Търси се изкуство към щастието

Търси се изкуство към щастието

© Credo BonumИзбори 2022

Поредното издание на фестивала "Дни на щастието" тази година отправя покана към различни творци за участие в изложбата "Подходи към щастието" с куратор Евелин Кокоранова, съобщиха организаторите от фондация "Кредо Бонум".


"Дни на щастието", който миналата година се проведе не само в София, но и във Варна и Пловдив, традиционно съчетава лекции, семинари, филмови прожекции, изложби, интерактивни акции в публично пространство и работилници, посветени на темата за щастието. Целта на организаторите е хората да се вдъхновят за създаването на едно щастливо общество, а поводът за неговото основаване става обявяването на България като една от най-нещaстните страни в света според доклада на ООН от 2012 г. - World Happiness Report.


През 2013 г. изложбата "Подходи към щастието" гостува в Баня старинна в Пловдив и бе успешно събитие, което привлече голям брой публика. Затова и тази година тя ще бъде показана в галерия Credo Bonum в София, където ще бъдат представени част от работите от първата изложба в допълнение с нови проекти.
Новите артистични предложения могат да представят индивидуални или колективни идеи за щастие, да вдъхновяват проучването на щастието в България или на неговата липса, да предизвикат въображението и възприятието за него, да разобличават илюзии или да създават концепции за неговото търсене, поясняват организаторите.


За участие в изложбата може да бъде предложена както готова работа, отговаряща на темата, така и нов проект в сферата на:
- видео и саунд арт;
- фотография;
- инсталация, взаимодействаща с посетителите на изложбата;
- инсталация/намеса в публично пространство, взаимодействаща с жителите на София


Условия за участие са предложението да включва артистичната концепция, визуални материали на проекта или творбата, както и автобиография на автора. Ако идеята е проектът да бъде реализиран в София, се представя кратко описание на реализацията и изчисление на разходите. Видео творбите трябва да бъдат подадени чрез Vimeo, wetransfer или друг начин за за стрийминг или изтегляне онлайн.


Крайният срок за изпращане на предложенията за участие в изложбата е 15 септември 2014 г.. на Симеон Василев – [email protected] и Евелин Кокоранова - [email protected]. Повече информация за конкурса и фестивала "Дни на щастието" може да откриете на сайта на организаторите.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK