Видео: Тор попада в Света на мрака

Студиото "Марвъл" представи за пръв път основния пълен трейлър към новия филм "Тор: Светът на мрака" в рамките на организираната за пръв път тази година YouTube Geek Week. От "Форум Филм" предоставиха на "Дневник" възможността първи да го публикува с български субтитри.


В "Тор: Светът на мрака" събитията продължават тези от първия филм "Тор: Богът на гръмотевиците" и "Отмъстителите", където заедно с другите супергерои от Вселената на "Марвъл" Тор се изправя в епична битка с коварния си брат Локи (Том Хидълстън), който заплашва да унищожи Земята.
Видео: Тор попада в Света на мрака

© Форум Филм България


В интервю по време на снимките на филма Крис Хемсуърт, който за трети път се превъплъщава в ролята на Бога на гръмотевиците, споделя: "Отмъстителите" беше като стъпка встрани между пътуванията на Тор, но "Светът на мрака" започва оттам, където оставихме Тор в първия филм – той е на път да наследи трона на Асгард и да спечели правото да бъде крал, както и да осъзнае отговорността, която върви с титлата, тъмните й страни и тайни."


Видео: Тор попада в Света на мрака

© Форум Филм България


Запитан дали в "Тор: Светът на мрака", режисиран от Алън Тейлър ("Игра на тронове"), ще видим същото чувство за хумор, както в "Отмъстителите", Хемсуърт през смях отрича с думите, че "Ръбърт Дауни-младши няма да участва, а той е човекът, който се грижи за това".


Вместо Железния човек (Робърт Дауни-младши) има друг герой от Вселената, който все повече внимание през последните седмици. Локи – непокорният доведен брат на Тор. През юли, по време на конференцията за научна фантастика, комикси и видеоигри в Сан Диего "Комик Кон", именно Локи беше една от големите изненади в представянето на филма.


Тогава Том Хидълстън, който играе ролята на мистичния очарователен злодей, потвърди, че героят му ще претърпи развитие след "Отмъстителите" и първия филм за двамата братя от Асгард.


Допълнението на Крис Хемсуърт е, че "Взаимоотношенята на двамата герои минават през различни фази. Да не забравяме, че Локи се опита да ме убие за седми път, както и да унищожи Земята. В същото време Тор единствен проявява съпричастност към Локи точно защото не са кръвни братя. Една фраза от "Отмъстителите" най-точно описва отношенията им: "Мери си думите. Може да е луд, но все пак ми е брат."


Видео: Тор попада в Света на мрака

© Форум Филм България


Друг основен персонаж от "Тор: Богът на гръмотевиците", която в новия трейлър на "Тор: Светът на мрака" изненадващо се появява в Асгард, е Джейн Фостър (Натали Портман).


За присъствието на землянката, която плени сърцето на Тор в първото му филмово приключение, русокосият актьор коментира: "Мостът между Асгард и Земята, както и между тях двамата, беше разрушен и трябва да намерим начин да го поправим."


В "Тор: Светът на мрака" ще видим също епични битки за спасяването на Земята и на Деветте територии от загадъчен враг, който се е прицелил в цялата Вселена. Тор се бори да възстанови реда във Вселената, но древна раса, предвождана от отмъстителния Малекит, се завръща, за да я опустоши и потопи в мрак. Изправен пред враг, на който дори Один и Асгард не могат да устоят, Тор трябва да поеме своя най-опасен личен поход, който ще го събере отново с Джейн Фостър и ще го принуди да пожертва всичко, за да спаси света ни.


Видео: Тор попада в Света на мрака

© Форум Филм България


В "Тор: Светът на мрака" освен познатите Крис Хемсуърт в ролята на Тор и Натали Портман като Джейн Фостър, ще видим още Стелан Скарсгард, Идрис Елба, Кристофър Екълстън, Адеуале Акинуойе-Агбадже, Кат Денингс, Рей Стивънсън, Закари Ливай, Таданобу Асано и Джейми Алегзандър. Специално участие имат Рене Русо и Антъни Хопкинс в ролята на Один.


Филмът тръгва по кината на 3D и IMAX 3D в България от 1 ноември - седмица преди премиерата му в САЩ.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK