положението в България в това отношение е ужасно, а германските жълти вестници са детска градина в сравнение с нашите. И няма никаква санкция, тъй като дори не можеш да намериш адресите им.


Кое е по-лошо – че тези медии съществуват или че нямат алтернатива?


- Най-лошото е, че имат толкова влияние. Изглежда, че няма как да не съществуват, но трябва самият интерес на населението да бъде насочен и към друго.


В сериала сте в ролята на политик. Базиран ли е образът на определена фигура или е сбор от личности в тази сфера?


- Не е базиран на никого, тъй като е доста нестандартен образ. Персонаж, когото не можеш бързо да наместиш в тази или онази позната схема. Той има някакви стойности, професионалист е в най-добрия смисъл на думата и политик, който по принцип не се среща често в България. Голям задкулисен играч, но не непременно човек, който иска да забогатее. Ако подобен човек съществува в политическия живот тук, то ние просто няма да знаем много за него. Такива хора крият лицата и... картите си.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на phenix
  phenix
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Колко от протестиращите са истински българи?

  Само най-доброто е достатъчно добро и нищо освен най-доброто не е достатъчно!
 2. 2 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Синовете носят бремето на своите родители!?!?!?.Самуел Финци е още едно изключение от тези правила.Ето пример как влияе ЧИСТИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ВЪЗДУХ на децата на КОМУНИСТИТЕ( Ицко Финци баща на Самуел е от тях)

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 3. 3 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Интелигентно интервю с интелигентен човек. Респект!

 4. 4 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  Протестите върнаха моралните стойности. Разберете ,че вече за много събития трябва да говорим в минало време. През февруари хора докарани до ръба на мизерията протестираха за да оцелеят. Бяха подпомагани от партии и мафия. Това е напълно обичайно за целия свят. Тархир , Бразилия , Испания и т.н.

  Но това , което се случи тук и в Турция е бунт за ценности. Не за хляб. За морал И много хора слагат каруцата пред коня. За да излезеш на бунт за морал , значи ти вече го имаш. За да излязат десетки , почти стотици хиляди - значи милиони в България вече не са соц. скотове ,а хора с ценности и морал , гражданско общество. Тоест България вече е различна. Въпросът е колко време ще отнеме на другите да го разберат

  15.02.1989 - 07.02.2018
 5. 5 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#2] от "Чърчил":

  че то новите комунисти са на запад.
  ти да с чул някой комунист да е пратил децата си в С. Корея или в Урал.

 6. 6 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Живеещият и работещ в Германия актьор Самуел Финци
  =======================
  тоя Сами ще си умре никому не известен и тук ,и на запад,та затова нека преброява понякога дивите зайци,за да се открие в живота ..

  http://www.youtube.com/watch?v=EMT6qgLE1j8

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#4:"Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)"]Протестите върнаха моралните стойности.[/quote]
  Какви морални стойности? Връщате единствено наглостта на Буда. Очевидно не ви пука за другите, важното е да се показвате колко сте "велики".
  Като говорим за стойности, простата сметка, показва, че за допълнителните 1,5 милиона лева, похарчени за да ви пазят, е можело да се направят 7-8 животоспасяващи операции (по 100 х. евро едната)!
  Да приказваш за морал е лесно, особено ако ти липсва!

 9. 9 Профил на branimirs
  branimirs
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Абе това на снимката не е ли Гъмов?

 10. 10 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 491 Неутрално

  [quote#0:"Самуел Финци"]“Обяснявам, че един пожарникар е станал премиер, без да има елементарно образование, как един цар, който не е живял в България от дете, изведнъж става премиер, после иска да стане президент...”[/quote]
  Много е жалко, когато известни хора на изкуството демонстрират толкова грубо политическите си пристрастия.
  Нека г-н Финци се опита да обясни на европейците как така г-н Костов, преподавател по политическа икономия и със съпруга – платена секретарка на БКП, е станал един от водачите на борбата за демокрация у нас. И как в резултат от активната му дейност най-голямата дясна политическа сила в България към момента е напълно унищожена?
  А “пожарникарят без елементарно образование” всъщност е инженер, кандидат на науките и български генерал – защо г-н Финци не го знае?
  Ако г-н Костов, преподавайки политикономия, е лицемерил умело, криейки истинското си отношение към “гнилия капитализъм”, то на г-н Борисов лицемерие в професията никога не му е било необходимо - в гасенето на пожари няма комунистическа идеология. На г-н Борисов не му се е налагало нито да шикалкави, нито да крие истинските си мисли – и тази искреност се проявява при всяко негово изявление. И ако някой още се чуди – точно в искреността е “харизмата” на неговата личност. Дай Боже повече такива “харизматични” политици в България! И повече хора, които да разберат, че между умелия изказ на един политик и морала му няма пряка връзка.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 11. 11 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1382 Любопитно

  [quote#3:"the_sceptic"]Интелигентно интервю с интелигентен човек. [/quote]
  А такива в БГ не са много на почит, все се намира някой "косъм в супата"... Някой роднина или приятел който е крив... и бргадирите скачат да отклоняват вниманието, за да не се види в тарапаната посланието на човека:
  1) Важното е, че тези протести са опит да се възстановят някакви морални стойности. Да има нещо като промяна, някакви ценности или поне функционираща система за всички
  2)Обяснявам, че един пожарникар е станал премиер, без да има елементарно образование, как един цар, който не е живял в България от дете, изведнъж става премиер, после иска да стане президент, как има хора в Европейския парламент, които не знаят езици. Въобще ние сме една страна на чудесата.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 12. 12 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1382 Весело

  [quote#10:"Конституционен съд? Е, сега вече ядосахте Европа!"]А “пожарникарят без елементарно образование” всъщност е инженер, кандидат на науките и български генерал [/quote]
  Хм, чудно ми бе кога чигуните 6те изпълзят - и ето, празно няма

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 13. 13 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#10:"Конституционен съд? Е, сега вече ядосахте Европа!"]Много е жалко, когато известни хора на изкуството демонстрират толкова грубо политическите си пристрастия. [/quote]
  И старият и младият Финци са надменни хора. Може да е характер, може да е възпитание. Старият е талантлив човек, младият май повече се представя за такъв. Аз лично не бих приел, че Сами има какво разумно да каже по повод проблемите в България.

 14. 14 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Достоен човек и актьор!Респект!

  4itatel
 15. 15 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  До коментар [#10] от "Конституционен съд? Е, сега вече ядосахте Европа!":
  А “пожарникарят без елементарно образование” всъщност е инженер, кандидат на науките и български генерал – защо г-н Финци не го знае"

  -Трудно е да се повярва,че има хора-толкова зле.

 16. 16 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Станишев, Местан, Доган, па и Волен Сидеров в момента ползват цялата държавна машина като своя, за да си отмъстят за предходното унижение. Както те го разбират.

  Но защо всички трябва да плащаме за това?

 17. 17 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Неутрално

  [quote#16:"Култура ми Бойко"]Станишев, Местан, Доган, па и Волен Сидеров в момента ползват цялата държавна машина като своя, за да си отмъстят за предходното унижение. Както те го разбират.

  Но защо всички трябва да плащаме за това? [/quote]
  И аз това се питам...
  Държавната машина е за да служи на обществото.Узурпирането и използването и за лични цели е "държавен преврат" по Станишев и Местан.
  И тия, и ония освирепяват,когато помиришат власт.Суверена никой не го брои, той е третата - излишна страна, в този "диалог". Нещо като досадник,който се употребява по предназначение, когато му дойде веремето, сетне му се подхвърлят някакви трохи и арогантно му се обяснява да млъква и да продължава с вегетацията.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 18. 18 Профил на Sinite - завоят наляво забранен
  Sinite - завоят наляво забранен
  Рейтинг: 939 Неутрално

  [quote#17:"Cherry_Paprika"]Държавната машина е за да служи на обществото.Узурпирането и използването и за лични цели е "държавен преврат" по Станишев и Местан. [/quote]

  точно така - те си мислят, че още живеят по тошово време, когато чл.1 на Конституцията им беше дал цялата власт - да ама не - вече сме в 21 век колкото и да не им се вярва и тяхната партийка се е запътила към бунището на историята

  Има два пътя - единият е десен, другият е грешен.
 19. 19 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]А може ли Европейският съюз да се окаже единствената сила, която да има реално влияние върху парламента?

  - Много ми се иска да не е единствената, тъй като трябва да престанем да разчитаме на подкрепа отвън. Това е част от народопсихологията ни – винаги има едни ТЕ, които се намесват - и за добро ,и за лошо.[/quote]

  И пак стигаме до въпроса за манталитета на Българина...Хората от поколението на Ботев,Левски,Стамболов и много други са знаели, че съдбата ни е в собствените ни ръце... В наши дни масово младите, а и доста възрастни, са просто чуждопоклонници...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 20. 20 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 491 Неутрално

  [quote#13:"Каишков - Гласът на Америка"]Аз лично не бих приел, че Сами има какво разумно да каже по повод проблемите в България.[/quote]
  Като живее в Германия, няма как да е наясно с подробностите. Но дори не си е направил труда да прочете биографията на ББ щом казва, че бил "без елементарно образование", а това е непростимо. Явно се доверява на приятели-костовисти, за които ГЕРБ е най-големият съперник, по-голям и от БСП. Може и да не знае, че започнаха съвсем по комунистически да си служат с гнусни лъжи като тази.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 21. 21 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 491 Неутрално

  До коментар [#16] от "Култура ми Бойко":
  Е, веднъж да се съглася с теб.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 22. 22 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 695 Неутрално

  "Просто трябва да се махнат!, Че как така бе, пич! Нали са избрани на редовни парламентарни избори с гласовете на народа, според закона! Няма да се махат, а ще работят под диктата на народа. Ако не знаем какво искаме, които и да дойдат ще си правят каквото си искат, а на нас ще ни дават каквото остане. Ще ги замеряме с домати и ще ги притискаме за да правят каквото трябва! "Материалът" ни е такъв, какъвто е. Друг нямаме! С този ще трябва да ковем законите на настоящето и бъдещето. Тези от сегашния парламент показаха, че са отстъпчиви! Да ги принудим да приемат закони като:1) закон за забрана на лесните кредити и търсене на наказателна отговорност (затвор), на тези които ги отпускат на неплатежоспособни, понякога слабоумни и психически нестабилни граждани;2) за се забрани със закон всякаква хазартна дейност на територията на България; 3) да се приеме най- строг закон, подобен на този в Малайзия, за борба с производството на наркотици и наркоразпространението в България, включително и от фармацевтичните фирми, уж произвеждащи обезболяващи наркотици за нуждите на онкологията; 4) да се приеме закон за защита на частната собственост в сферата на земеделието, където латифундиерите обсебват и експлоатират необезпокоявани вече 23 години земята на българите!

 23. 23 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#20:"Конституционен съд? Е, сега вече ядосахте Европа!"]Може и да не знае, че започнаха съвсем по комунистически да си служат с гнусни лъжи като тази.[/quote]
  Че те костомолците и комсомолците са си от едно котило. А и по каква точно линия някакъв дришльо, дето е учил да се кълчоти по сцената, ще ми се изказва за образованието на другите? Те във ВИТИЗ по тошово време бяха академик до академика. Само като погледнеш даскал Данаилова с прословутото "Збогом" и може да ти стане ясно за какво образование става дума. Да си гледа там филмчетата и да не се изказва неподготвен.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 24. 24 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Неутрално

  [quote#18:"Sinite - завоят наляво забранен"]точно така - те си мислят, че още живеят по тошово време,[/quote]
  Едва ли, по скоро се наблюдава едно освирепяване и самозабравяне,когато някой се докопа властта.Явно да разполагаш с власт е наркотично усещане.Не знам, не съм имала достъп,но сигурно е опияняващо,съдейки по шизофренните им реакции.И Боко беше така.
  Но тия се чувстват още по силни,направо са безсмъртни, не знам защо. А и като нямат коректив в съдебната система,който да ги озаптява, амока е пълен.
  Прокурорските риалитита, Волен с неговата комисия, все едно гледаме повторение на милиционерския филм. И тия ще катастрофират,даже и по - лошо. Няма начин като използваш "методите" на предния провалил се да си докараш цветя и рози.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 25. 25 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#22] от "bobhunter":

  Още една позитановска тиква ни пробутва "компетентни" съвети! Бе вие що не се хванете да свършите нещо полезно, вместо да ни заливате с простотиите си от сутрин до вечер? Хазарта щял да забранява, частната собственост щял да защитава... Че кой ти е взел насила собствеността бе? Хората сами са си дали нивите на арендаторите, защото не могат да ги обработват сами. Ти какво искаш, пак 80% от земята да буренясва, както беше след ликвидационните съвети ли? Хайде, веднага ти давам 32 декара ниви в Дунавската равнина, грабвай мотиката и отивай да копаеш, не да ми даваш акъли по форумите! Ама не ти стиска нещо. Искаш аз да се върна в България да копам, а ти да се правиш на умен от опушената си канцелария на "Посрано" 20 и да ме учиш как да живея. Я у лево. Имбецил.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 26. 26 Профил на svetopolk
  svetopolk
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#8:"focusnik"]Като говорим за стойности, простата сметка, показва, че за допълнителните 1,5 милиона лева, похарчени за да ви пазят, е можело да се направят 7-8 животоспасяващи операции (по 100 х. евро едната)! [/quote]
  Ами да бяха подали оставка още на 17-ти юни и нямаше да има протестиращи=>нямаше да има нужа някой да ни "пази"=>щяха да се направят 7-8 животоспасяващи операции. Кой е крив в случая?

 27. 27 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#21] от "Конституционен съд? Е, сега вече ядосахте Европа!":
  Като обяснявам, че сам диалогичен човек, никой не ми верва. Само ходят некви тука пот прозорцити и не ма остаят са наспа. Не мога да мисля, кат сам недоспал. Все пак сам с пожарникарски мозак..

 28. 28 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#24:"Cherry_Paprika"]И Боко беше така[/quote]
  Сериозно? Я да ни припомниш при кой точно протест Борисов не се е срещнал с протестиращите и не е реагирал на момента на исканията им - за АКТА ли, за шистовия газ, за закона за горите или за генно модифицираните храни? И накрая дори оставка подаде, макар, че други му спретнаха този мръсен номер с двойните сметки. Хайде не на нас тия болшевишки манипулации. Тия лоши, ама и Борисов не бил по-добър. Тия ще ги разправяш на баба си, не на мене.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 29. 29 Профил на corax
  corax
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#6] от "Дива селянка":

  Той псевдонима ти говори всичко.

  Интересно как този никому неизвестен Сами Финци, връчва награда и произнася реч на филмовите награди в Германия (местните "оскари", снима се във филми и сериали в Германия, има го на рекламни пана в Берлин играе в местните театри?

 30. 30 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Не е ясно какво толкова умно може да каже този българин, живеещ и работещ в Германия, относно ставащото тука, че да му се отделя такова внимание - поне да беше достатъчно талантлив....

 31. 31 Профил на corax
  corax
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#30:"petrana6"]поне да беше достатъчно талантлив.... [/quote]

  Много обичам хората да говорят наизуст! Ти в това си доста талантлив.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 33. 33 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#23] от "avatar":

  Ама на теб още ли ти се привижда Костов? Взимай мерки, доде не е късно!

  П.П. Не върви привърженик на човек, дето е чел-недочел само "Винету", да говори за "Збогом". Някакси неудачно е.

 34. 34 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Има много българи, които плащат данъци в по-богатите държави на съюза. Този апел на Самуел Финци към по-активна позиция на ЕС към случващото се тук е добра идея. А иначе какво да кажа за самия него - притежава това, което не се купува с пари. Да е жив е здрав!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 35. 35 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2014 Любопитно

  До коментар [#6] от "Дива селянка":

  Хайде всеки да говори за себе си! Имам лични впечатления, че селяните са морални хора. Може би само питомните?!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 36. 36 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#33:"Знам и Мога"]дето е чел-недочел само "Винету[/quote]
  Евтините ви манипулацийки вече не минават. Това, че Борисов е казал, че любимата му книга е "Винету" не значи, че е чел само нея. А и колкото да се пенявите, до няколко месеца Борисов отново ще е Премиер, а вие - все същите злобни костомолци, на които не остава нищо друго, освен да беснеят и да лъжат из форумите. Жалки сте.

  P.S. Я кажи др. Костов колко книги е прочел, освен трудовете на Маркс и учебниците по политикономия на соца?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 37. 37 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 695 Неутрално

  До така наречения "Аватар". Не си никакав Аватар, както и аз не съм "Позитановска тиква". Обиждаш без никаква причина, защото си един мръсен , недооформен и недодялан ПАЦУЛ. ЗАВЪРШЕН СЕЛЯНДУРСКИ ПРОСТАК. Аман от мръсни и гадни, тъпоглави копелета в тази държава.

 38. 38 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#29] от "corax":

  Дреме ми.Сина няма харизма. Въпреки,че съм по-млада от сина харесвам бащата...може би това единствения бг евреин ,който харесвам.Има уникален талант, вкл. да се прави на ''Аз,Клавдий''..мдам.

  Самито обаче си е головодник. Аре поздрав;

  http://www.youtube.com/watch?v=ISJyDF9RptM

 39. 39 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 491 Неутрално

  [quote#38:"Дива селянка"]може би това единствения бг евреин ,който харесвам.[/quote]
  Аз пък харесвам и него, и още много други, да са ни живи и здрави.
  Критикувам сина за една политическа некоректност - и дотук. Други да оценяват професионалните му качества.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 40. 40 Профил на ОЗАРЕН
  ОЗАРЕН
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#1] от "phenix":
  [quote#1:"phenix"]Колко от протестиращите са истински българи?[/quote]

  Всичките. Боклуците, турците и чуждопоклонниците са в парламента. Както и тез дето ги подкрепят

  русофобството и соросоизма са тежка психична диагноза
 41. 41 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 594 Неутрално

  всичко е за пари, 1 милиард е с много нули, алчни комунисти

  BG e мини империя на злото.
 42. 42 Профил на myth
  myth
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Уважаеми Санчо,
  Хайде ти да не ни говориш за морални стойности! Германското ти битие (което очевидно е приключило) едва ли ти дава право да говориш за нас, които живеем тук и четири години имахме за министър председател една мутра! Нямаме желание той да се върне отново. А протестите ще доведат единствено до това! Това е тайната им цел! Жалко за заблудените добронамерени граждани.

 43. 43 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 470 Неутрално

  " Протестите" преследват една единствена цел , ако е възможно в България да се увековечи властта на чуждите монополи, на мафията и на мутрите!Всичко друго е от лукого...

 44. 44 Профил на Pincherina
  Pincherina
  Рейтинг: 572 Весело

  кои морални ценостти ще ВРЪЩАТЕ бре, Сами??frarernite и egalite?с байряците и лозунгите кат' на деветосептемврийска манифестация?))

  "koeto ku4e me e zalaqlo,vse e pobesnqlo":)Pincherina
 45. 45 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1934 Неутрално

  [quote#13:"Каишков - Гласът на Америка"] Аз лично не бих приел, че Сами има какво разумно да каже по повод проблемите в България.[/quote]

  По повод проблемите в България не само Финци, ами абсолютно никой от протестърите не е казал нещо съществено, камо ли разумно!

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на smokingpipe
  smokingpipe
  Рейтинг: 418 Неутрално

  " Такива хора крият лицата и... картите си. "
  Личните карти .

  За всяка страна си имат отделно име и биография .

 48. 48 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  "а германските жълти вестници са детска градина в сравнение с нашите".

  Ми прав е. Щом като в. Билд, който минава за най-жълтия, прави дори разследваща журналистика и понякога наистина се занимава със сериозни неща, то верно, че на 2жълтия фронт " са още детска градина.
  Между другото Самюел Финци е доста известно име в Германия. Това за незнаещите.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 49. 49 Профил на xabren
  xabren
  Рейтинг: 422 Неутрално

  До коментар [#6] от "Дива селянка":

  Така ли ти наредиха от Позитано 20 да пропангадираш? Казваш, трябва да се следва правилната линия, спусната от Масква?

 50. 50 Профил на lindentown
  lindentown
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Поздравявам г-н Самуел Финци и за позицията, и за това, че е намерил време да протестира в София, след като живее в Германия. Но за ББ не е прав. Никакъв пожарникар не е той, въпреки че формално е завършил пожарникарския факултет в Симеоново. ББ има трудов стаж на обикновена мутра, преди да се "прероди" в политик и партиец.

 51. 51 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#49] от "xabren":

  На позитано ваш сънародник кудкудяка ,което означава -не ме търси дето ме няма.

 52. 52 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 1042 Любопитно

  "Живеещият и работещ в Германия актьор Самуел Финци
  =======================
  тоя Сами ще си умре никому не известен и тук ,и на запад,та затова нека преброява понякога дивите зайци,за да се открие в живота .. "

  №6
  Дива селянка

  Някой хора си мислят , че като афишират простотията си, вкл.и с ника си, то читателите ще ги вземат за много интелигентни.

 53. 53 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#52:"Петър Иванов"]ще ги вземат за много интелигентни. [/quote]
  Въобще нямам такива претенции.И то в анонимен форум. Това го оставям на ''умните'', ''красивите'' емигранти да го доказват. И без туй нямат друго развлечение.

 54. 54 Профил на Brickleberry
  Brickleberry
  Рейтинг: 726 Весело

  [quote#0:"Самуел Финци"]
  - Как обяснявате в Германия ситуацията тук?

  - Много лесно. Обяснявам, че един пожарникар е станал премиер, без да има елементарно образование, как един цар, който не е живял в България от дете, изведнъж става премиер, после иска да стане президент, как има хора в Европейския парламент, които не знаят езици. Въобще ние сме една страна на чудесата.[/quote]

  "Не е важно какво е казал, все е вярно каквото и да е казал" by shileto @ 11:18; 18 ное, 2015
 55. 55 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#2] от "Чърчил":

  "Морални ценности". Та кога ги е имало в България. Никога

 56. 56 Профил на lynyrdskynyrd
  lynyrdskynyrd
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Самуел Финци, актьор: Протестите са опит за връщане на моралните стойности...............
  При цялата ми симпатия към чистотата на хората на изкуството...
  Допускайте понякога, че протестите са и опит за завръщане на неморалните политици......

 57. 57 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 418 Неутрално

  ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК КОЙТО И НАВЪН ДА ЖИВЕЕ ПАК Е ПРАВИЛНО ОРИЕНТИРАН И ИМА КАКВО ДА КАЖЕ ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ У НАС !!! ЗАЩО Е В ГЕРМАНИЯ, А НЕ В БЪЛГАРИЯ ??? ЕТО НА ТОЗИ ВЪПРОС ДА СЕ НАПЪНАТ И АКО МОГАТ ДА ОТГОВОРЯТ ВСИЧКИ ГЛАСУВАЛИ И ПОДКРЕПЯЩИ БКП/БСП И ДПС !!! ЗАЩО ВСИЧКИ СТОЙНОСТНИ ХОРА ОТДАВНА СА СТИГНАЛИ ДО УБЕЖДЕНИЕТО ,ЧЕ ТУК С КОМУНИСТИ , ТУРЦИ И ЦИГАНИ НЯМА КАК ДА СЕ НАДЯВАМЕ НЕЩО ДОБРО ДА СЕ СЛУЧИ ЗАНАПРЕД В БЪЛГАРИЯ !!! ПО СКОРО ВЪРВИМ КЪМ ЗАТРИВАНЕ НА ТАТКОВИНАТА !!! ОСТАВКА ДРУГАРИ И ПОВЕЧЕ НЕ НИ МЪЧЕТЕ !!! ОСТАВКА !!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK