Наградата за поезия "Иван Николов" излъчи новите си фаворити

Фрагмент от корицата на "Басма и габардин" на Диана Иванова, една от номинираните поетеси.

© Жанет 45

Фрагмент от корицата на "Басма и габардин" на Диана Иванова, една от номинираните поетеси.Шестима автори ще се борят за Националната награда за поезия "Иван Николов", съобщиха организаторите от издателство "Жанет 45".


Журито в състав Биляна Курташева, Марин Бодаков и Пламен Дойнов е прочело 65 книги и от тях е излъчило "Трябва да се види" (изд. "Сонм") на Амелия Личева, "Маргьорит (и други регистри)" (изд. АРС) на Валентин Дишев, "Басма и габардин" ("Жанет 45") на Диана Иванова, носителката на наградата за поезия "Николай Кънчев" Оля Стоянова за новата й стихосбирка "Улица "Щастие" и също номинираните за двете награди Иво Рафаилов за "Изброими изкушения" ("Пергамент") и Йордан Ефтимов за "Сърцето не е създател" ("Смол стейшънс прес").


В периода на избистряне на номинациите журито е откроило също така актуалните издания на Крум Филипов, Пламен Антов, Галина Николова, Белослава Димитрова, Иван Сухиванов, Владислав Христов, Станислава Станоева, Тони Теллалов, Мария Донева, Росен Карамфилов, Любомир Левчев, Найден Вълчев, Васил Сотиров, Иван Матанов.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK