Лондон е най-добрият град в Европа, а Ню Йорк е най-популярен в света

Както подобава на един град с претенции в Лондон дори уличните табели се лъскат редовно.

© Reuters

Както подобава на един град с претенции в Лондон дори уличните табели се лъскат редовно.



Лондон беше обявен за най-добър град в Европа в допитване на института "Ипсос Мори", като същевременно е вторият по популярност мегаполис в света след Ню Йорк, съобщи вестник "Ивнинг стандарт". В него са участвали хора от 24 страни.


Те са определили британската столица за най-доброто място за правене на бизнес на Стария континент, докато Париж и Рим са посочени за най-добрите места, които трябва да се посетят в Европа. Ако се вземат предвид всички градове по света, то Ню Йорк е най-доброто място за правене на бизнес. В глобалната класация Цюрих пък е най-доброто място за живеене, докато Париж е предпочетен, като място за посещение.


От 48 града, предложени за глобалното подреждане, Лондон и Ню Йорк са единствените, които попадат на първите пет места във всяка от категориите. Британската столица е на трето място в класацията на най-подходящото място за живеене, четвърто място в класацията за най-добрите места за посещение и на пето място в класацията на най-добрите места за бизнес в света.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK