Едвин Сугарев представя "Кой" на мястото на бившия мавзолей

Едвин Сугарев

© Анелия Николова

Едвин СугаревПремиерата на най-новата книга на поета и обществена фигура Едвин Сугарев "Кой" (издателство "Нест Прес") ще се състои днес, 19 май, от 18 ч. на мястото на бившия мавзолей на площад "Александър I" в София. Тя ще бъде представена от политика и режисьор Евгений Михайлов.


"Кой" съдържа политически анализи, статии и коментари, писани по повод протестите срещу правителството на Пламен Орешарски през последната година. Тя е продължение на "Подлите времена" от 2013 г. (Фондация "Литературен вестник", "Изток-Запад") и обещава да даде конкретен  отговор на въпроса на протеста "Кой?" с с факти, цифри, цитати, факсимилета и строго поверителни документи.  


Едвин Сугарев

© Издателство "Нест Прес"

Едвин Сугарев
Авторът: "Тази книга е усилие да бъде хвърлен един поглед в това огледало – в огледалото на подлите времена от 2013 и 2014 г. – сиреч от момента, в който въпросът "Кой?" стана актуален. Озаглавих книгата именно с този въпрос, тъй като той е емблематичният за подлите времена, в които и до днес живеем. Той звучеше непрекъснато по улици и площади, пред него запушваха ушите си политици и държавници с гузни съвести, под неговия съпровод се изнизваше премиерът Орешарски през задните входове на институциите. Затова написаното е скромен опит да се даде отговор на този тъй омразен за комунистическите властници въпрос – отговор на това кой излъга нашата вяра, кой подмени нашето настояще и кой съсипа българските шансове за бъдещето. Аз твърдя, че този въпрос има съвсем конкретен, макар и колективен отговор. И че отговорността за българските съсипни е твърде тежка, за да бъде опрощавана."


В рубриката си "Четиво" през уикенда "Дневник" представи предговора на книгата.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK