Кои са най-добрите розета от новата реколта

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (17)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на grand funk railroad
    grand funk railroad
    Рейтинг: 1075 Неутрално

    Хубаво е да си правим конкурси, но чак пък качествено розе...

    Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
  2. 2 Профил на Grizacha ot Razgrad
    Grizacha ot Razgrad
    Рейтинг: 594 Любопитно

    Най доброто вино е домашно направеното в буре а не тази химия която се рекламира за космически цени.Да купуваш скъпа отрова,не мерси.

  3. 3 Профил на Jessika
    Jessika
    Рейтинг: 1439 Неутрално

    Розето е любимото ми вино, доскоро почти не се произвеждаше за българския пазар, но в последните години за мен е откритие.

    Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
  4. 4 Профил на etty1
    etty1
    Рейтинг: 1896 Весело

    С удоволствие ще опитам Golden Rhythn. Още помня една нетрадиционна сангрия от розе, ягоди и малини, но за да постигна ефекта ще ми трябват каталунско слънце, вятър и море.

    “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
  5. 5 Профил на bulgar
    bulgar
    Рейтинг: 488 Весело

    До коментар [#2] от "mentra65":
    Ясно, че не всяко вино е добро!
    Ясно, че са малко хубавите бели и розета в България!
    Ама като чуя това за домашното и ми настръхва козината!!!

  6. 6 Профил на sbk
    sbk
    Рейтинг: 564 Любопитно

    До коментар [#5] от "bulgar":

    Каквото важи за купешкото, важи и за домашното - има и вино, и вино.

  7. 7 Профил на Milichko
    Milichko
    Рейтинг: 221 Неутрално

    До коментар [#1] от "grand funk railroad":

    Бях там и дегустирах розета, белите и червените не бяха на дневен ред. Имаше 2-3 вида, които бяха уникално добри и ги оцених високо, въпреки че не съм привърженик на розето. Важно е да не бъдем предубедени.

    Milichko
  8. 8 Профил на lechevalier
    lechevalier
    Рейтинг: 434 Гневно

    Голдън ритн -- колко да е ритан? Напляскали там едни гръмки именца, ако може и на ингилизки, обявили се за винари... Тия алкохолни течности, дето се произвеждат в България са срам за самата лексикална единица "вино"!

  9. 9 Профил на bramasole
    bramasole
    Рейтинг: 3191 Весело

    До коментар [#3] от "Jessika":

    И за мене е предпочитано вино, въпреки че според Мойше е най-несериозното вино, а друг форумец ме определи като алкохоличка...
    Защото пия не повече от чаша, купуваме качествени марки.
    Много е рано сега, но за довечера - Наздраве, Джес! ))

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, Д-р
  10. 10 Профил на grand funk railroad
    grand funk railroad
    Рейтинг: 1075 Неутрално

    До коментар [#7] от "Milichko":

    Не съм предубеден и може би се изразих неправилно. Пия розе редовно между май и септември, като аперитив, с риба или при определено барбекю.
    Имах предвид, чe все още, розе "grand cru" няма.
    Наздраве!

    Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
  11. 11 Профил на simval
    simval
    Рейтинг: 671 Неутрално

    А бе, в горещините едно студено розе с газирана вода става. Вместо лимонада.

    Аз не зареждам в Лукойл.
  12. 12 Профил на hinhril
    hinhril
    Рейтинг: 488 Неутрално

    До коментар [#11] от "simval":

    Силно се надявам да не ги смесваш...

  13. 13 Профил на historama
    historama
    Рейтинг: 648 Неутрално

    [quote#3:"Jessika"]доскоро почти не се произвеждаше за българския пазар, но в последните години за мен е откритие. [/quote]
    През 70-те години в Розовата долина се появи някакво розе- честна дума нямам кой знае какви впечатления
    През 80-те години се появи едно много добро "Розе от Южния бряг" - поморийско, съвсем леко полусухо -фантастично вино. С течение на времето го развалиха, нормално. Дълго време по ресторантите не знаеха как да го сервират - пробутваха го "шамбре", като червените, разбира се така бе отврат. Вече се появиха много добри розета - на Меролио, катажина, Старосел е много приятно с дъх на ягоди (малко пресилено), но можеш да си го пиеш като аперитив, или със сладки. Ще ти препоръчам едно наистина много добро "Розе" от изба "Варна" на съвсем разумна цена - около 9 лв. Но не "Blush", а обикновеното, разбира се добре охладено. "Blush" било тип провансалско, за мен е прекалено сухо, даже киселее, като че ли е повече за риба.
    Наздраве, изисканите дами пият вино, а не бира

  14. 14 Профил на Сибитон
    Сибитон
    Рейтинг: 8 Весело

    розе "Солено хълмове"; Розето Golden Rhythn

    ЗаВярата
  15. 15 Профил на Jessika
    Jessika
    Рейтинг: 1439 Неутрално

    [quote#9:"Марина"]Много е рано сега, но за довечера - Наздраве, Джес![/quote]

    Наздраве
    За розе - по всяко време, зиме и лете - и никога не е рано

    Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
  16. 16 Профил на Bulgaria China
    Bulgaria China
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Аз лично използвам БИО изворна вода Rose Drops за готвене (освен за пиене)
    http://www.rose-drops.com/
    Можете да я поръчате и онлайн с безплатна доставка rose-drops.com/bg/shop/

  17. 17 Профил на Grizacha ot Razgrad
    Grizacha ot Razgrad
    Рейтинг: 594 Неутрално

    До коментар [#16] от "Bulgaria China":

    Тази статия е от 2014г,паце.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK