Spirit of Burgas ще пропусне тази година и ще гони 3-дневен формат през 2015 г.

Spirit of Burgas ще пропусне тази година и ще гони 3-дневен формат през 2015 г.

© ОрганизаторитеВъпреки първоначалните планове на община Бургас за 2014 г. това лято ще мине без музикалния фестивал Spirit of Burgas. Това потвърди пред "Дневник" директорът на общинско предприятие "Летен театър, фестивали и концерти" Димитър Маджаров. 


Причините за това са комплексни, заяви той. Основният проблем са недостатъчните средства фестивалът да бъде върнат тази година в неговия оригинален 3-дневен формат. По думите му гласуваният от общината бюджет за Spirit of Burgas тази година е бил същия по размер с този за 2013 г.. Тогава фестът за първи път бе два вместо обичайните три дни и въпреки участието на имена като Wu-Tang Clan, Editors, Chase & Status и Села Сю бе определен от мнозина като най-слабия от основаването му през 2008 г. насам.


Маджаров подчерта, че гласуваните от общината субсидии за тази година са достатъчни за осигуряването на логистиката, охранителните мерки и цялостната базова организация, но не дават възможност Spirit of Burgas да бъде подобрен от гледна точка на имена в програмата му, което е едно от основните условия той да привлече публика. Съдружникът на общината и съорганизатор на фестивала също не може да подпомогне с необходимите средства участието на известни имена.
"Затова сега усилията ни се насочват към 2015 г., когато ще се опитаме да върнем предишния блясък на 3-дневния фестивал", допълни Маджаров.


По думите му няма как да се прогнозира дали гласуваният за следващата година бюджет ще е по-голям или ще остане колкото тазгодишния. В компетенцията на общината остава и да реши как ще постъпи със средствата, гласувани тази година изрично за Spirit of Burgas 2014 г., коментира още Маджаров.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK