Три е равно на шест в новото официално лого на пловдивския "Капана"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Три милиарда заем на орешарски е равен на шест милиарда зам на Биби.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 2. 2 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Егати логото, жал да ти стане...

 3. 3 Профил на Ослик, суслик, паукан
  Ослик, суслик, паукан
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Супер готино лого

  Прилича на карта, а също и на къща. Ъгловатите и схематични линии говорят "дизайн, занаятчийство". Изглежда съвременно без да се отклонява от темата. Със строго, хармонично изпълнение - право в десятката!

  П.П. Сори, ако звуча като от някои списание.

  I had a dream, Joe
 4. 4 Профил на ellasbow
  ellasbow
  Рейтинг: 229 Любопитно

  от капана - в лабиринта на буквената плетеница и обратно в капана... : ) и на мен ми харесва / без да съм гледала другите предложения/

 5. 5 Профил на sdafcef
  sdafcef
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Малко е кубично и твърде правоъгълно, но е ОК.

 6. 6 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 598 Неутрално

  До коментар [#4] от "ellasbow": Предполагам, че знаете откъде идва името на квартала? На мен лично логото ми харесва, без да съм виждал другите предложения. Някакси показва защо кватала е наречен така.

 7. 7 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 760 Неутрално

  Не е лошо.

 8. 8 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Трябва да се видят и другите, за да се направи сравнение. Това като идея не е кой знае колко оригинално, но наистина препреща към идеята за Капана, като един лабиринт от улици (даже има и стрелка към 'к'-то.

  Но цялостното ми впечатление от дизайнеската седмица е, че не беше на особено високо професионално ниво. Някои излжби и презенатации изглеждаха доста дилетантски, а за една брошура, съдържаща интервюта на шведска дизайнерка с представители на три групи пловдивчани (богат, средна класа и беден) е връх на нелепостта и неграмотността. От една страна интервюираните са се изразили по доста необразован начин; от друга - преводачът е достигнал 'завидни' висоти в неграмотността на превода и от трета се прибавят правописните и печатните грешки. Резултатът е мъчителен.

 9. 9 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Кой знае колко държавни пари за похарчени за тази простотия! Квартал с лого!

 10. 10 Профил на Спиро
  Спиро
  Рейтинг: 395 Любопитно

  Интересно как една неизвестна група от хора решават, че "Капана" се нуждае от лого и те са тези, които ще решат какво да бъде!
  Утре същата група от хора може да реши, че и Пловдив се нуждае от лого!
  Жалките смешници се чудят какво ли не да измислят за да отклонят малко европейски фондове

  Спиро
 11. 11 Профил на Darth Чебуратор
  Darth Чебуратор
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Единствената асоциация, която може да събуди това е чертеж на апартамент от обява за наем.

  Как па винаги печели най-грозното?

  Отново в бан за "нарушение" на прогербаджийската агитпроп линия на "Дневник"
 12. 12 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Е Капана е култово място. Заслужава си и лого. Едно време с удоволствие ходих в Носенс.
  В Испания има една много хубава традиция - фиеста де барио. Хората с гордост споделят как преди 40-50 години идвал Хулио Иглесиас да пее на ТЯХНАТА фиеста.
  Защо пък кварталите да нямат идентичност?

 13. 13 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#6:"yossarian1944"]Предполагам, че знаете откъде идва името на квартала?[/quote]
  То трябва да се преживее...

 14. 14 Профил на van_bog
  van_bog
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Здравейте! Бил съм графичен дизайнер във Флоренция и Холандия, следях и при добра възможност участвах в множество изложби и конкурси за графичен дизайн. Изобщо, видях как стават наистина професионално нещата. Няма нищо общо с това, което ни бе представено на центъра в Пловдив. Първо искам да поздравя разумните люде от форума, които не пасат трева. Забележете колко е повърхностно "сглобено" цялото това набедено арт събитие. "200 предложения, 150 участници..." - това е прах в очите и много бутафория - за какво изобщо някой от Индия, Холандия, Англия, Швейцария или Италия ще се изпоти да създава лого( та цели три версии ) на незнаен западнал кварталец като Капана. Това е нелепо. Когато участват толкова много хора, и то международно, се упоменават всички участници, публикуват се на огромно пано техните предложения и разработки, за да се правят сравнения. Поне да бяха записани имената на всичките тези 200 участници в списък. Раздават награда за 5000 лева, а нямат пари за публикуване и печат на всички предложения в размер "миниатюра" на едно по-голямо пано. Сред 20-те набедени или още по - лошо - нагласени финалисти не видях едно много съществено поставено условие от журито, а именно - да се обедини в едно миналото и бъдещето на такъв резерват на културата, занаятите и изкуствата, за какъвто се смята Капана. Да не говорим, че на показ е само минималистичния стил и прекалено много геометрия. Общо взето всички финалисти са се опитвали да прекопират стилистиката на Баухаус течението, ала са на светлинни пиксели от него. После - честито, господин Иванов, но моля, първо, свалете си очилата - не е интелигентно на баш финалиста така да дава интервю пред международно жури. Второ - логото е тип - текстово, но уви изобщо не е четливо, буквите са се наблъскали в един ъгъл и остава много небалансирано празно пространство, което вреди на графичния дизайн, отчаяно жалък опит за интерпретация на "Композиция №10" на авангардиста Мондриян. Всичко е ясно - шуробаджанащина, мощно софийско финансиране на Тотев и неговите проформа проекти, скалъпени резултати. Толкова е българско, че направо люляка ми замириса! На добър час с шашмите...

 15. 15 Профил на van_bog
  van_bog
  Рейтинг: 8 Неутрално

  http://en.wikipedia.org/wiki/Abstract_art#mediaviewer/File:Mondrian_Comp10.jpg

  Вижте произведението на Мондриян - прилики?

 16. 16 Профил на Ослик, суслик, паукан
  Ослик, суслик, паукан
  Рейтинг: 475 Неутрално

  [quote#15:"van_bog"]Вижте произведението на Мондриян - прилики?
  [/quote]

  И аз не съм съгласен с конкурсите за графичен дизайн. Защото ощетяват всички, които са си свършили труда, а не са получили нищо. Пък и процесът е несериозен.

  Но сравнението с Мондриан няма да го коментирам - това шега ли е? Пък и да имаше нарочна прилика, предназначението на логото би определило нейната уместност...

  I had a dream, Joe
 17. 17 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#9] от "lordcris":

  За Пловдив това не е просто квартал,а символ.Ама карай,гледай първо да има в паницата.

  rock n' roll is king!
 18. 18 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#14] от "van_bog":

  Нямам Вашите професионални критерии,но щом твърдите,че не "пасете трева" като останалите,защо не се явихте на този конкурс,за да покажете как се правят тези неща?!

  rock n' roll is king!
 19. 19 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  [quote#15:"van_bog"]Вижте произведението на Мондриян - прилики?
  [/quote]

  Ех, какъв ти Мондриян! В неговите геометрии, акцентирани с основните цветове, се крият философски и други идеи, за каквито не може и да става въпрос в случая на Капанското лого.
  Аз в тинейджърските си години си бях измислила подобен графичен подпис, в който се вмъкваха първите букви от трите ми имена (а това е било сигурно, когато финалистът Иванов не е бил още роден )

 20. 20 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  [quote#8:"princess_x"]Това като идея не е кой знае колко оригинално[/quote]

  Разгледах и другите предложения и намирам, че победилото лого никак не ги превъзхожда. Имаше едно-две други, които са по-свежи, но като цяло - нито едно не е изключително.

 21. 21 Профил на Спиро
  Спиро
  Рейтинг: 8 Гневно

  Този конкурс е напълно корумпиран и във всяка цивилизована страна организаторите биха били държани отговорни за спекулация с обществени средства. "Победителят" е служител на Едно а в регламента им се казва че такива нямат право на участие. Освен това, Асен Асенов е обявил на своя фейсбук че това е логото на Капана много преди деня на обявяването на резултатите!!! Вижте сами https://www.facebook.com/photo.php?fbid=305938679581229&set=p.305938679581229&type=1&theater Но кои са тези от Едно: протежета и деца на комунистически олигархи от рода на Иво Прокопиев. Този бутафорен фестивал е един параван зад който се цели измъкване на пари от Европейския Съюз и също от Община Пловдив. Тази година са взели само от Общината 300000 лв които са "усвоили" за заплатите си и наградите на тяхни хора. Какъв позор! В един град който е с разрушени болници и тротуари се раздават пари на некадърни комунистчета, които даже не могат да произнасят името на града. До Асен Асенов: Другарче, казва се Пловдив, а не "Пуовдив"! Вдигайте си корумпираните задници от този град, който ви показа че не се интересува от комсомолските ви мероприятия!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK