Видео: 22 години по-късно, има ли нови следи по случая Лора Палмър

Видео: 22 години по-късно, има ли нови следи по случая Лора Палмър

© Mario Anzuoni, ReutersПовече от 20 години след заснемането на последните сцени от "Туин Пийкс" - сериалът, поставил началото на цяла нова епоха в телевизионната драма, и пълнометражното му продължение "Огън, Следвай ме" режисьорът Дейвид Линч предизвиква почитателите му с бокс-сет, озаглавен "Туин Пийкс: Цялата мистерия" - и 90 минути непоказван досега материал от филма.


Освен двата сезона на сериала и "Огън, следвай ме", колекцията, която излиза на 29 юли съдържа отрязани кадри и удължени варианти на сцените от пълнометражния филм, които досега не са виждали бял свят - включително такава, която свързва двусмисления финал на "Туин Пийкс" с това, което се случва "Огън, следвай ме".


Това е дълга история, казва Линч пред "Гардиън" в отговор на въпроса как се е решил да издаде материала и защо чак сега. "Вече има интернет и хората знаят, че има такива сцени, които настояват да видят, а на мен ми хареса идеята да ги покажа като самостоятелни парчета." Преговорите за правата към кадрите продължават 7-8 години.
"Обожавах филма и когато правиш нещо, в което вярваш и не се получи, е ОК. Но ако се продадеш, както аз с "Дюн" и се провалиш, тогава наистина умираш." Така режисьорът коментира неуспеха на "Огън, следвай ме" - продължение, но всъщност предистория на убийството на Лора Палмър, която, за разлика от сериала, е неуспех и сред критиката и в бокс-офиса.


Беше ли сериалът пародия на жанра си? Не, не, не, не, не – отговаря Линч на поредния въпрос за стиловото определение на много странната си за началото на 90-те творба. "Това е сапунена опера. Те се раждат от живота и понеже са дълги истории, с тях успяваш да навлезеш по-навътре в живота на героите си. Просто те предизвикват да дълбаеш още и още и понякога изскачат щастливи случайности."


Режисьорът, художник, музикант и последовател на трансцеденталната медитация обаче не смята да възкресява историята. "Може би в друг живот." Но добавя – никога не знаеш.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK