Три е равно на шест в новото официално лого на пловдивския "Капана"

Победителят Васил Илиев пред спечелилото първо място лого на квартал "Капана"

© "Едно"

Победителят Васил Илиев пред спечелилото първо място лого на квартал "Капана"Предложението за лого на старинния занаятчийски пловдивски квартал "Капана" на дизайнера Васил Иванов спечели онлайн гласуването сред над 200 предложения в конкурса Absolut Kapana Logo, чийто финал бе обявен днес.


Идеята на автора, която на пръв поглед изглежда като три, но всъщност е концентрация на всичките шест букви от името на "Капана" в едно, ще се превърне в официален символ и негово лого. Това е една от първите стъпки в изграждането на нова визуална идентичност на района, както и превръщането му в квартал на творческите индустрии.


Победителят, освен парична награда от 5000 лв., получава и възможността да разработи цялостна визуална идентичност на "Капана".
Васил Илиев описа идеята за логото си по време на представянето на проекта "Възможният Капан" вчера, 26 юни, с концентриране и фокусиране. Той сподели, че му харесва идеята усилията на фестивала, а и на толкова дизайнери, творци, архитекти и урбанисти да са съсредоточени върху едно конкретно място. Според него по този начин случващото се там има потенциала да повлияе занапред и на случващото се около него или с други думи да се разгърне. Така и буквените символи, които изписват името на квартала в неговото лого са скупчени в единия край, но мислено могат да бъдат разгърнати в цял надпис.


Три е равно на шест в новото официално лого на пловдивския "Капана"

© Edno.bg


"Наличието на собствена и оригинална визуална идентичност ще направи мястото по-разпознаваемо и ще привлече още добри идеи, артисти, културни институции към амбициозните планове за развитие на кварталa", коментира в официално изявление Бояна Гяурова, директор на One Design Week.


В международния конкурс за лого на "Капана" участваха над 200 предложения на над 150 участници от България, Австрия, Франция, Италия, Англия, Холандия, Швейцария и Индия, които бяха изпратени между 29 май и 22 юни.


Изложбата може да бъде разгледана на ул. "Княз Ал. Батенберг" до 6 юли

© Edno.bg

Изложбата може да бъде разгледана на ул. "Княз Ал. Батенберг" до 6 юли


Идеите за лого на двайсетте финалисти, избрани от журито, от днес могат да се видят разположени на големи пана по главната улица "Княз Ал. Батенберг" край централния площад в Пловдив. Изложбата ще продължи до 6 юли.


Имената на финалистите са Илия Груев, Иван Христов, Васил Илиев, Борис Братков, Теа Спири, Иван Филипов, Александра Иванова, Красимир Даскалов, Уолтър Сантомауро, Веселин Димитров, Елена Калпакчиева, Мариска Фъркет, Дияна Николова, Кристина Маринова, Unitworks, Мила Лозанова, Георги Стоянов, Стоян Нитров, Росен Такев и екипът от трима души - Васил Кръстев, Мила Иванова и Цветомир Павлов.

Вижте още: преводачката на "Времеубежище" Анджела Родел в специално интервю за "Дневник"

Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK