Летището подкрепя София за културна столица

Летището подкрепя София за културна столица

© ДневникЛетище София отговори на въпросите на "Дневник" във връзка с изключителната си подкрепа за кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019 г.


Преди седмица организаторите на фестивалите на платформата "Едно" - Седмиците на дизайна, архитектурата и танца (One Design, One Architecture и One Dance Week) - съобщиха, че по случай преместването на събитията от София в Пловдив софийското летище няма да ги подкрепя с преференциални условия за ползване на площ и реклама.


Във връзка с това "Дневник" запита дали Летище "София" няма задължение и интерес да подкрепи всички градове-кандидати като най-голямото международно летище в България, където повечето чуждестранни гости така или иначе кацат и дали предоставя преференциални условия на другите кандидатури.
В отговора си Летище "София" посочва, че то е едно главните пазарни предимства на столицата, предпоставка за целогодишен пътнически обмен от над 3.5 млн. души и има безспорна роля за развитието на територията, в която се намира. В тази връзка то смята за напълно естествено да подкрепи София и Югозападен регион за столица на културата 2019 г., тъй като това събитие ги популяризира като туристическа дестинация и повишава жизнения стандарт на общността. Според тях това е разпространена практика сред международните летища.


На всички останали кандидатури летището е готово да предостави рекламна и изложбена площ по стандартните си тарифи.


"Дневник" пита читателите какво мислят по случая и смятат ли, че по-добрата инфраструктура, която столицата така или иначе има, трябва да служи само на нейната кандидатура.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK