Пловдивският "Капана" си търси абсолютно лого с конкурс за дизайнери

Пловдивският "Капана" си търси абсолютно лого с конкурс за дизайнери

© ОрганизаторитеПловдивският квартал "Капана", който ще се превърне в основен фокус и център на няколкото предстоящи фестивала в града - първият от които е One Design Week (20-29 юни), си търси ново официално лого и съвременна визуална идентичност чрез международен конкурс, организиран от "Едно" и водка "Абсолют" в партньорство с община Пловдив. Наградата за победителя е 5000 лв.


Дизайнерите, които се включат, ще имат задачата да представят лого - интерпретация на тема "Историята и бъдещето на "Капана". Конкурсът има един етап, в който участниците могат да дадат до 3 предложения. Основните критерии, по които те ще бъдат оценявани, е отношение към историята и есенцията на "Капана", оригиналност и разпознаваемост на графичната идентичност, естетика и функционалност.


Победителят ще бъде избран от 6-членно жури, в което влизат заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, основателят на студиото за дизайн Letra Марко Белестрос, директор проучвания в IED Барселона Хорхе Перес, маркетинг директорът на "Перно-Рикар България" Полина Влахова, творческият директор на DDB София Йордан Жечев и директорът на "Едно" Асен Асенов. Крайният срок за участие е 22 юни. Предложенията се изпращат на е-мейл [email protected] с формуляр за участие от официалния сайт на конкурса и подробна автобиография на автора или авторите на проекта заедно с графични материали - един pdf файл във формат А1 (до 200 MB) и копие във формат jpg (до 10 MB). Графичните материали трябва да включват графична и/или рисувана визуализация на проекта, както и текстово описание на концепцията на проекта, също разположено в подадената графична подложка.


След селекция на журито избрани проекти ще бъдат представени на специална изложба между 27 юни и 6 юли по време на One Design Week, a на откриването ще бъде обявен и победителят.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK