Фестивалът за късометражното кино в Оберхаузен гостува в София

Фрагмент от логото на фестивала

© https://www.facebook.com/kurzfilmtage/

Фрагмент от логото на фестивалаМеждународният фестивал за късометражно кино в Оберхаузен ще представи акценти от програмата си от 2013 г. в център за култура и дебат "Червената къща" днес от 19:30 ч., а събитието ще обхване и вечерта на 27 февруари.


Фестивалът, който гостува в София с помощта на Гьоте-институт, започва с 21-минутния шведски "Биография" на режисьора Магнес Бартас, който разказва история за мъж с "неконтролируем смях и фотографска памет", издигнал се до най-високите нива на шведската социалдемокрация. Програмата за тази вечер включва биографичния бриитански "Пръчката на татко", "Посмъртна маска бивол" от Канада, "Цигенорт", разказващ за герой, който е "половин момче, половин риба" и още една шведска продукция - "Шараф".


Всички тези заглавия са от конкурсната програма на фестивала, а на 27 февруари също от 19:30 ч., ще бъдат представени ленти от "Видео арт" категорията на събието. В това направление попадат посветения на радиацията край Чернобил "Токсична камера" (копродукция на Украйна и Великобритания), "Кремави лалета" (Турция и Германия), "Дом за една нация" (Дания и Палестина), Музей на въображението (Индия), "Дневник" (Белгия).
Филмите ще бъдат прожектирани със субтитри на английски език. Билетите са на цени от 4 до 6 лв.


60-ото издание на фестивала в Оберхаузен, ориентиран към авангардни, тематични, социално ангажирани и научнофантастични продукции, ще се проведе между 1 и 6 май. Куратор е финландският режисьор и художник Мика Таанила, участвал с проектите си на Биенале и престижното изложение за модерно изкуство "Документа" в град Касел.Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK