Откъс от "Путин. Цялата истина за стопанина на Кремъл" на Станислав Белковски

Корицата на "Путин. Цялата истина за стопанина на Кремъл" от Станислав Белковски

© Издателство

Корицата на "Путин. Цялата истина за стопанина на Кремъл" от Станислав Белковски
[1] Авторът пропуска да отбележи, че България в лицето на нейния президент Желю Желев оказва пълна подкрепа на президента Елцин, в това число и финансова. – Бел. пр.

Глава 14


Путин и Западът: от любов
към ненавист и обратното
Многобройните изследователи и поклонници на таланта на Владимир Путин го считат за противник на Запада, привърженик на някаква руска "самобитност" и на отделен, особен руски път. Няма нищо по-странно от този извод.


Противник на Запада е по-скоро Елцин, при това стихиен, закърмен с идеологически щампи и предразсъдъци, които е засукал едновременно с привилегированото мляко от спецразпределителя на ЦК на КПСС. При това Елцин смята, че Западът му е длъжник. Защото той, Елцин, поне в своето съзнание, е победил хидрата на комунизма. Всъщност главите на хидрата се самоизядоха от страх в пълно съответствие със "закона на Белковски", съгласно който в историята своевременно се случва това, което трябва да се случи. Но до такива прозрения Елцин не се извисява и не разсъждава с такива категории. Той е строителен технически ръководител, наистина от много голям мащаб, и такъв си остава. Елцин съумява в едно: цялото ядрено оръжие на СССР се оказва в ръцете и под контрола на демократична Русия, а не при трудно прогнозируемите царчета на едва възникналите от пелената на историческото небитие квазидържави. И на последно място, именно първият руски президент, рискувайки не само репутацията си – тази дума би му се сторила прекалено витиевата и интелигентска, но най-вече здравето си, в което многократно сме се убеждавали по телевизията, спасява Запада от реванша на тъпата, безмозъчна тълпа, състояща се от неговите бивши съратници по провалянето на СССР.


[1] Авторът пропуска да отбележи, че България в лицето на нейния президент Желю Желев оказва пълна подкрепа на президента Елцин, в това число и финансова. – Бел. пр.

Нима Елцин не помни как на 1920 август 1991 г. водещите световни демокрации, включително новородените Чехословакия и Унгария, бързат една след друга да признаят легитимността на ГКПЧ на СССР, защото се боят от недоубитата (както в бързината се е сторило на някои) свръхдържава? Не Путин, а именно Елцин погребва Съветския съюз, и то в много отношения въпреки Запада, макар и в негов интерес. Защото дълбоко в душата си Борис Елцин чувства, че има към предявителя неизплатен дълг. Да не би да се е съветвал с Европа или Америка, когато стреля срещу парламента през октомври 1993 г.? Или когато, с помощта на безцеремонни манипулации, остава на президентския пост през 1993 г.? Или когато отива да воюва на река Терек, за да възкачи на трона световно неизвестния Путин, макар че Западът с все сила го съветва да постави там Евгений Примаков? Да, от съветско време наистина, да, от социализма, но затова пък – за разлика от Путин – съвършено ясен, предсказуем и прозрачен в мотивациите си. Не, Елцин никого не пита и не се нуждае от съвети за основните неща. Нито в страната, нито извън нейните предели. Западът е длъжен като неиздължил се длъжник да приеме всичко със задна дата. Така мисли и от време на време говори Елцин.
Не Путин, а именно Елцин погребва Съветския съюз, и то в много отношения въпреки Запада, макар и в негов интерес. Защото дълбоко в душата си Борис Елцин чувства, че има към предявителя неизплатен дълг.


Да не би да се е съветвал с Европа или Америка, когато стреля срещу парламента през октомври 1993 г.? Или когато, с помощта на безцеремонни манипулации, остава на президентския пост през 1993 г.? Или когато отива да воюва на река Терек, за да възкачи на трона световно неизвестния Путин, макар че Западът с все сила го съветва да постави там Евгений Примаков? Да, от съветско време наистина, да, от социализма, но затова пък – за разлика от Путин – съвършено ясен, предсказуем и прозрачен в мотивациите си.


Не, Елцин никого не пита и не се нуждае от съвети за основните неща. Нито в страната, нито извън нейните предели. Западът е длъжен като неиздължил се длъжник да приеме всичко със задна дата. Така мисли и от време на време говори Елцин.
[2] изпраща руските десантчици в Прищина, без да каже дума на никого от обичайните му приближени. Тайната знае само тогавашният началник на Генералния щаб генерал Анатолий Квашнин, който по случай празника се явява в Кремъл облечен в бял параден кител. В деня на удара на натовската авиация по Белград през 1999 г. Елциновият премиер Примаков обръща самолета си над Атлантика, за да провали демонстративно визитата си в САЩ – жест, съгласуван с президента, разбира се. Защото мастодонтите зубри, ветераните от типа на Примаков не правят нищо без съгласуване, така са настроени сетивата им.


Путин обаче идва на власт по съвсем различен начин. Като тези думи са адресирани не само към страните от Г-7, с които ни се иска да заровим томахавката на войната дълбоко и завинаги, но и към техните лидери. По това време Путин още не разграничава достатъчно добре личното от политическото. И е склонен да вярва, че неговото обаяние на вербовчик е добре дошло на всяка западна трапеза.


Мои познати журналисти от така наречения "президентски пул", които постоянно съпровождат президента при неговите официални и понякога неофициални срещи, ми разказаха някои неща за появата на Путин на Срещата на високо равнище на страните от Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество в Оукланд, Нова Зеландия, през 2000 г. Там той се среща лично с Бил Клинтън. И тутакси му става ясно, че неочаквано се е оказал в кръга на допуснатите до някаква особена, съвършена като бистро небе след гръмотевична буря амброзия на световните отношения. Той поздравява Клинтън с ръкостискане и дори го прегръща! Направо непостижимо за ума!


Скоро в също такава атмосфера на срещите на Г-8 се формират отношенията му с Жак Ширак и особено с Герхард Шрьодер, с когото го сближава немският език. (Любимият Силвио Берлускони се появява по-късно). В Путиновия дипломатически речник влиза думата "порядъчност". По свидетелства на очевидци, някои с пагони, други без, В.В.П. измерва своите партньори с тази категория. И смята, че те, креатурите на стабилни политически системи и институции, отдавна отвикнали от фатални катаклизми от типа на нашите революции и перестройки, така приятно ухаещи и с такива изискани вратовръзки и копчета за ръкавели, спазват порядъчността като заповед, защото в техния генотип има такъв ген. Историята доказва, че Путин трогателно се заблуждава. Нашият герой изобщо винаги умее, а и досега не е загубил тази своя способност, да бъде трогателен.


През 2000-2001 г. Русия потопява в океана космическата си станция "Мир" и ликвидира разузнавателните си радиолокационни станции в Куба (Лурдес) и във Виетнам (Камран). Елцин не би се решил на това и не само поради дефицита на законово основание в самата Русия.


На 11 септември 2001 г. Путин първи(!) изразява съболезнованията си към САЩ и президента Буш-младши по повод трагедията с небостъргачите, като предлага и помощ. Когато САЩ решават, че за всичко са виновни афганските талибани (което и досега не е доказано), криещи Осама бин Ладен и "Ал Кайда" в своите пещери, Русия разрешава на американците пълен транзит за Афганистан през своята територия.


На пръв поглед изглежда, че нашият ND (normal dude) вече е намерил общ и общоупотребяем език със западните ND`s (normal dudes) – езика на нормалните интереси, нищо че те са по-опитни по рождение, образование и възпитание.


Но нещата не стоят така. Политиката, и особено международната, често те принуждава да забравиш думата "порядъчност".


Първата пукнатина се появява през 2003 г. Путин така и не може да разбере три неща:


– защо трябва непременно да бъде нападнат Ирак, ако не съществуват доказателствата за отношение на Саддам Хюсеин, колкото лош или добър да е той, към производството на оръжия за масово унищожение;


– защо трябва демонстративно да се игнорира позицията не само на Русия (е добре, ние сме най-отскоро), но и на Франция и Германия;


– нима не може да се действа цивилизовано – чрез Съвета за сигурност на ООН, а не по този начин: веднага юмрука на масата.


Тоест Путин изведнъж прозира американския политически морал: вие – Русия и останалите, давайте ни всичко, което имате, а на вас ние ще ви даваме според ситуацията. Нещо от рода на това: зависи с кой крак станем.


От този момент нашият normal dude започва леко да променя своите подходи. Не из основи, стратегически те не могат да се променят. Защото целта на Путин е и си остава легализацията пред Запада на страната Русия, на руския елит, на него самия. Ако съвременният успял руски гражданин не живее, не действа и не ходи на почивка в Европа или Америка, а неговите деца не учат там, то той изобщо не е успешен, дори не се е реализирал като човек. Зад дългите с километри огради на огромните каменни вили в забранени за достъп райони на Подмосковието живеят само криминални типове, издирвани от ФБР или лишени от правото да посещават всички западни страни по някаква причина. Те най-добре от всички ще ви разкажат за силата на руския патриотизъм, а Западът – нека вдън земята да пропада. Но май че само те.


Тоест стратегически Путин беше, е и си остава привърженик на Запада. Що се отнася до тактиката, във връзка с нея възникват нови въпроси, съмнения и тягостни разсъждения. Така наречените "цветни" революции в постсъветското пространство са детонаторът, който отключва тези съмнения. Русия някак си прозяпа "Революцията на розите" в Грузия (2003). На първо място, защото сваленият Едуард Шеварднадзе не се ползва с особена симпатия. Освен това Путин като цяло изпитва ирационално отвращение от грузинците и всичко грузинско, причина за което може би е трудното му детство, за което стана дума по-горе в тази книга. Даже поражението на de facto независимата Аджария през май 2004 г. не предизвиква в Москва излишно раздразнение.


Но след това идва Украйна. А тя е от изключителна важност за В.В.П. не само защото вече са постигнати договорености по някои бизнес въпроси, например по жизнено важния за "Газпром" и за други руски газодобивни компании въпрос за преминаването на украинската газопреносна мрежа под непрекия (индиректен) контрол на руски икономически структури. Но и по лични причини. Идеолог и архитект на предизборната кампания в Украйна е шефът на администрацията на тогавашния президент Леонид Кучма – кумът на Путин Виктор Медведчук. Путин не взема много насериозно Кучма, комуто стигат 150 грама водка, за да излезе от релсите. Такъв е контингентът на Елцин: непрестанно пиянство в съпровод с песни на "суржик"– мешавица от руски и украински. Медведчук е друго нещо. Освен това е ясно, че този хитър бюрократ, адвокат по образование и бизнесмен по дух, фактически ще управлява страната при президента Виктор Янукович, приемника на Кучма. По онова време не всички прозират какво е интелектуалното равнище на Янукович, но Путин и Медведчук са наясно.


Путин вече е снижил критерия си за международна "порядъчност", но все пак продължава да възприема прекалено буквално някои събития и изказвания в световната политика. Например, ако президентът Буш-младши обещае, че Америка по никакъв начин няма да пречи законният победител на президентските избори в Украйна да стане президент, то той ще изпълни обещанието си. Тук не може да има недомлъвки и двойни трактовки.


Но някак между редовете се губи думата "законно", а именно тя в изказването на Буш е ключова. Защото веднага след като Янукович е обявен за победител на втория тур на изборите (22 ноември 2004), става ясно, че те са незаконни и фалшифицирани. Стотици хиляди хора излизат по улиците на Киев и особено на централния "Площад на независимостта" (Майдан незалежности). Революция! Нали уж бяха обещали, че няма да има, а и не вярват в нея, но ето че избухна. Приказките на Путиновите съветници, че щом настъпят студовете, всички ще се разпилеят, вече нямат стойност – става ясно, че нашият Янукович всеки момент ще изгуби играта. На всичкото отгоре за посредник, който да регулира събитията, канят някакъв си полски президент, бившия комсомолски работник Александър Квашневски.


А мозъкът на Путин е така устроен, че той не вярва в стихийността и спонтанността на революциите, не вярва, че всичко това става от само себе си под натиска на унизените образовани граждани. Неговото съзнание е конспиративно, както се полага на всеки, дори на най-елементарния, възпитаник на спецслужбите, при това независимо на кои. Щом има революция, значи зад нея стои някаква мощна сила. А в света има само една такава сила – САЩ.


Значи отново ни измамиха.


Отгоре на всичкото става ясно, че противният Березовски е налял в Майдана 38 милиона долара чрез Юлия Тимошенко и работата се разшумява. Киргизката "Революция на лалетата" от 2005 г., която сваля тихия алкохолик академик Аскар Акаев, извършена до голяма степен с руски пари и с пари на Березовски, вече не може да промени картината – обида, тежка обида натежава в сърцето на Путин.


Тя се долавя и докато е в Кананаскис, където впрочем той за първи път признава, че е достатъчна "една тв камера и главата му изключва".


(Което значи, че В.В.П. не е публичен политик, той не обича властта като публична функция, тежат му пиар задълженията). Чувства се и в Хайлигендам. И достига своята кулминация в Мюнхенската реч (2007), която много аналитици окачествяват едва ли не като начало на нова студена война. Свещена простота! С мюнхенската реч той просто се жали на чичко Запад за несправедливото му отношение. Ние се отнасяме към вас с искрена чистосърдечност, казва му Путин, предлагаме огромни инвестиции, правим геополитически отстъпки, каквито светът не е виждал, а вие изтривате с нас обувките си, сякаш така трябва да бъде.


След тези думи Западът би трябвало да притисне Путин до любящата си гръд и всички недоразумения да се решат. Но това така и не се случва по две причини:


– инерцията в мисленето на западните елити – те все още разсъждават с категориите на 70-те и 80-те години на миналия век, при това на фона на фантомната "Ал Кайда", която през цялото време се крие в разни пещери. Докато Русия е пред нас – тя е традиционният враг, видим, груб и силен; докато е жив колективният дух на Бжежински, тази отдавна изсъхнала и пресъхнала клонка все така ще цъфти с някакви изкуствени цветчета;


– инерцията в мисленето на електората като един от недъзите на демокрацията: много избиратели в демократичните страни по стар навик смятат, че Русия е враг и затова политиците не смеят да твърдят нищо друго, макар че когато са сами, в семеен кръг или сред приятели, изобщо не мислят така.


Но Путин, като изразител или като човек, въплъщаващ суеверното желание и жизненоважните интереси на руския елит, е длъжен да прави това, което трябва: да търпи Запада и да му бъде приятел.


През 2008 г. Дмитрий Медведев – приемникът на Путин, е изпратен да коригира тази ситуация. И той прави "презареждане" – трябва да отбележим, то е напълно успешно, каквото и да казват по този повод разноликите "ястреби". Но отново "косата удря на камък". През 2011 г. избухва цяла върволица революции – този път "Арабската пролет", зад които Путин отново прозира "костеливата ръка на световния жандарм", движена от двата вида инерция, упоменати по-горе. При това положение му се налага да отзове Дмитрий Медведев и самият той да се върне на президентския пост. Защото, "нали ако нещо се случи" (тоест, ако "Арабската пролет" придобие някои славянски черти?!), Дима не би издържал, той няма да може да се справи.


Ето че и в сегашната сирийска драма, каквато и да е формалната риторика, която чуваме от всички страни, "главният враг" на Запада – Путин, откровено помага на Обама. Войната се отлага съвсем не заради Русия, чиято позиция е безразлична на всички. А заради Обама, който не може да се реши да удари поради липсата на консенсус в самата Америка и сред съюзниците. Тук мирната инициатива на Кремъл идва тъкмо на време.

Коментари (127)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на za1221
  za1221
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Очакваме Украйна в ЕС в сьюза на демократичните дьржави и християнските ценности

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3866 Неутрално
 3. 3 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  Афганистан катализира разпада на СССР
  Украина ще катализира разпада на СССРусия

 4. 4 Профил на ѩзыкъ блъгарьскъ
  ѩзыкъ блъгарьскъ
  Рейтинг: 880 Неутрално

  За мен цялата истина за Путин се съдържа в един афоризъм на Станислав Лец:

  "На джуджетата трябва да се кланяш ниско."

 5. 5 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Къде го този съюз на "демократични държави и християнски ценности" и защо не се записахме там, а се набутахме в ЕС?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 6. 6 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  • Петрол $110 - Ще принудим бандеровците да отговарят за своите злодеяния! Янукович - легитимен президент. Крим има право на самоопределение!
  • Петрол $100 - Макар че, разбира се, такива деликатни въпроси се решават на масата на преговорите.
  • Петрол $90 - Вече е ясно, че Янукович е главният виновник. Ние сме жертва на собствената си наивност.
  • Петрол $80 - Териториалната цялост на братската страна и гаранциите от Будапещенския меморандум са били винаги водещи за нас.
  • Петрол $70 - Добре дошъл, Арсений Петрович! Чай ще обичате ли? А дозиметър защо?
  • Петрол $60 - Предислокацията на флота в Новоросийск се извършва в нормален порядък.
  • Петрол $50 - Уважаваме избора на кубанския народ. Молим нашите турски партньори да пропуснат флота през Босфора.
  • Петрол $40 - Аллаху Акбар, скъпи сънародници ! След принудителното на Владимир Владимирович...
  • Петрол $30 - Dear Russian citizens...
  • Петрол $20 - Хлопці, а де тут в них зарядка для мобільного?

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 521 Весело

  Вместо да се топим в невежеството си по тези теми,
  нека излъчим, "по-наш човек" да води Русия...
  За начало, да опитаме с някой хбиограф на Вова, в например...

 9. 9 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 737 Неутрално

  [quote#5:"др. Иванов"]набутахме в ЕС[/quote]
  Набутахме се, щото го искахме, а те ни допуснаха. Лично за мен това беше най-хубавото нещо, което ни се е случило след 05.09.1944г. И има двама души, които колкото и да не ги харесваме, заслужават уважение за влизането ни в ЕС - Цар Сиемон и Иван Костов.
  Путлеристкия Евроазиатски съюз ни искат, но пък ние не ги щем.
  Просто е, България ми е мила. .
  Инак всички руснаци са добре дошли, ще ги нахраним, ще ги наспим, ако трябва и ще ги ощастливим, но в края на краищата да си се приберат домой, щото руски ботуши повече не щем!!!!
  Това достатъчно ясно ли е?

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 10. 10 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#5] от "др. Иванов":

  Как къде бе другарю Иванов?

  Та колко държави имат "Демократичка република" в името си?
  Кеф ти съюз "PRDK" (Северна Корея)!
  Кеф ти Демократична република Конго!

  Събирай съпартийците си и съмишлениците си, и си правете колкото си искате съюзи с тия стожери на демокрацията! Поканете и идола си Путин в тях!

  Само се пръждьосвайте колкото се може по-скоро от България!
  За България сте вредни!

  Да разлая троловете!!
 11. 11 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Елцин си беше откровен пияница, който не могъл да слезе на Лондонското летище, защото не могли да го събудят от махмурлука. Путин бил посочен именно от него за наследник. Децата поднасят "изненади". Диктаторите са много опасни. САЩ трябва да изчакат. Просто да отпуснат педала на газта. Нещата сами ще си дойдат по местата. Демократичната общност щом събра над 50 000 демонстранти в Москва срещу политиката към Украйна, значи идва и "руската пролет".

 12. 12 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Кaк смее някой си Путин дa не прaви товa, което Зaпaдa е решил че е добре зa стрaнaтa му, кaкто великите демокрaти нa Бългерия от мaрксистa ЖелЮ нaсaм. A Белковски е бaсистa нa Пуси Рaйът, основно пуси в проевропейскaтa борбa нa дълбокaтa рускa провинция.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 13. 13 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  На вас не ви е мила България! Мили са ви Полша и Германия. За вас България е Булгаристан, Северозападен Анадол, Задунайская губерния.
  Питах коя от държавите вътре е демократична или поне да е по-демократична от Русия и кога християнските ценности са приети като принцип на съюза при положение, ча са изключени с нарочно решение, а сградата на ЕП копира вавилонската кула?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 14. 14 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  [quote#5:"др. Иванов"]се набутахме в ЕС[/quote]

  Защото всеки иска при развитите, цивилизованите държави. Ти ходил ли си на 100 километра извън Москва и Петербург да видиш каква мизерия е?

 15. 15 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3021 Неутрално

  Доста хаотични и изсмукани от пръстите разсъждения на този Белковски!

 16. 16 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  [quote#11:"Култура ми Бойко"] над 50 000 демонстранти в Москва срещу политиката [/quote]

  На проправителствения митинг в Москва е имало 15 000, всички облечени в червени дрехи с еднакви червени якета. Което значи, че са били организирани от властта...

 17. 17 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 737 Неутрално

  [quote#13:"др. Иванов"]Питах коя от държавите вътре е демократична или поне да е по-демократична от Русия[/quote]
  Не ставай смешен! Русия и демокрация си е оксиморон. Също и да се кичат със "славата" на антифашисти.
  Разликата между фашизъм и комунизъм е нищожна, така че съвсем спокойно могат да бъдат приравнени.
  Виж фашизма и нацизма в Русия, мисля са си на точното място.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 18. 18 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#14] от "dobrich":

  Защо да ходя там, аз съм ходил из София, а съм гледал документални филми за цели райони от Париж и Лондон и не вярвам накъде из Русия да има такава мизерия.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 19. 19 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "През 2011 г. избухва цяла върволица революции – този път "Арабската пролет", зад които Путин отново прозира "костеливата ръка на световния жандарм", движена от двата вида инерция, упоменати по-горе."
  Ами прав е Путин, ако някой каже, че не е така ....значи нещо не е разбрал. Мръсник е този Путин, мисли за интересите на Русия...., а можеше да не мисли за тях, да папка и слушка разпродавайки я на парче на такива светли личности като руските олигарси...абе, мръсник, ще ми вкарва олигарски в затвора, щото разпродавали държавата, не го е срам.

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 826 Любопитно

  До коментар [#11] от "Култура ми Бойко":

  +

  Каква е тая метаморфоза с вас?

  Да разлая троловете!!
 22. 22 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "закона на Белковски", съгласно който в историята своевременно се случва това, което трябва да се случи. Но до такива прозрения Елцин не се извисява
  .....................................

  Елцин, Белковски и Историята.......уауууууу!...

 23. 23 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#13] от "др. Иванов":Е няма управия. Аз ти бях казал че ако Левски беше жив щеше да те намери, но съм сигурен че проклятието му щете настигне от отвъдното. Ако си виртуален проклятието му ще застигне авторите ти.
  А България много бързо ще стане едновременно Здунайска губерния и Северозападен Анадол ако излезем от НАТО и ЕС.

 24. 24 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#18:"др. Иванов"] съм гледал документални филми за цели райони от Париж и Лондон и не вярвам накъде из Русия да има такава мизерия. [/quote]

  Силата на документалното кино - гледаш половин час, а после няма нужда да го видиш с очите си, просто си го знаеш по най-правилния /марксистко-ленински/ способ. Максима на партийните секретари от миналия век!

 25. 25 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  До коментар [#21] от "lone_wolf":
  Нинам? И ас тва са питам деня и нощя - баси тъпити опорни точки, дет са ми ги писале тия от Позитаното))))))

 26. 26 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#18] от "др. Иванов":

  За ваше сведение най-голямата мизерия съм я видял в Индия и Бразилия. А света съм го обиколил многократно!

  PS:
  Индия и Бразилия не бяха ли от БРИК?
  Кои бяха другите две държави?

  Да разлая троловете!!
 27. 27 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#9] от "traveler1":

  Твоите прадядовци от Врачанско точно като теб са разсъждавали, Андрешко...
  За всеки случай, са продавали на двойни цени продоволствие за руските солдати и конете им, при обсадата на Плевен...

 28. 28 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 429 Неутрално

  [quote#26:"lone_wolf"]За ваше сведение най-голямата мизерия съм я видял в Индия и Бразилия. А света съм го обиколил многократно! [/quote]
  Аз също съм го обиколил.
  За Индия съм съгласен но за Бразилия не.
  Индийците такова им е мисленето-те няма да станат сила. На тях им дай да лежат и мързелуват.
  Бразилците са много много близо до манталитета на белия човек. Там има голям потенциал.

  Долу евроатлантическите ценности!
 29. 29 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 932 Весело

  [quote#3:"Hawaii"]на СССРусия[/quote]
  на оСрала се Русия...

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 30. 30 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 737 Неутрално

  [quote#27:"dimko"]Твоите прадядовци от Врачанско точно като теб са разсъждавали, Андрешко... [/quote]
  "Твоя Андрешко" е със 100% родопски корени, като майка ми е от Батак.
  Батак знаеш ли какво е, или и това да ти обяснявам?

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 31. 31 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#6] от "Lemmy":ШЕДЬОВЪР! Поздравления..

 32. 32 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2083 Любопитно

  Противник на Запада е по-скоро Елцин, при това стихиен, закърмен с идеологически щампи
  ____________
  Абе извинявам се, но има ли смисъл да ги чета до края?
  А онази неолиберална лимонка Горбачов на какво е любител?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 33. 33 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#28] от "Сова":

  Когато Индия е била държава с аристокрация и закони, тук в Европа сме били по дърветата и в пещерите!
  Индия е многопистова държава.
  В Бразилия излизал ли си извън централните зони в градовете?
  Ходил ли си например в Рио де Жанейро на север от моста за Нитерой? Няма да те питам за места на север от Амазонка! Там със сигурност не си бил.

  Да разлая троловете!!
 34. 34 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Пропагандната машина на добрия, демократичен свят в действие.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 35. 35 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 424 Неутрално

  За 1000 год руснаците не разбраха ли че става страшен проблем когато един човек придобие такава власт...
  И Запада има трески за дялане в отношенията с Русия но какво да направи в случая... Не може насила да накарат украинците да останат в руския двор.. нито са слагали слабоумния Янукович и обкръжението му които прецакаха руските интереси...

 36. 36 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1137 Весело

  Когато ГРЪМ удари , как ехото заглъхва...

  Ами свиквайте!!! И да не вземете сега , да уринирате сярна киселина в тоалетните чинии , защото няма да имате пари , да си купите златни , като на Янукович , Сорос и Доналд Тръмп... Дано сте се запасили с достатъчно транквилан , та да можете да спите тази вечер...

 37. 37 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Тоя велик анализатор в кое (нео)либерално, спонсорирано от САЩ, московско, демократично NGO работи?

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 38. 38 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1209 Весело

  [quote#13:"др. Иванов"]и кога християнските ценности са приети като принцип на съюза[/quote]

  Християнските ценности - принцип на съюза с мюсюлмански Казахстан?
  др. Иванов, излагате се........

  Знанието е сила, информацията - власт
 39. 39 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Тая статия и друг път сме я чели.

  Само, че от друг велик анализатор.

  Вижда се, че използуват една и съща програма за писане.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 40. 40 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3819 Неутрално

  [quote#13:"др. Иванов"]За вас България е Булгаристан, Северозападен Анадол, Задунайская губерния. [/quote]
  Др. Иванов, кажи ми в коя държава в Европа, а в света министри и депутати от управляваща коалиционна партия се спотайват на националния празник, а това не прави впечатление на партньора им?
  И що за национален празник е тази дата, която разединява населението? Или това е идеята, хората да бъдат разединени?

 41. 41 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Путин може да вижда във военните действия един шанс да изгони (нео)либералните, демократично спонсорирани от САЩ, NGO-та от Москва и Русия.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3840 Неутрално

  Каква колосална глупост се изисква, за да поставиш страната си в международна изолация, да я лишиш от съюзници, да й спечелиш непримирими врагове, да я обречеш на санкции, които ще разстроят икономиката й за години напред - и то за какво? За да си вкараш един таралеж в гащите. Путин трябва да влезе в историята като човека, затрил Русия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на Консерватор
  Консерватор
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#2] от "chicago514": Къде е сарказмът? Или не виждам черната котка в тъмната стая или котката изобщо не е в стаята...

  "Видях" само някакво оправдание за политиката на Путин:
  "... С мюнхенската реч той просто се жали на чичко Запад за несправедливото му отношение. Ние се отнасяме към вас с искрена чистосърдечност, казва му Путин, предлагаме огромни инвестиции, правим геополитически отстъпки, каквито светът не е виждал, а вие… изтривате с нас обувките си, сякаш така трябва да бъде."

  Добрият наивник Путин и лошият тарикат Запад...
  ---------
  Впрочем тази многословна статия е противоречива и без ясно послание. Което е видно от коментарите дотук - пише се за всичко друго, но не и за самата нея...

  Да оцелем ни предричат/и в бъдещето-чудеса!/Но тез,след нас,ще са различни:/Кой знае, как ще се наричат/и българи дали ще са?!... ... Коректно за права милеем,/в уж гражданското "общество"./Тъй в холивудската Еея/пърформанско ще оскотеем,/че ще си кажем:"И какво/щом чужд байрак над нас се вее?!..." Превърнахме се в население,/- но не в народ! -, което в прения,/през поводи-причини бол,/- за да няма угризения! -,/поредното си унижение,/ще срешнем пак със хляб и сол!... NB: Еея - островът на магьосницата Цирцея, която превръщала хората в свине; Омир, "Одисея" ===== РОДОТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕГОДНИКА.
 44. 44 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#26] от "lone_wolf":

  И къде в Бразилия я видя тази бедност?
  Бедност има навсякъде, но някъде бедните са с дългове, като в ЕС и САЩ, другаде без дългове, някъде работят, другаде не.
  "Бедният" в Русия работи 10 пъти по-малко от бедния в ЕС, ако въобще работи, но има собствена къща и единствената му грижа е да събере един тон гъби и да ги продаде, както и да налови два коша риба и убие един елен за да изкара зимата, неща отнемащи около 2 седмици годишно.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 45. 45 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  След като изгледах филмче за това как Путин излиза на политическата сцена, спокойно мога да заключа, че путинофилите са хора с психически отклонения. Само така можем да си обясним как въпреки всички очевидни манипулации и безчестия, довели до издигането на Путя, тези хора са негови последователи. За мен главното е следното - те са наясно с авторитаризма на Путя, с медийната му пропагандна политика, но те са убедени, че така е редно, и именно тук прозира тяхната социопатска ценностна система. Замислете се - как е възможно обикновен човек да се прекланя пред авторитарен лидер? Та нима дори и от инстинкт за самосъхранение не би трябвало обикновеният човек да противодейства, ако ще само идеологически, срещу диктатора? От страх, че и него може да го застигне съдбата на другите. И именно тук идва на помощ теорията, че путинофилите са социопати, възхищаващи се от грубата сила, от потисничеството, от ловките манипулации, от медийната пропаганда. С други думи - от успешното управление на масите. Путинофилите са дълбоко в себе си човекомразци и садисти. Неслучайно путиновата идеология е човекоскептична - тя се уповава на това, че масите не знаят кое е добро и лошо за тях и че трябва един господар да въвежда ред. Да сте чули някога путинофил да каже нещо лошо за Сталин? Тези хора имат по-различни критерии за добро и зло. Именно затова с путинофил е невъзможно да се спори - критериите са различни.

  Ето го и филмчето, за който има 45 минути. Ако не сте го гледали и не знаете за тези събития - много ценно е на много нива: не само да се види с какви огромни манипулации и корупционни схеми Путя идва на власт, а и за това как изобщо работи Кремълската политическа система. Чудя се кое е по-страшно - че целият свят зависи от място, където властват средновековни порядки, машинации и задкулисие, или че сред българите има толкова много социопати, които се възхищават от цялата тая работа:
  https://www.youtube.com/watch?v=IpiZw1R8w-c

 46. 46 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#44] от "др. Иванов":

  Тавариш, вие да не сте някакъв дипломат от световен ранг. Знаете за преговорите между Иран и Саудитска Арабия преди целия останал свят
  Или ви го спуснаха по уеб-точката преди на всички останали?

 47. 47 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 367 Весело

  Да си зададем няколко прости въпроса:
  1. По-добре ли живееха руснаците през 90-те, преди Путин?
  2. Добро нещо за Русия ли са хора като Ходорковски, Березовски, Абрамович, Чорни, Дерипаска и т.н?
  3. Когато имаш природни ресурси е по-добре да си като:
  а) Нигерия
  б) Саудитска Арабия
  c) Русия
  4. Защо Путин не бе победен на изборите, въпреки щедрото финансиране на опозиционните партии?
  5. Колко индустрии в света са способни да произведат космически апарати или изтребители 5-то поколение?
  6. Защо Запада се стремеше да отстрани Путин от власт още преди преките сблъсъци в Сирия и Украйна? Защо, какво беше направил?
  7. Грузия се замеси в конфликт с Кремъл със или без одобрението на Запада?
  Като си отговорим на тези въпроси, тогава ще си отговорим и защо четем такива книги за Путин.

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 48. 48 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  [quote#44:"др. Иванов"]Бедният" в Русия работи 10 пъти по-малко от бедния в ЕС,[/quote]

  Разковничето към ценностната система на всеки комунист... Наред с вече споменатото социопатско преклонение пред авторитаризма, разбира се.

 49. 49 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  [quote#47:"graoveca"]3. Когато имаш природни ресурси е по-добре да си като:
  а) Нигерия
  б) Саудитска Арабия
  c) Русия [/quote]

  А защо не като Канада или Норвегия...Или и вие като Путя смятате, че руският народ е неспособен да живее с такава свобода?

 50. 50 Профил на Storm Of Change
  Storm Of Change
  Рейтинг: 1086 Весело

  Хахаха, в това книжле са въплатени редица класически методи за дезинформация. Ще има небивал пазарен успех у нас. Евала на "Сиела", това е то капитализъм

  Разни хора - разни алкохоли!
 51. 51 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3840 Неутрално

  [quote#44:"др. Иванов"]И къде в Бразилия я видя тази бедност?[/quote]

  На 10 минути от центъра на Рио де Жанейро:
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/southamerica/brazil/8882701/Rio-favelas-key-facts-and-figures.html
  https://www.google.bg/search?q=brazilian+favelas&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=UWUlU9aVIuWyywPX7IDwAg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=622

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 52. 52 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  [quote#44:"др. Иванов"]И къде в Бразилия я видя тази бедност? [/quote]

  Мисля, че след изказването на тавариша, че борсите не влияели на икономиката, това отново може да влезе със златни букви в историята на форума на Дневник.

  Маладец, тавариш Иванов - вьй снова убьили рибу!

 53. 53 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  [quote#13:"др. Иванов"]Питах коя от държавите вътре е демократична или поне да е по-демократична от Русия [/quote]
  СЕВЕРНА КОРЕЯ,тавариш ИванАв.
  СЕВЕРНА КОРЕЯ.
  Така ще пише догодина в КАТЕХИЗИСА С ОПОРНИ ТОЧКИ,дето ще ви го спуснат от Москва.
  Благородно ще ЗАВИЖДАТЕ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ за ПРЕДНИНАТА,която е набрала ПРЕД РУСИЯ в ДЕМОКРАЦИЯТА

 54. 54 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  [quote#44:"др. Иванов"]"Бедният" в Русия работи 10 пъти по-малко от бедния в ЕС, ако въобще работи, [/quote]

  Е, поне разбрахме кой измислял гениалните лозунги от соца като "Съветският болен - най-здравият болен на света"

 55. 55 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#53] от "Hawaii":

  Ама ти не си далеч от истината - путинофилите тайничко се възхищават от С. Корея. Най-много да кажат, че това, което знаем за нея е западна пропаганда.

  И още нещо - от няколко дни подканвам путинизираните орки да споделят едно достойноство на Русия, заради което трябва да и симпатизираме. Досега не са споменали нищо, което да не се отнася и до С. Корея. Примерно - опълчвали се на Запада, нямало да пуснат "евреите" да ги колонизират и тем подоби измислени ценности.

  Привързаността на путинофилите към С. Корея само потвърждава теорията ми, че това са хора социопати и садисти.

 56. 56 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4924 Весело

  [quote#44:"др. Иванов"]"Бедният" в Русия работи 10 пъти по-малко от бедния в ЕС, ако въобще работи, [/quote]
  Ха-хаааааааа....
  Тавариш,
  Искаш да ни убедиш,че НУЛЕВАТА ИКОНОМИЧЕСКА ЕМИГРАЦИЯ от ЕС БЕДНИ се дължи само и единствено на това,че са РАБОТОХОЛИЦИ.
  Т.е. да ИСКАТ ДА СА БЕДНИ С ЦЕНАТА НА 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ РАБОТА.
  Ха-хааааааа......
  Пиши,тавариш ИвАнав....
  Пиши и ни развличай.
  В скучният и празен уикенд ти си лъч добро настроение.

 57. 57 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#42] от "Norman Granz":

  По принцип е така.

  Но в конкретния случай не е.

  Защо?

  Защото те имат икономически интереси, Глобална Рецесия, продължаваща вече 6 година, и не им пука за Украйна.

  Ще се разберат, защото са големи.

  Украинците да му мислят. За тях важи - "Каквото си надробил, това сърбаш", както и "Каквото повикал, такова се обадило".

  Понимаешь!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 58. 58 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  "...Не е толкова важно дали кметът на Тополовград наистина ще замине за Крим и дали наистина ще се включи в конфликта на страната на Русия. Важни бяха обаче неговите изяви пред медиите, покрай които научихме, че в кабинета му има бюст на Ленин и портрет на Сталин. Научихме също така, че този политик не вижда нищо лошо в миналото на Съветския съюз, защото "ние бяхме спокойни, имахме приходи, ходехме на море и на планина". Научихме, че е фен на Владимир Путин, който "дори и да напада, го прави от любов". Божин Божинов тръгва да "защитава българите, ако трябва и със сила".

  Така ги вижда нещата човекът, така го е казал. И всичко щеше да бъде в реда на нещата, ако Божинов е представител на крайнолява проруска партия, която е записала в програмата си връщане на задължителната казарма, излизане от Европейския съюз и присъединяване към Евразийския съюз на Владимир Путин. Божин Божинов обаче се е явил на местните избори през 2011 г. като кандидат на коалиция между ДСБ, ОДС, Политическо движение "Социалдемократи" и едно от разклоненията на ВМРО. Три от тези политически формации са част от европейски политически семейства, които до едно осъдиха действията на Русия спрямо Украйна. Две от тях са продължители на възникналата преди 25 години антикомунистическа и прозападна опозиция, чиято историческа цел бе да откъсне България от съветската сфера на влияние и да я придвижи към Европа.

  Друг важен детайл е фактът, че кметът Божинов се е отправил към Крим заедно със зам.-председателя на Общинския съвет Красимир Иванов, който преди три години се е явил на изборите като кандидат на РЗС на Яне Янев. Да, същата онази партия, която се обяви за българската консервативна партия, а на конгресите ѝ гостуваше евродепутатът и легенда за британските консерватори Джефри ван Орден. Така им е било изгодно, така са го направили. Вчера са прозападни консерватори, днес - проруски радикали...."

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 59. 59 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1137 Любопитно

  Наполеон Бонапарт е велик лидер за Франция и французите и лош дявол за Великобритания!!! Защо??? Защото е защитавал интересите на Франция и французите и е заплашвал имперските амбиции на британците. Независимо , че е загубил битката , днес Наполеон е почитан като национален герой от французите, а тялото му е пренесено от остров Света Елена във Франция и препогребано с всички почести в пантеона на славата в Париж!!! Путин е велик лидер!!! Защо??? Защото защитава интересите на Русия и руснаците!!! За враговете на Русия и руснаците , той е лош дявол!!!Защо??? Защото им пречи да разграбят природните и икономическите ресурси на държавата и народа му и да ги превърнат в колония на САЩ!!! Те предпочитат лидер на Русия да е някой който да им я подари без пари , като Горбачов, например!!! Ако утре Путин , се съгласи , да разоръжи Русия и да я поднесе на тепсия на Запада , той ще се превърне в пръв приятел на юдомасоните и ще бъде възхваляван безпределно от тях , също като Горбачов. Обидите и ругателствата по адрес на Путин от русофобите , са най-прекрасната музика, за ушите и душите на русофилите...

 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3840 Неутрално

  [quote#57:"socialen"]Ще се разберат, защото са големи. [/quote]

  Тези разсъждения са за Ганковото кафене, другарю. Но, ако ти прави удоволствие да се самозаблуждаваш, не ти се меся.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1078 Весело

  До коментар [#5] от "др. Иванов":


  [quote#5:"др. Иванов"]Къде го този съюз на "демократични държави и християнски ценности"[/quote]От кога другарите,кланящи се на мумия а Червения Площад се интересуват от християнство?!

 62. 62 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  "А мозъкът на Путин е така устроен, че той не вярва в стихийността и спонтанността на революциите, не вярва, че всичко това става от само себе си под натиска на унизените образовани граждани. Неговото съзнание е конспиративно, както се полага на всеки, дори на най-елементарния, възпитаник на спецслужбите, при това независимо на кои. Щом има революция, значи зад нея стои някаква мощна сила. А в света има само една такава сила – САЩ."

  Вчера гледах едно пропагандно руско филмче за България, целящо да ни представи като загиваща страна заради ЕС. Там осъзнах, че всичко, което чуваме от нашите червени орки идва от Кремъл. Не е плод на тяхно лично мнение, не и на руските идеологически подлоги на наша територия, а направо си им го спущат от най-висока инстанция. И ето отгоре поредното доказателство за това - има ли нещо, което да чуваме от комунистическите орки, което да не е и становището на Путя? Разбирате ли за каква мащабна пропаганда става дума?

 63. 63 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#60] от "Norman Granz":

  Поживем, по увидим.

  Времето ще покаже, кой крив, кой прав.

  Крим е минало. Да видим ся, к'во ша става в Харков, Донецк и Луганск.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 64. 64 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1078 Весело

  До коментар [#18] от "др. Иванов":


  [quote#18:"др. Иванов"], аз съм ходил из София,[/quote]Така е другарю.Една рускиня дойде в София преди 5-6 години и минаваме през една улица с дупки.Тя въздъхва и казва "руски тип улица" .....

 65. 65 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Какво има да го величаете тоя кагебеец. . Русия огромна страна пълна с природни богатства, а бедна. Ако руснаците имаха лидер със западен манталитет, страната трябвапе да се наслаждава на много по-голям стандарт на живот, а разстежът идва някакси автоматично или въпреки Путин. Това е и по-повод усещането, че е по-добър лидер от Обама. Спорът може да се сведе до силата на ума срещу силата на мускула.

 66. 66 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#13] от "др. Иванов":

  "Питах коя от държавите вътре е демократична или поне да е по-демократична от Русия"

  ВСИЧКИ са по-демократичниот Русия. Даже България. Във всички страни от стария ЕС . Демокрацията е реална във всички страни от стария ЕС (за Гърция и Португалия може да има няколко въпросителни)) плюс бунтарите от бившия соц-блок Унгария, Чехия, Полша, Словакия.
  Те за това живеят по-добре.

  Правата на човека и равенството пред закона са де факто християнски ценности. На тях се крепи целият развит свят.

 67. 67 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 556 Весело

  До коментар [#18] от "др. Иванов":

  " а съм гледал документални филми за цели райони от Париж и Лондон и не вярвам накъде из Русия да има такава мизерия. "

  О повярвай братко добре е преди да почнеш да разсъждаваш да имаш реална база данни за умозаключенията си

 68. 68 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#60] от "Norman Granz":

  Меркел, с Гърция, Италия, Испания и Португалия в гърба, само за това се моли как да се занимава и наказва Путин заради някакви 30 мио бедни (западни) украинци, които на всичко отгоре, останали без индустрия, искат да и се натресат и да и ядат и те от бюджета.

  За нас, Румъния, дето немците и англичаните плашат децата си с нас, пък хич да не говорим.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 69. 69 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#66] от "Noal":

  Конкретно ми кажи коя е по-демократична и в какво се изразява нейната демократичност, не ми разтягайте локуми. Преди 10 години ЕС имаше 80 хиляди закони, наредби и нормативни акта. Да твърдиш, че в такъв съюз има демокрация е все едно да твърдиш, че най-демократичните организации за армиите.
  Единственото демократично право на европееца е през 4 години да избере между одобрените от олигархията и масмедии политици и през останалото време сляпо и безприкословно да следи за формата на краставиците, цветът на ябълките и дали е поставил правилно пердетата (в Германия има нарочна наредба за това).

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 70. 70 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#64] от "yanne":

  До колкото съм виждал, такива тип улици има вече и в Западна Европа и САЩ. Че и срутили се от липса на средства за поддръжка мостове, убили и хората по тях, вече има.
  Детройт прилича на Алепо в Сирия.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 71. 71 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#19] от "graoveca":

  "Мръсник е този Путин, мисли за интересите на Русия...., а можеше да не мисли за тях, да папка и слушка разпродавайки я на парче на такива светли личности като руските олигарси...абе, мръсник, ще ми вкарва олигарски в затвора, щото разпродавали държавата, не го е срам."

  Това е пълан лъжа. Путин вкара в затвора ЕДИН олигарх. И го вкара не защото е разпродавал русия (те всички се занимават с това така или иначе), а защото е най-прогресивния от тях който е смятал, че са навлезли в наов етап и може да се скъса с криминално - мутренските отношения (да не се плаща на властимащите а да се плащат данъци).

  След ареста на Ходорковки няма ните един друг арестуван. Защото си плащат.
  Ологарсите се чувстват най-добре при Путин. Той дефакто създава нео-феодалистичен строй.
  Т.нар. "мажори" в момента карат в насрещното по Московските булеварди и ако сгазят някого - мъртвия винаги излиза виновен. Това е новата класа от нео-помещчици които са над закона, защото Закон в Русия няма (освен този на по-силния).
  Ако ми обясниш как набутването на една огромна държава в 18-и век е в интересите на Русия ще те поздравя

 72. 72 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#62] от "northatlantic":


  [quote#62:"northatlantic"]Вчера гледах едно пропагандно руско филмче за България, целящо да ни представи като загиваща страна заради ЕС. Там осъзнах, че всичко, което чуваме от нашите червени орки идва от Кремъл.[/quote]Разбира се-Русия налива милиони за да поддържа влиянието си тук,също и ние самите плащаме за това,чрез енергийната си зависимост.От началото на 20013-та лумпените по форумите са поне удвоени,а пропагандата,която разпространяват си е директно преведена от руските "Опорни точки" .Слушам нещо да каже Лавров,например и по форумите чета същите глупости..А да кажеш,че форумните лумпени гледат изказвания на Лавров-едва ли им стига акъла за повече от копи-пейст.Така,че ние сме във състоянието от преди 1944-та,когато СССР разгъва истинска пропагандна война в България.Само,че тогава сме преследвали шумкарите с радиостанциите,а сега техните деца са депутати,министри и пропагандата се лее с доста по-модерни средства.

 73. 73 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#67] от "Noal":

  Като всеки червен орк, тавариш Иванов ще извади възможно най-идиотските критерии за демокрация, основани единствено на провокаторската му дървена философия, оспорваща очевидното с всевъзможни логически каламбури. Това е и цялостното участие на тавариша в този форум - един достоен агент-провокатор. С него на глава няма да излезеш никога, защото критериите на този индивид са дълбоко сбъркани.

 74. 74 Профил на Super GUAPO
  Super GUAPO
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Очень приятно, читать мнения из Болгарии... какие демократы, как они все знают и понимают... мы очень рады що вы создали рай на земле... рабочая икономика, отличное селское-хозяйство, ой какие помидоры. Один из самых лучших оружейных комплексов в мире только потеряли... Пожалуйста друзя пусть всега будет солнце, пуст всегда будет мама Евро Союз.... ля ля ля

  SUPERGUAPO te SALUDA
 75. 75 Профил на Венко Пройков
  Венко Пройков
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ако цитираният текст е характерен за тона и изводите на цялото произведение, за мен остава загадка защо някой си мисли, че подобна книга не може да излезе в Русия. Фактически авторът симпатизира на Путин, описвайки го като човек, който се е доверил неоснователно на Запада и най-вече - на Щатите. Питам се дали изобщо става дума за изключителната наглост на Путин да бъде президент на Руската федерация вече трети мандат, като между втория и третия беше министър-председател, което го оприличава на "бащиците" Сталин и Брежнев? Всъщност текстът си е просто завоалирана пропутинска пропаганда.

  Пушач (пуша лула и пури, никога цигари)
 76. 76 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#72] от "yanne":

  Навремето Ленин съзира в киното най-модерният и успешен пропаганден механизъм за масите и съответно мобилизира армия от филммейкъри, които да изучат технитките на пропагандата. Някои от тях надминават себе си и историята, и още се изучават в кино-училищата.

  Сега историята се повтаря, само че мобилизацията е в най-новата медия. А тази вече е създадена баш за комунисти. Освен, че е отворена за всякакви лъжи и манипулации, тя е евтина и всеобхватна. Интернетът е рай за господарите на червените орки. Неслучайно от изток до запад, опорните точки са едни и същи. Аз вчера се опитах да ги обобщя - в общи линии за кризата в Украйна са: "не искам да мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле" (тоест Европа ще загуби повече от санкции), "А защо вие си биете негрите" или нейната модификация "Всички са маскари" (тоест Ирак, Косово, Виетнам, индианците и т.н.). Ето това е ситуацията. Виртуалната реалност е здраво в главите на таваришите вече.

 77. 77 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#70] от "socialen":
  [quote#70:"socialen"]До колкото съм виждал, такива тип улици има вече и в Западна Европа и САЩ.[/quote]таи рускиня е била в различни държави на ЕС.Не каза "унгарска улица" или "френска улица".Самите руснаци си знаят най-добре(затова и мечтата на въпросната рускиня беше да се омъжи за чужденец и да избяга от там.) .Милиони руснаци избягаха и продължават да бягат,а вие си говорете..

 78. 78 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  [quote#75:"Венко Пройков"]Всъщност текстът си е просто завоалирана пропутинска пропаганда.
  [/quote]
  Абсолютно същото усещане имам и аз от пасажа. Мисля, че полковникът вече достига невероятни висоти в пропагандата. Той вече се уповава не на директната, а на замаскираната като критика пропаганда. В тези неща действително е няколко хода напред...

 79. 79 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#69] от "др. Иванов":

  Това са глупости Др. Иванов.
  Повтарям ВСИЧКИ ДО ЕДНА страни от ЕС са по-демократични от Русия, просто защото в Русия няма дории помен от демокрация.
  Най крайъгълното право на Демокрацията е, че народа избира управниците си и те са негови служители.
  Хората с много пари винаги имат почече вличние от техния един глас в урните. Обаче в цивилизования свят те играят по правилата наложени им от народа. Никой не смее да прекрачи границите защото изчезва от политическата сцена а някои направо си отиват в затвора (виж какво се случи със Сименс и ми кажи дали това е възможно в Русия).
  Брюксел е доста бюрократичен и като цяло ЕС не е завършил своето формиране и няма изчистена структура, но ЕС е най-великото достижение на социалната еволюция на Човечеството досега. Малко хора оценяват това велико постижение, но си помисли как до преди 2 поколение в Европа всички са си рязали гърлата с упоение и е царяла същата нацистко=патриотична пропаганда коят властва в РУсия сега.
  Русия на социално и ментално ниво е като абориген човекоядец пред завъшил Оксворд джентълмен.

 80. 80 Профил на portocala
  portocala
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#1:"za1221"]... и християнските ценности ...[/quote]
  Вярвате ли, че ЕС има нещо общо с християнските ценности, освен че се бори с тях? При това повечето хора не го осъзнават.

 81. 81 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#13] от "др. Иванов":
  Хайде стига с тези лицемерни християнски ценности. Като видях поповете пред руските танкове да мятат клонки и се отвратих. Като гледам рускините как се покриват с кърпи, влизайки в църквата, а пред нея се продават..Извинете това ли са ви християнските ценности?
  Уважение, толерантност и загриженост за другите са ценности в страни като Германия, Дания, Швеция. Милосърдие, солидарност, зачитане на човешки права- кой от православните народи е за пример, които уж живее според правилата на православието? Повдига ми се от толкова лицемерие.

 82. 82 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  [quote#69:"др. Иванов"]Конкретно ми кажи коя е по-демократична и в какво се изразява нейната демократичност, не ми разтягайте локуми. Преди 10 години ЕС имаше 80 хиляди закони, наредби и нормативни акта.[/quote]

  На тия дървено-философски лакардии един мой стар американски приятел отговаряше така: да, ние може да не може да паркираме навсякъде по улицата, но можем да наречем президента си "глупак".

  Малко опростенческа теория, но като цяло вярна. А като се замисли човек, именно в изкривените представи на тавариша за демокрация, или по-скоро за липсата й, се корени невъзможността ни да живеем нормално дори и на чисто битово ниво. Такива хора като тавариша съзират в законите, целящи да има ред и законност на най-битово ниво липса на демокрация, разбирай на възможността да дерибействат из квартала, било то застрелвайки кучета, паркирайки където им падне и т.н. Всъщност в основата на неразбирането на демокрацията от западен тип не се крият философски мотиви, както тавариша се опитва да ни убеди, а чисто лични. Това, че не ще може да наричаш циганите "мангали" и гейовете "педали" е основно оплакване на нашите тавариши от пустата западна гнет.

  А вие, тавариш Иванов, измъчвали ли сте животни в детството си?

 83. 83 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3441 Неутрално

  [quote#0:"статията"] А мозъкът на Путин е така устроен, че той не вярва в стихийността и спонтанността на революциите, не вярва, че всичко това става от само себе си под натиска на унизените образовани граждани. Неговото съзнание е конспиративно, както се полага на всеки, дори на най-елементарния, възпитаник на спецслужбите, при това независимо на кои. [/quote]

  Така е устроен мозъкът на всеки руски лизач и слагач. Ами така де! От къде на къде някакви си украинци ще вдигнат революция без да са били настроени от лошите западни агенти! Те украинците (а и българите) не виждат (и нямат право да виждат) как на запад се оправят с всеки изминал ден, а у тях нещата стават все по-лоши и по-лоши.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 84. 84 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Значи демокрацията и свободата се изразявали в това да може да наречеш президента "глупак"? Защо не пробвате да наречете президента "глупак" в този форум, а аз ще наричам Путин глупак в десетки руски форуми и съм готов да се обзаложа, че тукашния пост ще бъде изтрит незабавно, за разлика от тези в руски форуми?
  Някой готов ли е за облога?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 85. 85 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  [quote#77:"yanne"]Самите руснаци си знаят най-добре(затова и мечтата на въпросната рускиня беше да се омъжи за чужденец и да избяга от там.) .Милиони руснаци избягаха и продължават да бягат,а вие си говорете.. [/quote]

  Има си фирми, които от Америка те водят в Русия на събиране, където руски момичета с нейм-тагове идват и ти се представят с цел да ги избереш. Съветът на собственика на фирмата към клиентите му беше да не се хвърлят на най-хубавите без да ги опознаят повече, понеже често се случва веднъж попадайки в Америка, жената да се възползва от законодателството и да заграби половината имущество на мъжа след като го напусне. Е не знам де - статията беше отпреди 5-6 години. Възможно е сега, след като Путя въдвори рая на земята в Русия нещата да са се променили Тогава нямаше и толков много разпространен интернет, та не знаехме за величието на Вова. Вова не беше платил и милиони за ПР в Америка, също така

 86. 86 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#84] от "др. Иванов":

  Тавариш, не става дума за буквалното наричане на Путин "глупак". За човек с вашата ерудиция и интелект се чудя как това остана непонятно?

  Апропо, кажете как са преговорите между С.Арабия и Иран. Напредват ли?

 87. 87 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3441 Неутрално

  [quote#81:"Bluesky"]Хайде стига с тези лицемерни християнски ценности. [/quote]
  Те уважението, милосърдието, толерантността и изобщо християнските ценности не са всеки ден. Те се използват само за демонстрация и изхвърляници. За декларативни и високопарни мнения като това на споменатия от теб...Иванов и подобните му. С такива високопарни приказки те са издигат в собствените си очи и се опитват да яхнат другите, да ги подчинят.....Щото видите ли, те (другите) нямат и правото да разбират, пък камо ли да прилагат тези толкова свръх висши християнски ценности.
  Християнските ценности са за приложение само от висшия партиен апарат и то само за разбиване на врага. През останалото време те трябва да стоят на страна, да се лъскат, да се смазват за бъдещо високопарно изявление!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 88. 88 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#86:"northatlantic"]Тавариш, не става дума за буквалното наричане на Путин "глупак". [/quote]

  Може би става дума да хвърлиш камък по Белия дом? Ако искаш и за това да се хванем на бас - ти ще хвърлиш камък по Белия дом, а аз по Кремъл? Навитак?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 89. 89 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#77] от "yanne":

  Няма противоречие, че оригиналът е социалистически или руски!

  Аз само казах, че улици от "руски тип" вече има и на Запад, и най-вече в САЩ, където дори и мостове падат вече, както и има 50 мио души без здравна застраховка. За разлика от тях, в Германия и Русия всички са здравно застраховани.

  Бягаха руските немци обратно в Германия, т.е. руснаци с немски корени, предците им дошли с Екатерина, която е пруска принцеса.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 90. 90 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#88] от "др. Иванов":

  Да ви е здраво и на двамата Д-то след това!

  По-добре се хвърлете под влака (кат дойде). Ефектът ще е по-безболезен.

  До коментар [#86] от "northatlantic":

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 91. 91 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#88] от "др. Иванов":

  Не, тавариш. Става дума за свободата на изразяване на индивида като цяло, не за хвърляне на камъни. Става дума за наличието на телевизии като РТ в сърцето на Америка, които необезспокоявани ежеминутно критикуват Америка, политиците й, историята й, целият начин на живот там. Ето това ме интересува мен - може ли такава телевизия, рускоговоряща, но спонсорирана от САЩ, да излъчва от Москва. А пък вие си хвърляйте камъните - явно това е нещото, дето най-напред ви идва на акъла като начин да изразите себе си

 92. 92 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#90] от "socialen":

  Не, него ще го застрелят като архар, а мене ще ме посъветват да не правя така и ще ме качат на влака за България, ако въобще някой види, че съм хвърлил нещо, защото милиционерите я ще зядяват германски туристки, я ще пият кафе, я ще обсъждат колко са големи заплатите на охраняващите Белия дом и малки техните.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 93. 93 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#91] от "northatlantic":

  Да!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 94. 94 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#81] от "Bluesky":
  п*д*р*с*ията не е ценност

 95. 95 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#60] от "Norman Granz":

  6200 немски фирми произвеждат в Русия и са закупили там собственост. Има страх, че тя може да им бъде национализирана от Путин при санкции от страна на ЕС и да си изгубят инвестиционния поток.
  Инвестициите на немски фирми в Русия годишно, насещи им средно по 5% рендити годишно, са 20 млрд €.

  Германия продава годишно високо квалитативни стоки на обща стойност 37 млрд €.

  Самият факт, че Русия продава в Германия стоки, най-вече газ, годишно на обща стойност 40 млрд €, говори за обвързаността на немската икономика.

  Санкции с/у Русия със сигурност ще има, но предвид годишните суми горе, те ще са и като бумеранг за Германия.

  Все пак, Меркел не е Плевнелиев и не мой съ сравнява с него, който с вълшебна пръчка ще докара газ за нас от Катар.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 96. 96 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#92] от "др. Иванов":

  Да. Това е по-вероятното!

  Както виждаме, явно в Русия има демокрация след като вчера протестираха пак хора против Путин.

  За разлика от Запада и САЩ, където от 1968 година не им дават

  Един път ги "изпуснаха" по случайност при Occupy Wall Street през 2011 и ги арестуваха всичките.

  На повечето им са промити мозъците с "демократичните" стойности на (нео)либералните NGO-та.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 97. 97 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  До коментар [#33] от "lone_wolf":

  Язе съм бил във Витория,Сантос-и ко?Има си централна,лъскава част на града,има си и гета,където живеят нископлатените работници,проститутките и дребните бандити.Като по целият свят.

 98. 98 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#93] от "др. Иванов":

  Не!

  А я сега кажете за преговорите между Иран и С. Арабия. Напредват ли?

 99. 99 Профил на giv
  giv
  Рейтинг: 213 Весело

  Интересна гледна точка е показана в книгата.
  НО да пишеш, че Путин се кефи на демокрацията, пък остава на власт толкова години е нелепо. Не мисля и че са чак толкова сложни душевно държавните глави, дори и руската душа .
  На запад се правят избори и след 4/8 години ги пенсионираме лидерите. Останалото се нарича КОМУНИЗЪМ/ТОТАЛИТАРИЗЪМ/БОЛШЕВИЗЪМ/ПУТИНИЗЪМ и пр.

  (май във форума има машина на времето... има жестоки сравнения между Русия и запада, направо къртят )

 100. 100 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#91] от "northatlantic":

  Ма те всички са спонсорирани или собственост на 10% от населението в САЩ, притежаващо 85% от собствеността в САЩ.

  В САЩ демократичната система отдавна се превърна от "1 човек, 1 глас", в "1 човек, 1 долар".

  Обама събра 1.3 млрд $ предизборни помощи пред "само" 800 мио $ на Ромни.

  При тази олигархия ква демокрация, кви 5 кинта.

  Резултатът го виждаме -

  50 милиона без здравна осигуровка, 22 милиона безработни, 25 милиона бездомни, 50000, от които 25000 деца!, спящи по приюти за бездомни всяка вечер.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK