Авиослужители под прикритие ще изнесат концерт на Летище София

Авиослужители под прикритие ще изнесат концерт на Летище София

© Симеон Стоилов Студио, ОрганозаторитеПилоти – виртуози на цигулка и механици, които свирят на фагот – те ще излязат изпод прикритие на 29 юни в хангара на "Луфтханза Техник" на летище София, когато Симфоничния оркестър на авиокомпанията, съставен от нейни работници от цял свят, ще изнесе концерта "Музика в небето" заедно с Белослава и бенда на маестро Живко Петков.


Андреа Хойер е завършила Академията за музика и изпълнителски изкуства в Мюнхен и е свирила на една сцена с Андреа Бочели и Дейвид Гарет, но както често се случва, работи нещо друго - координатор услуги във франкфуртския клон на "Луфтханза".


Нейният час удря, когато през 2010 г. авиокомпанията решава да разкрие двойните агенти в редиците си и кани служителите да се запишат на прослушване за Симфоничния оркестър на "Луфтханза". След първата изява през май 2011 г. идват още покани от Германия и чужбина, а днес може да се каже, че Lufthansa Orchester вече е име. Той е основната атракция в тържествата по случай десетгодишнината на терминал 2 на летището в Мюнхен, а традиционните му концерти всяка пролет и есен са разпродадени предварително.
Авиослужители под прикритие ще изнесат концерт на Летище София


Андреа Хойер е художествен ръководител на оркестъра, а председател е Олаф Милман – финансит в "Луфтханза груп" и дипломиран физик, участвал в много концерти с Младежкия симфоничен оркестър на Хамбург. В хангара на "Луфтханза" на летище София на 29 юни оркестърът ще свири в състав от около 40 музиканти. Той ще изпълни съвместна песен с Белослава, която после ще изнесе концерт с бенда на маестро Живко Петров, а сред нейните песни, които публиката ще чуе, ще са някои от най-големите й хитове като "Между две луни".


Както подобава за класически концерт, билетът за "Музика в небето" включва коктейл след събитието. Той струва 35 лв. и вече е в разпространение в мрежите на eventim.bg, ticketsbg.com и касата на зала България. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK