Pussy Riot се разделиха с Надя Толоконникова и Мария Альохина (обновена)

Надежда Толоконникова и Мария Альокина по време на снощния благотворителен концерт на "Амнести интернешънъл" в Ню Йорк. Те бяха представени на сцената от многократно подкрепялата ги Мадона.

© Shannon Stapleton, Reuters

Надежда Толоконникова и Мария Альокина по време на снощния благотворителен концерт на "Амнести интернешънъл" в Ню Йорк. Те бяха представени на сцената от многократно подкрепялата ги Мадона.Надя Толоконникова и Мария Альохина, двете най-популярни лица на руската анархо-пънк група Pussy Riot, вече не са част от нея. Това заявяват останалите членове на бунтарската формация.


В момента Надя Толоконникова и Мария Альохина са в САЩ като част от Pussy Riot, където дадоха няколко интервюта, в които разказаха за преживяванията си в затвора и осъждането си за "хулигантство и насаждане на религиозна омраза" след протестния си концерт в московския храм-паметник "Христос Спасител". В тях те отново разкритикуваха политиката на Владимир Путин и определиха освобождаването им като неуспешен пиар ход на президента. Вчера те бяха представени от Мадона по време на благотворителен концерт на "Амнести интернешънъл" в Ню Йорк, а визитата им в САЩ включва посещение на американски затвори и срещи с активисти, борещи се правата на човека.


"Ние сме много щастливи от освобождаването на Надя и Маша", пишат в блога си останалите членове на групата, които запазват анонимност. Според политиката им всеки може да бъде част от концертите и протестните акции на Pussy Riot. "Ние се гордеем от начина, по който те издържаха на тежките съдебни процеси, както и устремеността им, която ги запази въпреки условията в колониите. Но за наше съжаление те толкова се отдадоха на проблемите с руските затвори, че загърбиха основните принципи на нашата група - феминизмът, отстояване на сепаратизма, борбата срещу авторитарната политика и култ акъм личността - все фактори, заради които те бяха несправедливо осъдени. Изгубихме две приятелки, две спътнички в идеологията си. Но светът спечели две смели, интересни и отстояващи позициите си борци за човешките права." Изявлението включва пожелание за всичко най-добро в тяхната "нова кариера". 
В текста се казва още, че амнистирането на Толоконникова и Альохина "не е пределът на нашите мечти". Ние настояваме за възстановяване на справедливостта - пълна отмяна на присъдите и признаване на цялото дело срещу Pussy Riot, се казва в текста. Авторите се надяват това да стане на 21 февруари, годишнината от изпълнението на песента "Богородице, прогони Путин!" в централния московски храм.
Ето още от откритото писмо от името на групата:


"Днес за никого не е тайна, че Маша и Надя напуснаха групата и повече няма да се завимават с акции. (...) Както е известно правозащитната дейност е несъвместима с радикални политически изказвания и провокативни арт-работи, повдигащи конфликтни теми в съвременното общество. Освен това половият конформизъм е несъвместим с радикалния феминизъм. Правозащитната дейност не може да си позволи критика на нормите и правилата, залегнали в основата на устройството на съвременното патриархално общество, защото те се явяват институционална част от това общество и не може да се излезе от рамките на установените в него правила."


Авторите на писмото казват, че двете бивши участнички "отказват каквито и да е контакти с нас".


"Към момента наблюдаваме възмутително за нас противоречие - от една страна към Надя и Маша е приковано огромно внимание на медиите и на световната общественост, на тяхните пресконференции се събират тълпи от журналисти, хората попиват всяка тяхна дума, но досега никой не ги чува.


Практически във всяко интервю те повтарят, че са напуснали групата, че повече не представляват Pussy Riot, а действат от свое име, че повече няма да се занимават с арт-проекти и т.н. Но заглавията на статиите продължават да са изпъстрени с името на групата, всички техни публични прояви се обявяват като участие на Pussy Riot, а думите им за напускането се тълкуват като прекратяване дейността на цялата група Pussy Riot, пренебрегвайки факта, че на амвона се появиха не две, а 5 момичета в маски, а на Лобното място на Червения площад бяхме осем.


Апотеоз на това неразбиране е анонсирането им за благодарствената реч за Amensty International като първото легално участие на Pussy Riot на концерта в "Баркли център" в Ню Йорк, което само по себе си е възмутително - нали на всички е известно, че Pussy Riot никога не се появява на легални концертни сцени с предварително обявяване на участието си.


При това на афиша на това мароприятие вместо имената на Надя и Маша беше показан мъж с качулка и електрическа китара, а под надписа Pussy Riot организаторите агитираха народа да си купи скъпи билети.


Всичко това крайно много противоречи на принципите на групата Pussy Riot.


Ние сме женски сепаратистичен колектив, поради което мъж не може да ни представлява на афиш или в реалния живот.


Ние се придържаме към лява антикапиталистическа идеология и поради това никога не взимаме пари за гледането на нашите произведения, всички клипове се разпространяват безплатно в интернет, зрители на пърформънсите винаги се оказват случайна хора, а и освен това ние никога не продаваме билети за свое "шоу".


Само нелегални изпълнения на неочаквани и непредвидени за такава цел публични места и разпространяване на клиповете в открити общодостъпни източници.


Анонимни сме, защото се обявяваме против култа към личността, против йерархията, възникваща в това число и на базата на външни данни, възраст и подобни социални признаци. Прикриваме лицата си, защото сме против използването на женското лице като бранд за пробутване на някакви стоки или услуги.


Обединяването на образите на протестна феминистка пънк-група и законопослушни правозащитнички разваля както нашия имидж, така и новото амплоа на Надя и Маша.


Така че чуйте ни най-после!


Моля да се отнасяте с уважение към техния избор.


След като сме се оказали с Надя и Маша от различни страни на барикадата, разделете ни. Запомнете - ние повече не сме Надя и Маша, а те повече не са Pussy Riot.


Кампанията Free Pussy Riot приключи, като арт-група имаме моралното право да запазим своята арт-практика, име и визуален образ отделно от други организации.


Анонимни участнички в Pussy Riot: Кот, Гараджа, Фара, Шайба, Серафима и Шумахер"


Засега няма коментар от Надя Толоконникова и Мария Альокина.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BarBQ
  BarBQ
  Рейтинг: 925 Весело

  Сега осъзнавам колко близки по значение са Pussy и Путин.
  Навярно ще сформират нова банда - Putin Riot?

 2. 2 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 633 Любопитно

  "... основните принципи на нашата група - феминизмът, опълчването на сепаратизма, ..." все едно Осама Бен Ладен да се бори срещу тероризма ?!?

 3. 3 Профил на blockhead
  blockhead
  Рейтинг: 439 Неутрално
 4. 4 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  "след протестния си концерт"
  КОНЦЕРТ? Дневник, шегувате ли се, платиха ли ви или толкова ви е вече професионалната и гражданска съвест??

  В Русия съм! В Русия съм!
 5. 5 Профил на ok
  ok
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#2] от "_dan_":

  Пише "отстояване на сепаратизма", каквото и да значи.

 6. 6 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Блузките на експуситата кефят!

  Не съм магаре;-)
 7. 7 Профил на Binko Georgiev Binev
  Binko Georgiev Binev
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Тия пусита са ага ти и пуситата.
  Докато тия двете бяха в затвора, пуситата даваха интерв\та в маски, станаха известни заради тях. И накрая ги изгониха.
  Сега оства да са се регистрирали и като търговска марка (май бе имало такива новини), да са изкрали пари за тяхна сметка и накрая да им бият ритника.
  Просто използвани и изхвърлени.

 8. 8 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Нищо не казват как са се държали в затвора с тях.Мълчат като рускини.

 9. 9 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  И сега какво , порноактриси ли ще станат

 10. 10 Профил на Binko Georgiev Binev
  Binko Georgiev Binev
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#8] от "xalikarans":

  нали искат да се борят за правата на затворниците.

 11. 11 Профил на Binko Georgiev Binev
  Binko Georgiev Binev
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#9] от "shileto":

  не, шилета

 12. 12 Профил на tashko1
  tashko1
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#2] от "_dan_":
  Тука хубаво се правиш на оригинален, но кажи на тия с опорните точки, че искането за референдум относно НАТО и ЕС и повече от смешно. Защо не искаш и референдум за участието ни във Втората световна война. Доста си комичен.

  Не чета отговори на коментарите си :)
 13. 13 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 633 Неутрално

  [quote#5:"ok"]Пише "отстояване на сепаратизма", каквото и да значи. [/quote] - поправили са текста

 14. 14 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Пуситата са певици, колкото и аз! Те са просто бойци от онази Ан Нусра, дето са сформирали юдомасоните за разсипване на Русия. Нищо повече! Вече са им осребрили "подвига" и сега минават в трета глуха, където всъщност им е мястото.

 15. 15 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 524 Весело

  [quote#12:"tash че искането за референдум относно НАТО и ЕС и повече от смешно.[/quote]------------------------------------------Ако сега има референдум за тези неща, като НАфТО и ЕС, малко ще са баламите да го подкрепят. Но сега става дума за пуситата и техият порнофилм в природонаучния музей и развалата на развалената им група.

 16. 16 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Тези всичко друго могат да правят, но не и да пеят.

 17. 17 Профил на iSiktir
  iSiktir
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Тия ако си показваха задниците в храмове, щяха да си заминат в затвора и никой нямаше да им знае имената.
  Нито могат да пеят, нито порното им е много качествено.
  Обаче понеже са ревнали против Путин - сега ще ги разнасят по целия свят тъпите кокошки.

  Путин - враг номер 1 на тутраканската селищна система
 18. 18
  Norman Granz
  Рейтинг: 3771 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 19. 19 Профил на BarBQ
  BarBQ
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#8] от "xalikarans":

  Ми нали са рускини.
  Кат японки ли искаш да мълчат?

 20. 20 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  "след протестния си концерт в московския храм-паметник "Христос Спасител"."
  Звучи цинично и въобще не е оригинално. Да бяха изгнили в затвора. Дано в САЩ внимават със замразените пилета, имайки предвид афинитета на тези дами към замразените животински и непреодолимата им страст да си ги завират .....тук - таме

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на български русофил
  български русофил
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Дадоха им награда за клипа и са отишли да си я получат на крака! Клипът в църквата е хит за америка . Низойдя че Никой не го е гледал или слушал мелодията

  Произведенията на гениите представляват кристализация на мислите и емоциите на художника - Светослав Рьорих
 23. 23 Профил на ХДС(CDU)
  ХДС(CDU)
  Рейтинг: 524 Любопитно

  До коментар [#18] от "Norman Granz":

  Путин не ги е накарал да си правят концерта в църква. Има много набожни руснаци и това не може да бъде ненаказано, защото е гадна подигравка. Но това си е подигравка и към тези които са вярващи по убеждения въобще в целия свят. Трябваше да има реакция, защото следващия път можеха да направят нещо още "по-ексцентрично", защото човешката простотия граници няма и това не им е първата изцепка. Наказанието им е съгласно руските закони и руските порядки. В САЩ също има много крайни присъди за дребно хулиганство и употреба на оръжие.

 24. 24 Профил на ramones79
  ramones79
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Да поискат да ги заведат и в Гуантанамо.

 25. 25 Профил на Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Рейтинг: 1748 Весело

  А замразените пуйки къде ще си ги туряме сега?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 26. 26 Профил на Durruti
  Durruti
  Рейтинг: 581 Неутрално

  И сега кой ще прави публични оргии в музеи?

 27. 27 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2208 Весело

  Посирают се посраха

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 28. 28 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2208 Весело

  [quote#26:"Durruti"]И сега кой ще прави публични оргии в музеи? [/quote]


  Вокална група Семен, ааа Фемен.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 29. 29 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 622 Неутрално

  [quote#18:"Norman Granz"]Пуситатао бяха превърнати в световни звезди от глупака Путин и придворните му шутове. [/quote]

  Продуценте надемократичени, записвай:
  1. Путин не е глупак, колкото и да ти се иска да е такъв. Не съм му фен, но просто не е. И това е факт.
  2. Косвено доказателство за твърдението по т.1. е друг един факт: че западната преса целодневно се занимава с омаскаряването на Путин. А тези хора / омаскарителите/ не се занимават с глупаци. Защото самите те не са.
  3. Нещастните охахавени вагини бяха превърнати в световни звезди не от Путин и хората му, а от западните медии, които раздухаха до небесата един обикновен скандал между органите на една авторитарна власт и ексцентрични некадърници, готови да се изсерат на всичко, белким някой им обърне внимание. Е, обърнаха им. Но не защото са талантливи или ценностите, които проповядват са приемливи, а защото се вписаха във всеобщия вой срещу Путин.
  ....................
  Хайде обуздай малко обзелия те ентусиазъм, че е много досадно да гледа човек как практикуваш онзи спорт, наречен "телешки възторг от демокрацията"!

  Не съм магаре;-)
 30. 30 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 695 Неутрално

  ''При това на афиша на това мароприятие вместо имената на Надя и Маша беше показан мъж с качулка и електрическа китара, а под надписа Pussy Riot организаторите агитираха народа да си купи скъпи билети.
  Всичко това крайно много противоречи на принципите на групата Pussy Riot.''
  _______________________
  Драги пусита, когато чичко-паричко ви обръсне, водещ 'принцип' става, коя първа от вас ще му направи свирка!!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 31. 31 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 638 Любопитно

  До коментар [#2] от "_dan_":
  [quote#2:"_dan_"]"... основните принципи на нашата група - феминизмът, опълчването на сепаратизма, ..." все едно Осама Бен Ладен да се бори срещу тероризма ?!? [/quote]
  До коментар [#12] от "tashko1":
  [quote#12:"tashko1"]До коментар [#2] от "_dan_":
  Тука хубаво се правиш на оригинален, но кажи на тия с опорните точки, че искането за референдум относно НАТО и ЕС и повече от смешно. Защо не искаш и референдум за участието ни във Втората световна война. Доста си комичен. [/quote]
  Ташко,не си прав батенце!Двете руски еврейки от Пуси Райът
  станаха за смях!Всички нормални хора(повтарям "нормални
  хора"ги оплюха!
  И за Референдум ЗА,или ПРОТИВ участието на България в ЕС и НАТО също не си прав!Нали се пишете тук (ти и такива като теб)за големи"демократи"Защо да няма такъв Референдум?
  В другите европейски държави как имаше?Рано,или късно такъв Референдум ще има!И тогава на теб и такива като теб хич няма да ви е смешно!
  Ето днес Гагаузия гласува за включване автономния им район в Митническия съюз и отцепване от Молдова!

 32. 32 Профил на Conservator
  Conservator
  Рейтинг: 581 Неутрално

  ''Pussy Riot: Ние се придържаме към лява антикапиталистическа идеология''

  Това се знае отдавна, че пуситата са крайно леви комунистки-феминистки, но защо най-големите им привърженици в този сайт са все десни про-западни капиталсти? И с дявола ще се съюзят за да са срещу Путин.

  Trump '16
 33. 33 Профил на Петко
  Петко
  Рейтинг: 534 Весело

  Хаха, на никого не пожелавам да си има работа с луди рускини...

  Damnant quod non intellegunt.
 34. 34 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  До коментар [#32] от "Conservator":

  [quote#32:"Conservator"] но защо най-големите им привърженици в този сайт са все десни про-западни капиталсти?[/quote]

  Щото са ограмотени...ъъъ.. специфично.
  И щото са "десни", ама от българско.

  Ecrasez l’infâme
 35. 35 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  До коментар [#32] от "Conservator":

  Ако знаеш па местните "леви" как вият срещу катеричките.
  Сбъркана държава и население....

  Ecrasez l’infâme
 36. 36 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  "Според отвореното писмо самата им поява на концерта, на който те са били просто специални гости, а не изпълнители, противоречи на принципите на Pussy Riot, тъй като групата никога не е участвала в събитие с комерсиална цел."

  Руската антилогика в действие....

 37. 37 Профил на redeemer
  redeemer
  Рейтинг: 409 Весело

  До коментар [#9] от "shileto":
  "И сега какво , порноактриси ли ще станат "

  Напиши в гугъл:
  "nadya tolokonnikova museum"
  18+.

 38. 38 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  [quote#33:"chernobyl"]Хаха, на никого не пожелавам да си има работа с луди рускини... [/quote]
  Не знаех, че е имало не луди рускини. В матушката всичко е объркано. От 1917 г. досега...., даже объркаността е вече генетична.

 39. 39 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 622 Неутрално

  [quote#38:"GreenEyes"]Не знаех, че е имало не луди рускини. В матушката всичко е объркано. [/quote]

  Добре, де - неосведомен си до кретенизъм. Това може ли да е аргумент, как мислиш?

  Не съм магаре;-)
 40. 40 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Многословен начин да кажат, че са ги изритали от отбора.

 41. 41 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  [quote#16:"balkantourist"]Тези всичко друго могат да правят, но не и да пеят.[/quote]
  А дали можеха да пеят? „в смисъл дали имаха певчески умения“?

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 42. 42 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  [quote#40:"bluescreen"]Многословен начин да кажат, че са ги изритали от отбора[/quote]
  ... "пфу"- т'ва стига да напиша по вАпроса...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 43. 43 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2895 Любопитно

  [quote#39:"Марко"]Добре, де - неосведомен си до кретенизъм. Това може ли да е аргумент, как мислиш? [/quote]
  Прекрасен аргумент е. Всичко е документирано в историята на Раша - от 1917 год. досега. Колко поколения са това? От всички руснаци, с които съм разговарял в Щатите (сигурно стотици) , съм чувал чистосърдечното признание, че чипът им е увреден и те се стремят да си възстановят психиката колкото могат в една свободна и нормална държава.
  Освен това най-ненормалните управници (диктатори) в светованата история след 1917 г. са тези в матушката. Изтребиха десетки милиони руснаци, съсипаха интелигенцията си, прогониха всичко що годе нормално и кадърно.
  Айде със здраве....

 44. 44 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2725 Неутрално

  От групата остана само Riot...
  Pussy-тата духнаха на запад, като всички прагматични барошни...

  I Want To Believe
 45. 45 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  От всичко което прочетох лъха на шизофрения, руско-съветска шизофрения.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 46. 46 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Още едно показно как в тази страна малцина са психично здрави.

 47. 47 Профил на doldrums
  doldrums
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Аха! Значи то така или иначе си роптаем срещу Орешко, остана да правим секс в музей да получим визи за САЩ.

 48. 48 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  [quote#23:"ХДС(CDU)"]Има много набожни руснаци и това не може да бъде ненаказано, защото е гадна подигравка.[/quote]

  Глупости на търкалета.
  "Набожните" руснаци целуват ръцете на кагебейските фарисеи с ролексите.
  Червените шапчици ( будьоновки им се вика ) вечно говорите за неща които не разбирате - икономика, вяра, християнство, морал, етика, ...

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 49. 49 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1554 Любопитно

  [quote#29:"Марко"]Продуценте надемократичени, записвай:
  1. Путин не е глупак, колкото и да ти се иска да е такъв.[/quote]

  Мислиш ли ?!

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 50. 50 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  [quote#29:"Марко"]2. Косвено доказателство за твърдението по т.1. е друг един факт: че западната преса целодневно се занимава с омаскаряването на Путин. А тези хора / омаскарителите/ не се занимават с глупаци. Защото самите те не са. [/quote]

  Пак нищо не си разбрал товарищ - те не Го омаскаряват, те казват истината за Него. Това е проблема при вас дрОгарчетата - когато ви казват истината мислите, че ви мразят.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 51. 51 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  [quote#29:"Марко"]3. Нещастните охахавени вагини бяха превърнати в световни звезди не от Путин и хората му[/quote]

  Напротив, напротив.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 52. 52 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Ша ги вземат у ташкенския пуси райът, кво им пука!

 53. 53 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  До коментар [#11] от "bachmann1":
  Замразени ли , ей почнахте на по едри неща Леко да се не повредите

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  [quote#32:"Conservator"]Това се знае отдавна, че пуситата са крайно леви комунистки-феминистки, но защо най-големите им привърженици в този сайт са все десни про-западни капиталсти?[/quote]

  Пак ли нищо не разбрахте вееее, пак ли веееее Ние не поддържаме тяхната идеология ! Дори не одобряваме проявата им ! Всичките им прояви !!!
  Ние се изумяваме на абсурдната реакция на действията им от страна на властта. Тази реакция беше крайна и показва много неща. Какво ? Е всичко ли трябва да ви обясним сдъвкано !!! Оставям ти да помислиш за домашно. Повярвай ми, мисленето ще ти бъде много полезно като дейност.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 56. 56 Профил на lil.brain
  lil.brain
  Рейтинг: 725 Неутрално
 57. 57 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#4] от "Веселин Дечев":

  А какво е било, ако не е било протестен концерт?

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK