Столичната библиотека кани на съботна литературна закуска на тревата

Столичната библиотека кани на съботна литературна закуска на тревата

© София 2019Младежи от Латвия, Гърция, Дания, Франция, Испания, Италия и България, доброволци по проект на Европейската доброволческа служба организират в събота излет за книгите на Столична библиотека в софийската Княжеска градина, съобщи инициативата "София 2019".


"Зелена библиотека" цели да популяризира четенето вкъщи и навън и да насърчи общуването между хора от различни възрасти и националности. Затова доброволците ще четат части от любими свои произведения на родните си езици, ще има размяна на книги, а най-активните участници ще получат подаръци и безплатни карти за Столична библиотека.


Събитието започва в 17 ч. в събота зад Паметника на съветската армия и до масите за тенис, уточняват организаторите. "Зелена библиотека" гостува в центъра, след като по-рано през юли се разположи в Люлин.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK